21 Ekim 2013 Pazartesi

Maç Analizi: Elazığspor - Eskişehirspor

       7 puanlı Elazığspor'un 10 puanlı Eskişehirspor'la oynayacağı karşılaşma iki takım içinde alt taraftan kurtulup üst sıralara çıkma maçıydı. Maça etkili başlayan Elazığspor, bulduğu fırsatları gole çeviremeyince skor üstünlüğünü yakalayamadı. Elazığspor'a göre daha kontrollü oynayan Eskişehirspor, ilk yarının son dakikasında N'Diaye ile öne geçti. İkinci yarının başında da Jorquera ile farkı ikiye çıkaran Es-Es, maçı da bu skorla kazanarak puanını 13'e çıkardı. Ev sahibi ekip ise 7 puanda kaldı. Maçın sonlarına doğru Elazığspor taraftarı, Sollied'i ve yönetimi istifaya çağırdı.

İstatistikler
       Maçta topla oynama oranları birbirine eşitti (%50). Atılan şutlarda ise Elazığspor'un üstünlüğü var (13/5) ancak Eskişehirspor'un (5/3) isabetli şut ile 2 gol bulması da önemli bir ayrıntıydı. Bu da Elazığspor'un Eskişehirspor'un golü gelene kadar maçın hakimi olduğunun göstergesi. İki takım da birbirine çok yakın pas ve isabetli pas yapmış. Elazığspor'un %82.4 (414/341) isabetli pası, Eskişehirspor'un ise %84.3 (407/343) isabetli pası var. Ceza alanına atılan topların istatistiği ise ilginç. Elazığspor'un rakibine karşı 56/20 gibi bariz bir üstünlüğü görünüyor.

Elazığspor
       Her hafta kadrosunda değişiklikler olan Elazığspor'da şüphesiz en iyi performans ortaya koyan oyuncu ön libero Vitolo'ydu. İspanyol oyuncu 55 pas atmış, başarılı pas yüzdesi ise %98. Maçta en çok topla buluşan isim ise Özgür Özkaya ancal 71 kez topla buluşan Özgür, %72 başarılı pas yüzdesiyle takımın en isabetsiz pas atan oyuncusu durumunda. Kanat oyuncuları Serdar Gürler ve Serdar Özkan'ın başarısız bir performans sergilediler. Serdar Özkan maç içinde sadece 35 kere topla buluştu.

       Youssouf Hadji ise hücum oyuncularına göre daha iyiydi. 55 kere topla buluştu ve %78'lik topu olumlu kullanma başarısını yakaladı. Takımın etkisiz oyuncularından biri de Luke Moore'du. O da Serdar Özkan gibi az sayıda topla buluştu. 42 kez topla buluşan Moore'un başarılı pas yüzdesi ise %75. İlk kez birlikte oynayan Pape Sow ve İbrahim Kaş ise çok uyunmsuz değillerdi. İki oyuncu da yüksek yüzdeli pas başarısına ulaştı ancak takımın kolay gol yeme sorununa çare olamadılar.

Eskişehirspor
       Ertuğrul Sağlam önderliğinde üst sıraları hedefleyen Es-Es, bu maçta çok iyi performans sergilememesine rağmen 3 puanı almayı bildi. Eskişehir'in etkisiz oyuncularından birisi şüphesiz gözde oyuncu Erkan Zengin'di. Topla oynamayı seven oyuncu maç içerisinde 56 kez topla buluştu ve maç içinde çok etkili olamadı. Orta sahanın defansif oyuncuları N'Diaye ve Hürriyet pas yüzdelerinde %90'ı aşan iki oyuncu. Bu da Elazığspor'un rakibini geride karşıladığını ve Eskişehirspor'a pas yapma imkanı tanıdığını gösteren bir kanıt.

       Diego'nun eksikliğinde oynayan Servet Çetin, 67 kez topla buluştu ve %97 başarılı pas yüzdesine ulaştı. Elazığspor'un hücum oyuncuları rakibin üstüne gitmedikleri için konuk takım oyunu kurmakta zorlanmadı. Es-Es'in en etkisiz ve isteksiz oyuncusu Kamara'ydı. Sadece 30 kere topla buluşan Kamara'nın verdiği pas sayısı 15. Bu da son dakikalarda oyuna giren ve 14 pas yapan Özgür Çek'in kısa sürede Kamara ile aynı verimi vermesi düşündürücüydü. Es-Es'te Erman Kılıç, hücumu yönlendiren isimdi. Yaptığı 8 ortayla takımının hücum gücünü oluşturan Erman, ayrıca %89 gibi yüksek bir pas yüzdesi yakalayarak dikkat çekti. Tarık ve Serol da mevkilerine yabancı olmalarına rağmen hiç sırıtmadılar ve uzun toplarla ataklara yön vermeye çalıştılar.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder