10 Ekim 2013 Perşembe

İnceleme: İlk 8 haftada Mersin İdman Yurdu

       PTT 1.Lig'e bu hafta milli maçlardan dolayı ara verildi. Ben de bu arayı bir yazıyla değerlendireyim dedim. Başlıkta 8 haftada desem, Mersin İdman Yurdu 7 maç oynadı. Ligin bu sezon 19 takımlı olmasından dolayı her hafta bir takım bay geçiyor. Mersin İdman Yurdu ligin ilk haftasını boş geçirdi. Kimine göre avantaj kimine göre dezavantaj olarak yorumlandı bu durum ama Mersin İdman Yurdu boş durmadı ve rakipleri ilk hafta maç yaparken TFF 2. Lig takımlarından Çanakkale Dardanelspor ile bir hazırlık maçı yaptı ve 2-0 kazandı.

       Orduspor, İstanbul BBSK gibi ligin iddialı takımlarıyla da karşılaşan Mersin İdman Yurdu,ayrıca Karşıyaka, Manisaspor, Kahramanmaraşspor, Tavşanlı Linyitspor ve Fethiyespor ile oynadı. Tek beraberliğini ligin iddialı takımı Orduspor'dan alan Mersin İdman Yurdu, tek mağlubiyetini ise Manisaspor deplasmanında aldı. Orduspor maçında Kenan Şahin'in kaçırdığı pozisyon haftaya damgasını vururken, aynı Kenan Şahin Karşıyaka maçında attığı müthiş golle dikkatleri üzerine çekti. Kenan teknik kapasitesi ve çalışkanlığıyla göz doldururken bitiricilik özelliği olarak oldukça zayıf. Yine taraftarın beklentisinin yüksek olduğu Mahmut Temür bu maçta ilk golünü attı. Manisaspor maçı Mersin İdman Yurdu takımı için oldukça dramatikti. İlk yarı Manisaspor'a karşı müthiş bir oyun sergileyen Mersin İdman Yurdu, ilk yarının son dakikasında Lawal'ın gördüğü kırmızı karttan sonra dağıldı. İkinci yarı da yapılan defansif hatalardan dolayı üst üste 2 tane gol yiyen Mersin İdman Yurdu o haftayı bayağı stresli geçirdi.

       Orduspor, Karşıyaka ve Manisaspor karşısında forvette Kenan Şahin'i kullanan Hakan Kutlu, Kahramanmaraşspor karşısında forvette Mehmet Yıldız'ı kullanmayı tercih etti. Kırmızı kart cezalısı olan Lawal da Kahramanmaraşspor ve İstanbul BBSK. maçında forma giyemedi ve onun yerine Wissem Ben Yahia forma şansı buldu. Kahramanmaraşspor maçını çok erken koparan Mersin İdman Yurdu'nda en çok sevinilen durum ise Mehmet Yıldız'ın performansıydı. Maçta 1 gol 2 asist yapan tecrübeli golcü o maçtan sonra formayı Kenan'dan aldı. Müthiş güçlü bir forvet olan Mehmet, fazla kilolarını attığı takdirde bu takım için faydalı olacağı çok belli. İstanbul BBSK, deplasmanında ilk yarıyı 2-1 mağlup kapatan Mersin İdman Yurdu ikinci yarının başında rakibinin 10 kişi kalmasından faydalandı, sonradan oyuna giren Nurullah'ın attığı güzel gol ve Güven Varol'un son dakikadaki hayat öpücüğü ile deplasmanda zoru başardı ve 3-2 galip geldi. Sonraki hafta evinde Tavşanlı Linyitspor'u 2-0 mağlup eden Mersin İdman Yurdu geçtiğimiz hafta da Fethiyespor'u deplasmanda 1-0 mağlup ederek 7 maçı 5 galibiyet 1 beraberlik 1 mağlubiyet ile kapadı.

       Mersin İdman Yurdu'nda ilk haftalar da defansif olarak problemleri olan Efe-Mitrovic ikilisi son haftalarda gayet güzel maçlar çıkarıyor. Son 4 haftada alınan 4 galibiyette bu iki ismin payı oldukça fazla. Mehmet Yıldız oynadığı 4 karşılaşmada 3 gol 3 asist yaparak tehlikeli olacağının sinyallerini verdi. Mehmet Yıldız gol atmasa bile güçlü fiziğiyle rakip savunmayı yoruyor ve takımına katkı sağlıyor. Bahsetmeden geçemeyeceğim bir başka isim ise Ali Tandoğan. 36 yaşındasın, tecrübelisin belki de futbol oynayacağın son takımdasın ama bu nasıl hırs bu nasıl mücadele bu nasıl enerji. Müthiş bir profesyonelik örneği sergiliyor. Takıma katkısı, abiliği o kadar belli oluyor ki. Ben Ali Tandoğan'ın 2 sene daha futbol oynayabileceğini düşünüyorum. Allah sakatlık vermesin.

       Değineceğim isimlerden birisi de Mahmut Temür. Herkesin ondan büyük beklentileri var. Çok teknik ve müthiş paslar yapabilen bir isim. Attığı 4 gol ve yaptığı 1 asistle takımını sırtlayan isimlerden. Bazen yeterince koşmadığı yönünde eleştiriler geliyor. Mahmut gibi isimlerden çok fazla koşmasını beklemek bence hata olur. Bu tarz oyuncular tek pasla, şutla iş bitirebilir. Eğer enerjisini savunmada harcarsa hücumda bu kadar yaratıcı olamaz. İlerleyen haftalarda daha verimli olacağını düşünüyorum. Özellikle Mersin İdman Yurdu'nun kendi sahasında oynadığı maçlarda Mahmut'un takımda en etkili isim olarak görünüyor. Yine Murat Ceylan ve Lawal orta sahada görev alan iki müthiş isim. Özellikle Murat'ın performansı, agresif oyunu göz dolduruyor.

İstatistikler
+ Mersin İdman Yurdu ligde en çok gol atan takımlardan birisi.(15 gol)
+ Mersin, Balıkesirspor ile birlikte kendi evinde rakibe puan vermeyen iki takımdan birisi
+ Kendi evinde en az gol yiyen takımlardan birisi Mersin İdman Yurdu (1 gol)
+ Mersin İdman Yurdu'nda en çok sarı kart gören oyuncu Murat Ceylan (3 sarı kart)
+ Mersin İdman Yurdu'nda tek kırmızı kart gören oyuncu ise Raheem Lawal
+ Takımda 7 maçta da forma giyen isimler: Nduka, Murat Ceylan, Mitrovic, Efe Halil, Güven Varol, Ali Tandoğan ve kaleci Mahmut Bezgin.
+ Mersin İdman Yurdu'nda sahaya çıkan ilk 11'in yaş ortalaması 26-27 arası değişiyor.
+ Mersin''nde 6 maçta forma şansı bulan Veli Acar, tüm maçlarda oyuna sonradan dahil oldu.
+ Maç başına gol ortalamasında Mahmut Temür (0,67) ligde başı çeken 3 isimden birisi.
+ Takımda Mahmut Temür 4 gole, Mehmet Yıldız 3 gole, Güven Varol 2 gole sahip.

       Şampiyonluk hedefiyle yola çıkan Mersin İdman Yurdu, ilk 8 haftayı gayet güzel geçirdi. Lige verilen aradan sonra Denizlispor ile karşılaşacak. Bir başka yazıda daha görüşmek üzere...
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder