28 Ekim 2013 Pazartesi

Maç Analizi: Elazığspor-Gençlerbirliği

       Alt sıralardan kurtulmak isteyen iki takımın mücadelesinde galip çıkan taraf konuk ekip Gençlerbirliği oldu. 4 haftadır kaybeden Elazığspor ile hafta başında takımın başına Mehmet Özdilek'i getiren Kırmızı-Siyahlılar'ın mücadelesi beklendiği gibi çekişmeli oldu.

Gençlerbirliği'nin gollerini Sedat Bayrak ve Bogdan Stancu atarken Elazığspor'un tek sayısı Onur Ayık'tan geldi.

Elazığspor
       4 haftadır farklı skorlarla mağlup olan Elazığspor'da tek hedef galibiyetti. Hafta içinde Sollied, Yasir Elmacı ve basın sözcüsü Korkut Şerifoğulları hep galibiyet üzerinde durdu. Taraftarların ise hem yönetime hem de takıma güveni kalmamıştı. Bu maçın ardından Sollied'in görevine son verildi, takımın başına milli takımda Abdullah Avcı'nın yardımcılığını yapan Okan Buruk getirildi. Maç içinde hiç oyunun içinde gözükmeyen Gakgoşlar ilk yarının son dakikalarında Onur Ayık'ın attığı golle ümitlense de bu ümit kısa sürdü ve yine sahadan mağlubiyletle ayrıldılar. İkinci yarının başına son dakikada yenilen golün moral bozukluğuyla başlayan ev sahibi ekip ikinci yarıda da bir varlık gösteremedi. Takımda ilk yarının en iyi ismi gözüken Youssouf Hadji ilk yarının ortalarına doğru sakatlığı nedeniyle oyundan çıkarken, İbrahim Kaş da mücadeleci oyunuyla alkış aldı. Sezon başından bir çok takımdan transfer teklifi alan Serdar Gürler ise eski günlerinden çok uzakta. Geçen seneki performansının çok çok altında olan Serdar'ın performansı takımı da şüphesiz etkiliyor. Tavşanlı Linyitspor'dan alınan sağ bek Deniz Aslan da bu lig için yeterli olmadığını önceki maçlarda olduğu gibi gösterdi. Geçen senenin yıldızı ve bu sezona da iyi başlayan Sane de maçın etkisiz isimlerinden biriydi. Sezon başında Panathinaikos'tan alınan Vitolo ve Sow ise hala istenilen düzeyde değiller. Gurbetçi oyuncu Noyan Öz potansiyelli bir oyuncu ama şu durumda 11'de oynaması hem kendine hem de takıma zarar verebilir. Swansea'den alınan Luke Moore, bütün hava toplarını başarıyla indirdi ama takım oyununa katkı sağlayamadı.

Gençlerbirliği
       Hafta içinde Metin Diyadin'le yollarını ayırıp, Şifo Mehmet'i antrenörlüğe getiren Kırmızı-Siyahlı ekip kesinlikle toplanmış gözüküyor. Önceki haftalara göre daha toplu ve karşı sahada oynayan ekip aldığı bu galibiyetle sonraki haftalar için taraftarına umut verdi. Takımının ilk golünü atan eski Elazığsporlu Sedat Bayrak savunmadaki agresifliğiyle takım savunmasının sertleşmesinde önemli bir pay sahibi. Genç oyuncu Ahmet Çalık ise her geçen gün üstüne koyuyor ve takımın değişmez oyuncularından biri olma yolunda ilerliyor. Takımın sağ beki Serkan Kurtuluş bence bu maçta Gençlerbirliği takımının yıldızıydı. Önceki haftalara oranla daha çok atağa katılan Serkan, takımının sağ taraftan geliştirdiği atakların başrol oyuncusydu. Petrovic-Özgür-Gosso üçlüsüyle oluşan orta saha hücumsal anlamda yeterli olmasa da defansif açıdan ve oyunun kontrolünü ele geçirmek açısından Gençlerbirliği açısından büyük bir avantaj. Bu saydığım 3 oyuncu da sert oyunlarıyla dikkat çekiyor, mücadeleci oyunlarıyla önümüzdeki haftalarda Gençlerbirliği savunmasını rahatlatması beklenen bu oyuncuların hücumsal anlamda da kendilerini geliştirdikleri takdirde takımları için daha verimli olacakları kesin. Bu maçta en çok dikkat çeken oyunculardan birisi de Jimmy Durmaz'dı. Hareketli oyunuyla güven vermeyen Elazığspor defansını zorlayan oyuncu takımının 3 puan almasında önemli bir rol sahibi. Sol kanatta forma giyen Ermin Zec, önceki senelerdeki performansından uzak gibi. Oyunun içinde daha çok forvette gezinen oyuncunun takımına pek katkı verdiği söylenemez. Forvette ise Romanya milli takımının forveti Stancu'ya sahip olan Alkaralar, Stancu'nun performansını yavaş yavaş yakalamasıyla hücumda gol sıkıntısı çekmeyecek gibi. Savunmayı boş yakaladığında Stancu gibi bir oyuncu her an skoru yakalayabilir. Stancu tam Gençlerbirliği'nin forveti aslında. Saydığım 3 orta saha oyuncusunun defansif anlamda iyi olduğunu, fakat hücumda yeterli olmadıklarını söylemiştim. Daha çok kontraataklara yönelecekleri için Stancu bu sene Gençlerbirliği için çok önemli bir yere sahip olacak gibi görünüyor.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder