28 Ekim 2013 Pazartesi

Maç Analizi: Konyaspor-Bursaspor

       Lige kötü başlangıç yapan ve ilk 6 haftada sadece 5 puan alan Bursaspor, arka arkaya Karabükspor, Kayserispor’dan sonra Konyaspor’u da geçerek 3’te 3 yapmayı başardı.

       Bursaspor’un ilk yarıdaki performansı bırakın 3 puanı beraberlik için bile yeterli değildi. Ne iyi savunma yapabildi, ne de kontrataklarla rakip kaleye gidebildi, ne de organize olup iki pas yapılabildi. Orta sahadan çıkamayan, çok fazla top kaybı yapan ancak savunma bütününü bozmayan takım halindeydi Bursaspor. Hal böyle olunca oyunun ilk yarısında taraftarının da desteğiyle Konyaspor önde baskı uyguladı. Konyaspor, kazanmaya o kadar çok konsantre olmuş ki, tüm enerjisini ilk yarıda harcadı. Ali Çamdalı ile Mehmet Güven’in etkili oyunları yine rakip takım adına Recep Aydın’ın topla buluştuğu anlarda iyi işler yapması sonucu oyun daha çok Bursaspor'un alanında geçti.

       İkinci yarı rakibinin üstüne giden bir Bursaspor izledik. Timsah, savunmada kazandığı topları hızlı bir şekilde kontra atağa çevirmeyi başardı. Konyaspor, üstün gibi gözüktüğü dakikalarda Bursaspor izin verdiği için atak geliştirme şansı bulabildi. Bursaspor rakibinin düşen fizik gücünden faydalanmasını bildi. Uğur Tütüneker takımının en etkili iki ismi Erdal ve Djalma’yı kenara alınca Konyaspor durdu.

       Daum "Bana 6 hafta lazım " demişti ve işler tam da onun dediği gibi gidiyor şu an. Daum’un yeni eseri bu takım, dört maçtan beri gol yemiyor ve üst üste üçüncü maçından üç puanla çıkıyor. Bu maçta görüldü ki kuvvetlenmiş, disiplinli, kendine güvenen ve kazanmayı bilen Bursaspor geliyor.
Yazar: Sefa ÖRNEK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder