21 Ekim 2013 Pazartesi

Maç Analizi: Samsunspor - Balıkesirspor

       Samsunspor ile Balıkesirspor arasında oynanan maçı canlı izledim, sizlere maçla ilgili izlenimlerini aktarmak istiyorum. Öncelikle Samsunspor teknik direktörü Hüseyin Kalpar'ı, Balıkesirspor'un saha içi dizilişine göre anlık hamlelerini yapıp maçı kazandığı için tebrik ediyorum.

       Maçın genelinde Samsunspor akıllı ve rakibin hatalarından yararlanmak üzerine kurdukları oyun planı içerisinde oynadılar. Özellikle İsmail Ertekin hocanın hamlelerine ve saha dizilişlerini çok yadırgadım. Orta sahayı 3 ön libero gibi oynatıp forvetin arkasına Lalawele'yi koyarsan ve bu oyuncu da topla çok oynayıp kaptırdığı topların ardından koşup mücadele etmezse senin orta sahan yol geçen hanı olur. Ayrıca kanatları kullanmadan sadece sol ve sağ beklerini kullanırsan, bu ön libero tarzında oynattığın oyuncular arasında geniş boşluklar oluşur ve Samsunspor'un kaliteli forvet hattı ceza sahasına dahi girmeden faturanı keser ve nitekim de öyle oldu zaten. Orta saha ve defans bloğu arası o kadar boştu ki ilk cezayı Musa Sinan 23. dakikada 25-30 metreden müthiş füzeyle kesti.
       Beni Twitter'dan takip eden varsa, maç devam ederken anlık yorumlarımı orada da yaptım. İlk yarının bitimine doğru İsmail hoca 2. yarı oyun planında değişiklilk yapmazsa maç bir anda 3-0 olur demiştim. Oyun planında ufak bir değişiklik yapmış olsaydı yani Lalawele'yi kanata çekip forvetin arkasına Muhammet Reis'i koyacak, Ertuğrul top taşıma görevini üstlenecekti. Haftalardır bu şekilde oynamıyor muydu Balıkesirspor? Karikari de ancak bu sistemde başarılı oynardı. -k bu maçta sahada kaldığı sürede Balıkesir 10 kişiyle oynadı zaten. İsmail hoca ikinci yarının başlarında bir ara bu sisteme geçer gibi oldu ama ne olduysa 10 dakika sonra bu sistemden vazgeçti ve Lalaweleyi yine forvetin arkasına çekti. Yine bu oyuncu aşırı derecede topla oynamaya başladı ve kaptırdığı bir top Balıkesir kalesinde golle sonuçlandı.

       Bu golden sonra maçın gidişatı belliydi. Balıkesirspor skoru değiştirmek için bastıracak, Samsunspor oyunu kendi sahasında kabul edip ani ataklarla 3. golü arayacaktı. Nitekim de bir çok atak oldu ve 85. dakikada beklenen gol geldi.

       Yazımın sonunda Samsunspor oyuncularını ve özellikle Hüseyin Kalpar'ı oyun içindeki hamleleri ile güzel bir skor yakaladıkları için tebrik ediyorum. İsmail Ertekin ve oyuncularına da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Balıkesirspor ligimize çok renk katan bir takım, umarım seneye Süper Lig'de görürüz kendilerini. Geçmiş haftalardaki Balıkesirspor'u izlemek ümidiyle.. Başka bir yazıda görüşmek üzere, hoşçakalın..
Yazar: Ali KARAKAŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder