4 Ekim 2013 Cuma

Olcay Onur Öztürk'ten Şok Açıklamalar!

       Türkiye Futbol Çalışanları Sendikası Disiplin Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Lisanslı Futbolcu Temsilcisi Olcay Onur Öztürk, sitemize önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’de yetkisiz menajerlik faaliyeti yürüten kişilerden, federasyonun, kulüplerin ve futbolcuların hatalarından çok çektiklerini belirten Olcay Onur Öztürk şu açıklamalar yaptı:

       "Ülkemizde kulüpler ve futbolcular menajerlik sistemini tam olarak bilmiyor. Futbolcuların menajere bakış açısı, sadece işlerinin görülmesi  yönünde. Menajerin yetkili ve ya yetkisiz olması futbolcular için fark etmiyor. Buna kulüplerimizin de dikkat etmemesi bu durumun üzerine tuz-biber oluyor. Bu durumda ise en büyük hatayı Türkiye Futbol Federasyonu’nda görüyorum. Federasyon oyunculara, kulüplere gerekli yaptırımı uygulasa ülkemizde Lisanslı Futbolcu Temsilcileri için her şeyin daha iyi olacağı kanısındayım. Federasyonun biz lisanslı futbolcu temsilcilere bakış açısı, dış kapının dış mandalı deyimiyle örtüşmekte. Federasyona yetkisiz menajerlik faaliyeti yürüten kişilerin yaptığı transferi belgeleriyle ispatlamaya çalışıyorum. Federasyon sürekli kulüpleri haklı çıkarıyor.

       Mesela bir oyuncum için bir kulüple görüştüm, kulüp benden bu oyuncuyu almak istemedi ancak daha sonra yetkisiz menajerden aldılar. Bunu kanıtladığımda federasyon yine kulübün yanında oldu. Yaşadığım bir olayı da şöyle özetliyeyim sizlere. Karabükspor kulübünün yetkisiz  menajerle çalıştığını ispat ettim, federasyona dilekçe verdim ancak federasyon görmezden geldi. Dönemin Karabükspor Başkanı bana küfürler ederek ölümle tehdit etti. Savcılığa giderek kendisini şikayette bulundum.

       Bir çok kulüpte de şu sorunlar var. Antrenörler ve kulüp yöneticileri yasal olmayan yöntemlerle yetkisiz menajerlik yürütüyor. Her transfer döneminde bir oyuncunun transferi gerçekleşmek üzere iken yetkisiz bir menajer devreye giriyor ve transfer çıkmaza sokuyor. Hem kulübün hem de futbolcunun tutumu bu konuda lisanslı futbol menajerlerini zora sokuyor.

       Biz ne zaman futbolculara,yöneticilere, kulüplere güvensek arkamızdan vuruluyoruz. İlk sattıkları kişiler biz lisanslı futbolcu temsilcileri oluyor. Bunun da en büyük nedeni federasyonun arkamızda durmamasıdır. Federasyon bizlerin arkasında dursa, FİFA ve TFF talimat ve statülerine aykırı davrananlara yaptırım uygulasa ,kulüplere-futbolculara menajerlik hakkında tam anlamıyla bilgi verilse bizler de kulüp ve futbolcularla sözleşme yaparak bu işi yapsak kimse zarar görmez ve futbolumuz daha iyi yerlere gelir. Futbolcular ile sözleşme yapmakta sıkıntılar yaşıyoruz bunun en birinci nedeni yetkisiz menajerlik faaliyeti yürüten insanlar futbolculara verdikleri yalan yanlış vaatler..

       İçinde Süper Lig kulüpleri de dahil olmak üzere birçok kulüp lisanssız menajerlerle içli dışlı. Böyle olunca ülkemizde yapılan transferlerin durumu da ortada. Çoğu basın yayın organında lisanssız menajerler çıkıp oyuncular hakkında konuşma imkanına sahip oluyor. X futbolcunun menajeri adı altında açıklamalar yapabiliyorlar, bunların hiç biri delil değil mi acaba TFF için?

       Bugüne kadar bize aykırı durumlarda sürekli zarar gördük. Federasyon bizlerin yanında hiç olmadı. Yetkili menajer olduğumuz için federasyona her yıl ödememiz gereken ücretler var. Federasyon bizden bunları talep ediyor ancak hakkımızı aramaya geldiğimiz de muhatap alınmıyoruz. Hukuk Kurulu tarafından sorunlarımıza, sıkıntılarımıza TFF'de çözüm bulamıyoruz.

       Futbol Çalışanları Sendikası Disiplin Kurulu Başkanı olarak lisanslı futbolcu menajeri arkadaşlarımla yakın zamanda Ankara’da bir toplantı düzenleyeceğimizi buradan belirtiyorum. Burada arkadaşlarımızla bazı kararlar almayı düşünüyoruz. Ardından federasyondan da toplantı talep edip aykırı durumlarda yaşadığımız sıkıntıları anlatmak istiyoruz.

       Bizleri yalnız bırakmadığınız için, bir nebze de olsa sorunlarımızı, sıkıntılarımızı sizler aracılığıyla kamuoyu ile paylaşabildiğimiz için Transfer Merkez ekibine teşekkürü borç bilirim."

Olcay Onur ÖZTÜRK
Lisanslı Futbolcu Temsilcisi
Futbol Çalışanları Sendikası Disiplin Kurulu Başkanı
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder