4 Ekim 2013 Cuma

Röportaj: Eren Yılmaz (Anadolu Üsküdar 1908)

       Transfer Merkezi Dergisi olarak sizlere alt liglerdeki genç yetenekleri tanıtmaya devam ediyoruz. Bugünkü konuğumuz Anadolu Üsküdar 1908'in başarılı genç file bekçisi Eren Yılmaz. Bu sezon Samsunspor'dan Anadolu Üsküdar'a transfer olan 1993 doğumlu kaleci genç takımlarda milli formayı da giymişti.

       Beşiktaş'ın kapısından son anda nasıl döndü? Babasıyla yaşadığı komik diyalog. Tüm soruların cevabını bulacağınız Ümit Şengün'ün röportajını hep birlikte okuyalım.

Futbola nasıl başladığını bizlere anlatır mısın?

       Futbola 8 yaşında başladım. Okullar tatil olduğu zamanlarda sürekli internet salonlarında, sokakta futbol oynayarak zaman geçiriyordum. Annem buna çok kızıyordu, onun için babam beni Samsunspor yaz okuluna yazdırdı ve böylece futbola başlamış oldum.

Henüz genç bir oyuncusun.Geleceğe dair hedeflerin neler?

       Geleceğe dair hedeflerimde Beşiktaş ve Milli takımda oynamak var. Umarım bunları bir gün başarabilir, bu takımların kalesini korurum.

Futbolcu olmanda senin üzerinde en çok katkısı olan kişiler kimler peki?

       Buralara gelmemde en büyük pay sahibi olan insanlar Ali Bilgici, Veysel Aksu ve Şenol Odabas’tır. Kendilerine buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

Kendinde beğendiğin ve zayıf olduğunu düşündüğün yönlerin nelerdir?

       Cepheden gelen ve uzaktan atılan şutlarda iyiyimdir. Onun yanında birebir kaldığım pozisyonlarda rakip forvetlere karşı açıyı kapatarak gol imkanı vermem. Zayıf olduğum yönlerimi de geliştirmek için sürekli çalışıyorum.

Antrenman ve maçlar dışında boş kalan zamanlarını nasıl değerlendiriyorsun?

       Aslına bakarsanız çok boş zamanım kalmıyor ama kalan zamanlarımız evde geçiririm, genellikle PES oynarım.

Kendi mevkiinden örnek aldığın oyuncular kimler?

       Türkiye’de Tolga Zengin’i beğeniyorum, oynadığı takımlarda taraftarın hep takdirini alan bir futbolcu ama çocukluktan beri örnek aldığım kişi Real Madrid kaleci Casillas’tır.

3 sene önce Samsunspor'da oynarken, Beşiktaş'a transferin son anda olmadı. O olayın iç yüzünü okurlarımıza anlatır mısın?

       Beşiktaş’a gittiğimde yaklaşık 2 ay takımda kaldım. Beşiktaş yönetimi beni beğendiği için Samsunspor’la ilk görüşmesinde 2 futbolcu+50bin TL’ye anlaştılar. Sonra futbolculardan bir tanesini Samsun’u beğenmeyince Samsunspor tekrardan para istedi ve taraflar anlaşamayınca transferim gerçekleşmedi.

Beşiktaş'a ilk çağrıldığın günün akşamı ilginç bir olay yaşamısın babanla. Kısaca bize o günden bahseder misin?

       Akşam babamla konuşuyordum. Kendimi beğendirmek için "penaltı falan olsa da kurtarsam" diye (gülüyor) O gece bunu düşünerek uyudum ve ertesi gün maçta 2 tane penaltı oldu ve ikisini de kurtardım.

Daha önce U-17 Milli takımında forma giydin ve U-21 Milli takım kamplarına katıldın. Bunların sana nasıl faydaları oldu?

       Kişisel gelişimim için çok faydalı oldu. Bir çok kişi ve hocayla tanışma ve çalışma fırsatı yakaladım. Benim açımdan çok önemli bir tecrübeydi.

TransferMerkez.com sitemizi ya da dergimizi takip ediyor musun? TM hakkındaki düşüncelerini alabilir miyiz?

       Sitenizi düzenli oalrak takip ediyorum. Sitenizdeki paylaşımları çok iyi buluyorum. Bütün son dakika haberlerini sizin sayenizde takip ediyorum diyebilirim.

Son olarak senin iletmek istediklerin başka bir şey var mı?

       Herkese teşekkür ediyorum öncelikle. Bu röportajı yaparken çok keyif aldım. Bu fırsatı verdiğiniz için size ve ilgi gösteren tüm okurlarınıza şimdiden teşekkürler.
Röportaj: Ümit ŞENGÜN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder