28 Ekim 2013 Pazartesi

PTT 1. Lig'de Hakem Hataları ve Dikkat Çekenler!

       Sahada mücadele eden futbolcular kadar hakemler, tribünler, kenardaki teknik adamlar ve şans; oyuna direkt etki eden faktörlerin parçalarını oluşturmaktadır. Bu parçalar basit birkaç kelimeden oluşuyor gibi görünse de bazen zaman zaman bazen de dolaylı bir şekilde görünüre fazla yansımadan ortaya çıkabilmektedir.

       Bu hafta PTT 1. Lig'de 10.hafta maçları oynandı. Hafta birbirinden zorlu maçlarla geçerken Orduspor bu hafta da liderliğini sürdürdü. İlk önce Orduspor'un konuk olduğu Denizlispor deplasmanına değinmek gerekiyor. Sahada her iki takımın verdiği mücadele son günlerde gördüğüm en müthiş, kora kor maçlardan biriydi. Fakat bu güzel günün ve maçın skoruna etki eden Suat Arslanboğa ve yardımcıları oldu. Subasic'in elle indirdiği topta Orduspor'un golü bulması ve hakemlerin bunu görememesi maçın kaderinin değişmesine neden oldu. Denizlispor'un belki de sezonun en iyi futbolunu oynadığı maçta bu golle geriye düşmesi takımın moral durumunu da etkiledi ve iyi oyununu frenledi.

Ali Öztürk'ün pozisyonu (Fotoğraf: Umut Çınar)
       Yine bir başka maçta Balıkesirspor ile Bucaspor maçında verdiği kararlarla hata üstüne hatalar rekoru kıran Serkan Çınar'ın çaldığı düdükler inanılır gibi değildi. Balıkesirsporlu Ertuğrul'un pozisyonunda penaltıyı es geçen hakem bu sefer dışarda olan pozisyonda penaltı kararı vermesi en ilginç işlerden biriydi. İkinci yarıda yine Balıkesirspor'un atağında yardımcı hakem ofsaytı göremezken, ceza sahası içinde Ali Öztürk'e yapılan müdahele için ise "dışarıda" değerlendirmesi yapması maçın diğer hatalarıydı. (Ali Öztürk'ün pozisyonunu sağ üstteki fotoda net bir şekilde görebilirsiniz) Bu hatalara rağmen elbette bu hafta 1.lig'deki diğer maçlarda iyi yönetim gösteren hakemler de oldu.

       Hakemlerin damgasını vurduğu ama fazla üzerinde durulmayan bu hafta da biraz Trabzon'a uzanmak gerekiyor. 1461 Trabzonspor-Ankaraspor maçı oldukça hüzünlü bir havada oynandı. Hafta içi Kadir Özcan hocanın ani vefatıyla sarsılan Trabzonspor ailesi için zor bir hafta oldu. Bu beklenmedik haber herkesi derinden üzerken 1461'li oyuncular elinden gelen mücadeleyi gösterdiler ve zorlu rakiplerinden puan almayı başardılar. Maç sonunda Osman Özküylü'nün saha zeminini sert bir şekilde eleştiren sözleri kayda değerdi. Haftalardır tarla diyebileceğimiz zeminde futbol oynamaya çalışan oyuncuların verdiği emeğe bir saygısızlık gibiydi bu. Bir türlü düzelmeyen -ya da düzeltilmeyen- zemin bu derece üst düzey futbol oynanan bir lige hiç yakışmadı.

       Bir de Çukurova derbisi vardı bu hafta.. Adana Demirspor-Mersin İdman Yurdu maçı oynandı ve öyle coşkulu bir Demirspor taraftarı vardı ki izlerken tüylerimizi diken diken etti. Maçtaki oynanan oyundan çok kulağımı kabartarak Demirspor tribünlerini dinledim. Öyle güzeldi ki sanki dünyanın en güzel bestesi çalınıyor gibiydi. Demirspor takımı ligde iyi gitmezken taraftarı kocaman bir alkışı hakediyor...

       Yine ligden birkaç not ile sözlerimi noktalamak istiyorum. Orduspor'da orta sahada iyi işler yapan ve bu hafta kart cezalısı olan Salih Sefercik'in yokluğunda saha içinde sıkıntı çekerken böyle zor bir deplasmandan tartışmalı şekilde de olsa 3 puanı alması büyük bir başarıydı... Balıkesirspor iç sahada yine kazanırken Muhammet Reis yine takımın reisliğini yaptı. Geçen hafta Samsun deplasmanında yokları oynayan Karikari yerine Ali Öztürk ile başlayan İsmail Ertekin'i kutlamak gerekiyor. İyi bir hamle ile Ali'ye şans veren Ertekin her hava topuna vuran, savunmayı yıpratan ve özellikle pozisyona giren oyuncusundan verimi bu maçta fazlasıyla aldı. Kahramanmaraşsspor'da ise kırmızı kart gören İrfan Başaran'ın yaptığı hareketler ise kendisine hiç yakışmazken, haftanın en keyifli maçının da Kütahya'da oynandığını belirtmemiz gerekiyor.
Yazar: Onur DÜNDAR
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder