12 Ekim 2013 Cumartesi

Röportaj: Timur Kosovalı (Bandırmaspor)

       Alt liglerden her sene parlayan isimler olur. Ama çoğu isim bir sene parlar, o sene transferini yapar ve bir sonraki sezon sıradanlaşır ,aynı performansı gösteremez. Geçen sezon 3. Lig takımlarından Kayseri Şekerspor'da 19 gole imza atarak gol kralı olma başarısı gösteren Timur Kosovalı, sezon sonu bir çok takımdan teklif almasına rağmen 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Bandırmaspor ile anlaştı. Herkes 2. Lig'de ilk defa oynayacak olan Timur'un performansını merak ediyordu. Timur henüz ilk haftalardan tüm soruların cevabını vermeyi başardı. Oynadığı 6 maçta 7 gol atarak ligi kasıp kavuran Timur ile yaptığımız keyifli röportajı gelin hep birlikte okuyalım.

Merhabalar Timur. Okuyucularımıza kendini kısaca tanıtır mısın? Futbola ne zaman ve nasıl başladın?

       Merhabalar. Ben 1990 Almanya doğumluyum. 3 çocuklu bir ailenin en ufak çocuğuyum. Bir ablam, bir de abim var. Futbola 6 yaşındayken Memmingen şehrinin minikler takımında lisanlı olarak başladım. Ailemden gelen genlerden olsa gerek, kendimi bildim bileli futbolla iç içeyim. Küçüklüğümde elimdeki topu nereye gitsem götürürdüm. Hatta bazen ona sarılıp yattığımı bilirim.

Bandırmaspor'a gelene kadar onlarca kez 3.Lig'de forma şansı buldun.Buralara geliş sürecini bize anlatır mısın?

       2008 senesinde Antalyaspor'un PAF takımıyla şampiyon olduk. O zaman bir çok Süper Lig takımından teklif aldım; ama aynı zamanda Antalyaspor'un profesyonel futbolcusuydum. O dönemin Antalyaspor teknik direktörü Mehmet Özdilek'in beni kadroda düşünmediğini menajerime iletmesinden sonra teklifleri değerlendirmeye aldım ve Gençlerbirliği'ne gitmemin doğru karar olduğunu düşündüm. Daha sonra yaşadığım sakatlıklar ve şanssızlıklar beni 3. Lig'e götürdü. Belki de bu düşüş benim için iyi oldu. Alt liglerden yukarı adım adım tırmanarak başarılı olmak istiyorum. 3. Lig'de 3 sezon geçirdim genel itibariyle inişli çıkışlı bir 3 sezon geçirsem de geçen sezonum gayet verimli geçti.

Senin de dediğin gibi geçen sezonun gayet başarılıydın. Bu müthiş performansın ardından Bandırmaspor'a transfer oldun. Bandırmaspor'a gelmendeki en büyük faktör nedir?

        Geçen sezon ki performansımın ardından menajerime iletilen bir çok teklif vardı. Ancak Kayseri Şekerspor'un bonservisimin fiyatını 200 bin TL'ye kadar çıkarmasından dolayı görüşmeler sürekli tıkanıyordu. Aradan bir süre geçtikten sonra Kayseri Şekerspor kulüp başkanını aradım ve bana yardımcı olması gerektiğini belirttim. Bandırmaspor ve bir çok takım benimle ciddi bir şekilde ilgileniyordu. Bandırmaspor'da oynayan eski takım arkadaşlarım vardı, onlarla görüşüp fikir aldım ve Bandırmaspor'a gitmemin benim için ideal olacağını düşündüm. Bandırmaspor'da çıkışımı sürdüreceğimi düşünüyordum ve bu düşüncemde de haklı çıktım. İyi ki Bandırmaspor'u tercih etmişim. Gerçekten çok mutluyum.

Transfer döneminde bir çok kulüple adın geçti. Hangi kulüplerden transfer teklifi aldın?

        Az öncede belirttiğim gibi birçok takımdan teklif aldım. Bonservis engeli biraz sıkıntı yarattı transferimde. Takım ismi vermenin doğru olmayacağını düşünüyorum ancak aralarında 1 tane Süper Lig, 3 tane de PTT 1. Lig kulübü vardı.

Bandırmaspor ile bu sezon ki hedeflerin nelerdir? 

        Tek hedefimiz şampiyonluk. Hem kendi hedeflerim hem de kulübümüzün hedeflerinde bu var. İnşallah sezon sonu bu mutluluğa ulaşacağız.

Bandırmaspor taraftarına bizim aracılığımızla iletmek istediğin bir şey var mı?

        Sizin aracılığınızla taraftarlarımıza söylemek istediğim şeyler var tabii ki. Onlardan daha çok destek istiyorum. Bizim belli bir taraftar kitlemiz var ama bu kitlenin daha da büyümesini ve stadımızın dolmasını istiyorum. Umarım önümüzdeki hafta tüm Bandırmalılar gelir ve bize şampiyonluk yolunda destek olurlar.

Biraz da seninle ilgili konuşalım. Bir golcü olarak kendinde beğendiğin ve ya eksik gördüğün özellikler nelerdir?

        Bu benim şahsi görüşüm olmakla birlikte, fiziğimin ve son vuruşlarımın iyi olduğunu düşünüyorum. Herkesin olduğu gibi benim de eksikliklerim var. Bunları tek tek gidermeye çalışıyorum. Hocalarım ve büyüklerimle sürekli fikir alışverişinde bulunuyorum.

Kendi mevkinde oynayan futbolcular içinde en çok beğendiğin ve örnek aldığın futbolcular kimlerdir?

        Türkiye'de eskilerden Hakan Şükür ve İlhan Mansız'ı çok beğenirdim ve kendime örnek alırdım. Aktif oyunculardan ise Burak Yılmaz'ın ülkemizdeki en iyi forvet olduğunu düşüyorum. Yurt dışında Zlatan Ibrahimovic ve Ronaldo'yu herkes gibi ben de zevkle takip ediyorum.

Sence bir forvet oyuncusunda bulunması gereken özellikler nelerdir?

        Forvet oyuncusunda bir çok özellik bulunmalı bence. Yani pozisyon geldiğinde gol atmak iş değil. Modern futbola göre forvet oyuncusu, oyunun her alanında bulunmalı. Savunma hücumda başlamalı yani. Genel itibariyle forvet oyuncusunun pres yapması, güçlü olması ve gol vuruşlarının iyi olması lazım bence.

Daha 23 yaşındasın ve Bandırmaspor'la 2016 yılına kadar sözleşmen var. Gelecek hakkındaki planların neler?

        Gelecek adına çok büyük hedeflerim olsa da şu an kulübüme bağlıyım. Bu takımı üst liglere taşımak için elimden geleni yapmak başlıca hedefim. Önümüzdeki yıllar ne gösterir bilemem ama en büyük hedefim tabii ki kutsal ay yıldızlı formamızı giymek.

Türkiye'de ya da yurt dışında taraftarı olduğun bir kulüp var mı?

        Ben koyu bir Real Madrid taraftarıyım. Ülkemizde hangi takımı tuttuğumu gizlemeyi tercih ediyorum. İleride karşımıza çıkmasın sonra (Gülüyor)

Gol attığında neler hissediyorsun?

        Gol atma duygusu aşk gibi bir şey. Her golde o hazzı alıyorsun. Çok farklı bir duygu, anlatılmaz yaşanır.

Senin unutamadığın maçın ve en anlamlı golün hangisi?

        Unutamadığım maçım Antalyaspor formasıyla Beşiktaş'a karşı İnönü Stadı'nda oynadığımız Türkiye Kupası maçı. Sadece 10 dakika oynadım ama gerçekten inanılmaz bir duyguydu. Benim için takımın galibiyetin getirdiğim her gol değerlidir. Ama illa ki bir gol söylememi istiyorsanız geçen sezon eski takımım İstanbulspor'a karşı attığım son dakika golü diyebilirim.

Biraz da özel hayata değinelim. Yakışıklılığınla ön plana çıkan bir isimsin ve bazı yarışmalara katıldığını biliyorum. Bize biraz da bunu anlatır mısın?

        Antalya'da bir ajansa bir kaç sene önce amaçsız bir şekilde kayıt olmuştum. Geçen sene de ajans sahibi Esra hanım ve bir kaç arkadaşımın ısrarıyla bir yarışmaya katıldım. Bu yarışmada 3. oldum. Ama gerçekten göründüğü gibi kolay bir iş değil, herkesin bildiği işi yapması gerek. Benim için çok güzel bir tecrübe olduğunu söyleyebilirim. O yarışmada şu an nişanlım olan hayatımın aşkıyla tanıştım.

Sen değinmişken biz de soralım. Duygu Sternn ile nişanınız hayırlı olsun. Evlilik yakın mıdır?

        Çok teşekkür ederiz iyi dilekleriniz için. İnşallah en kısa zamanda evliliği planlıyoruz.

Size şimdiden mutluluklar diliyoruz Timur. Son olarak sitemizi ve dergimizi takip ettiğini biliyorum. Değişmesini ya da ağırlık vermemizi istediğin bir nokta var mı?

        TransferMerkez.com sitesi, gerçekten çok beğenerek takip ettiğim bir siteydi. Geçtiğimiz günlerde derginizi de okuma fırsatı buldum ve gerçekten çok beğendim. Bu konuda emeği geçen tüm arkadaşları tebrik ediyorum. Özellikle alt liglere önem vermeniz benim dikkatimi çeken nokta oldu.

Bize zaman ayırdığın için teşekkürler Timur. Sana futbol hayatında başarılar dileriz.

        Çok teşekkürler, ben de sizlere yayın hayatınızda başarılar dilerim.

Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder