22 Ekim 2013 Salı

Şampiyon Ligi Tahminleri (Orhun Alicikoğlu)

431 Arsenal - Borussia Dortmund, 1 (1.95)
       Alman yıldız Mesut Özil’in gelmesiyle sadece oynanan futbol ve alınan sonuçlar değil, sempatizanlık ve hayran kitlesi tarafından yani saha içi etkenlerde bile şahlanan Arsenal, Emirates’te Dortmund’u konuk ediyor. 2004 yılından bu yana Preimer Lig’de şampiyon olamayan Arsenal, ligteki yakaladığı ivmeyi devler arenasına da taşımış görünüyor. Bu sene 3 maçını izleme şansı yakaladığım Dortmund’da işlerin geçen seneki gibi gitmediğini gördüm. “Rüya” sezondan biraz uzakta seyrediyolar bu sene. Reus oynamayacak deniliyor ama UEFA’nın sitesinde böyle birşey yazmıyor. İlkay ve Kehl’in sakatlığı da devam ediyor. Ben Emirates’teki mücadelede bol gol beklemekle birlikte bu aralar Avrupa’nın en çok keyif futbolunu oynayan Arsenal’in maçı domine edeceğini düşünüyorum.

432 Austria Wien - Atletico Madrid, 2 (H) (1.65)
       Hem lige hem de Şampiyonlar Ligi’ne super bir giriş yapan Madrid ekibi, ligde aldığı Espanyol mağlubiyetiyle bu seneki ilk yenilgisini almış oldu. Arda, Villa ve Costa üçlüsünün üst düzey verim alan Teknik Direktör Diego Simeone, bu maçtan da kayıpsız ayrılmak istiyor. Ev sahibi ise Zenit’le berabere kalınca dikkatleri üzerine çekmişti. Takımın en etkili isimlerinden Grünwald  forma giyemeyecek. Atletico Madrid’in Espanyol mağlubiyetinin etkisiyle Avusturya temsilcisini en az 2 farklı yeneceğini düşünüyorum.

433 Celtic - Ajax,  KG Var (1.45), 2-3 GOL (1.75)
       Bir yanda Milan maçının 20 25 dakikası hariç büyük maçlarda iyi futbol oynamayan Ajax, diğer yanda kendi sahasında her takıma bela olabilen Celtic. Ajax Eredivisie’de 3 sene üstüste şampiyon olduktan sonra bu sene gözleri yine Şampiyonlar Ligi’ne çevirmişti ancak Ajax’ın kura şansızlığı buna bir kez daha engel oldu. Ericsen ayrıldıktan sonra elle tutulur bir futbol sergilemese de Ajax’ın üçüncülük açısından önem arz eden mücadelede, Celtic karşısında şansız olmadığını düşünüyorum. Mücadelede iki takımdan da gol bekliyorum.

455 Galatasaray - Kopenhag, KG Var (1.60)
       Galatasaray devler arenasında Juventus Arena’dan puan çıkarsa da savunma anlamında sıkıntıları bir türlü aşamıyor. Son dönemdeki maçları göz önüne getirdiğimizde oynanan futbol buralar için pek yeterli gibi değil. Kophenhag kendi liginde 16 puanla 12. sırada. Gününde bir Sneijder ve Drogba maçı koparır elbet ama temsilcimizin kalesinde gol göreceğini düşünüyorum Başarılar Galatasaray.
Hazırlayan: Orhun ALİCİKOĞLU
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder