5 Kasım 2013 Salı

Maç Analizi: Trabzonspor-Elazığspor

       Avrupa Kupası'ndaki başarısını lige yansıtamayan Trabzonspor ile 5 haftadır kaybeden Elazığspor'un mücadelesinde gülen taraf farklı bir skorla ev sahibi oldu. Trabzonspor her ne kadar göze güzel gelen bir futbol oynamamasına rağmen Elazığspor karşısında hiç zorlanmadı. Fakat 2. yarıda penaltı atışından yararlanamayan Elazığspor golü atsaydı maçın seyri değişebilirdi. Trabzonspor'un gollerini Yusuf Erdoğan, Henrique, Olcan ve Emre Güral kaydetti. Elazığspor ise Vitolo ile penaltı atışından yararlanamadı. Topa sahiplik anlamında Elazığspor rakibi karşısında %52'ye %48 üstünlük kurdu. Pas sayısında da bariz konuk ekibin üstünlüğü var. Trabzonspor %90 gibi iyi bir isabet oranıyla 364/328 pas yaparken Elazığspor ise %87 başarı oranıyla 485/424 gibi iyi bir rakama ulaştı. Şut sayılarına gelirse sıra Elazığspor'un topu ayağında etkisiz oynadığının bir göstergesi niteliğinde. Trabzonspor'un 22/11 şutu varken, Elazığspor'un 14/4 isabet bulabildi.

Trabzonspor
Onur: Taraftarın sevgilisi Onur, yine taraftarını yanıltmadı ve kalesinde kusursuz bir performans sergiledi. Ayrıca bir de penaltıyı çıkardı.
Bosingwa: Elazığspor'un önlem almasına rağmen takımında topla en çok buluşan oyuncu olan Bosingwa, maç boyunca Elazığspor savunmasını çok zorladı. Maç boyu topla 3.50 saniye oynadı.
Giray: Maç boyunca ne Bamba ne de Giray çok zorlanmadı. Sadece Moore ile hava toplarında mücadele verdiler. Giray ayrıca bir penaltıya sebebiyet verdi.
Bamba: Maç içinde görünmese de 37 pasın hepsinde başarılı olarak topu oyuna iyi soktu.
Kadir: Trabzonspor'la ilk maçı olan genç oyuncu mücadeleci oyunuyla dikkat çekti. Ceza sahasına 7 ortayla takımına katkıda bulundu. İlk golde büyük emeği vardı.
Zokora: Karşısında etkili bir oyuncu olmadığı için o da zorlanmadı. Sahipsiz topları iyi topladı.
Adrian: Yeteneğiyle karşı takımı en çok zorlayan oyunculardan oldu. Sakatlığı bulunmasına rağmen iyi bir maç çıkardı.
Olcan: 3. golün sahibi Olcan geçen seneki performansına yakın bir performans ortaya koydu. Orta sahaya yakın oynadı bu maçta. 10 tane top kazandı.
Malouda: Hala istenilen düzeyde değil, çok daha iyisini yapabilir. Hem uzun toplarda hem de ceza sahasına yapılan ortalarla takımının atağına şekil verdi.
Yusuf: Golü attıktan sonra sakatlandı fakat o zamana kadar takımın yıldızıydı. Çok hareketli ve hızlı bir oyuncu.
Elazığspor
Ivesa: Sezon başından beri düzenli forma şansı bulamayan Ivesa, eski günlerinin çok uzağında.
Adem: O da Ivesa gibi düzenli forma şansı bulamadı. Maç eksikliği maç boyunca görüldü, oynadıkça eski performansını bulacaktır.
Bilica: Maçın en çok konuşulan ismi maç sonunda yaşanılanlarla.
İbrahim Kaş: Takımın en çok mücadele eden oyuncularından biri. Elinden geleni yapıyor ama yenilgilere engel olamıyor.
Çağlar: Bana göre takımının en iyiysiydi. Gereken her şeyi yaptı. 10 uzun top-8 ceza sahasına top ile takımının ataklarının baş mimarıydı.
Vitolo: Mücadeleci bir oyuncu, oyunu da iyi kuruyor. 89 kere topla buluştu. 8 top çalarak daha ciddi atakların oluşmasını engelledi.
Sane: Takımın beyni Sane, belki de Elazığspor'a geldiği günden beri ilk kez bu kadar etkisizdi. 90 kere topla buluşmasına rağmen herhangi bir etkili atağın içinde veya gelişiminde yer almadı.
Serdar Gürler: Hala eski günlerinden çok uzakta. Maça forvet arkasında başladı. Ceza sahasına yaptığı 6 ortayla takımına katkıda bulundu.
Köksal Yedek: Sollied döneminde çok forma şansı bulamadı ama bu maçta iyiydi. O da Serdar gibi 6 ortayla Moore'u gol pozisyonuna sokmaya çalıştı.
Onur Ayık: Sonradan oyuna girdi, ama çok iyiydi. Hareketli oyunuyla takımını umutlandırdı. Hatta penaltı pozisyonunun içindeydi fakat onun da çabası işe yaramadı.
Luke Moore: Gelen her hava topunu indirebiliyor ama topsuz oyunda ortalıkta gözükmüyor.

Reşit Akçay: Takımı çok iyi oyun oynamadı fakat Kadir Keleş'i 11'de oynatma cesaretini göstermesiyle bile alkışı hakediyor.
Okan Buruk: İlk maçıydı, heyecanlıydı. Takımla çalışma fırsatı olmadı, yorum yapmayalım.
Hakem Süleyman Abay: İyi bir maç yönetti, maçın kaderini etkileyen bir hatalı kararı yoktu.

Yazar: Osman KILIÇ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder