5 Kasım 2013 Salı

NBA İddaa Tahminleri

Portland - Houston Rockets
       Batı Konferansı ekiplerinden Houston, All-Star oyuncu Dwight Howard ile 88 milyon dolar karşılığında 4 yıllık sözleşme imzaladı. Kulüp başkanı Leslie Alexander bu takım için büyük yatırımlar yaptı ve artık meyvesini yeme zamanı geldi. Portland ise eski heyecanını yeniden kazanma çabasında! Nitekim bu sezon onlardan harika işler bekliyorum. Takımı hem futbolda hem de basketbolda hiçbir şekilde yalnız bırakmayan Portland taraftarını takdir etmek lazım. Eğer bu sezon da takım seyirci arasındaki elektrik olumlu bir havada giderse başarı daha kolay gelecektir. Play-off yapacaklarından şüphem yok diyebilirim. Karşılaşmaya dönecek olursak, savunmada hareket sahibi ol koridorları doldur ribaundu al rakip potaya dikine git ufak bir paslaşma ve sayı! Houston potasında sayı bulmamanız için çok beceriksiz olmanız gerekiyor. Arkada büyük boşluklar bırakıyorlar. 4 ve 5 numaradaki dinamiklerinin isteksiz olması onları bu sezon zorlayacak görüntüsünde. Ömer Aşık geçtiğimiz sezonki başarısını aratacak gibi ama bu seferde sahne de Dwight Howard bulunuyor. Savunmadaki sertliğini arttırdığı takdirde yanına Parsons'u da katıp rakip oyunculara ağız kokularını çekmeleri gerektiğinin mesajını verebilirler. Portland, Houston karakterindeki takımlara karşı kolay galibiyetler çıkartabilecek bir takım. Nitekim Denver ve Spurs galibiyetleri bu tezi destekler nitelikteydi. Hareketli oyunculara karşı yardımlaşmanın ve inanmışlığın vermiş olduğu güçle hep bir adım öndeler. Ben ilk yarıya hızlı bir giriş yapacaklarını düşünüyorum. Maç sonu içinse tecrübe konuşma konusu olur mu bilmiyorum ama İY1/MS2 tercihi 4 oran veriyor, zorlanabilir ama öncelikli tercihim İY 1 !


Detroit Pistons - Indiana Pacers
       NBA Doğu Konferansı ekiplerinden Indiana Pacers, 23 yaşındaki all-star oyuncu Paul George ile yaklaşık 90 milyon dolar karşılığında 5 yıllık sözleşme imzaladı. Benim gözümde bu anlaşma uzun yıllar final yolundaki bileti ellerine almak demek. Detroit ise o kadar düzensiz bir takım ki beynimde bir türlü çözüme kavuşturamıyorum. Josh Smith takımın beyni konumuna gelecekse bu şekilde olmamalı! Arkadaşlarını oyunun içinde tutmasını çok iyi biliyor fakat bencil bir oyuncu olmasını kabullenemiyorum. Datome'de bu takıma katıldığında daha düzen içinde olacaklardır. Indiana bu ligin abisi! Hatta ağır abisi benim gözümde! Indiana sofraya oturmadan yemek yenmez! Indiana kalkmadan ayağa kalkılmaz! Bu sezon Miami ile final serisini heyecanla bekliyorum başka da bir ihtimal vermiyorum! Herşeye rağmen Detroit uzun bir yolculuk yapmış olan rakibine karşı 1 adım önde düşüncesindeyim. En azından ilk yarıda hızlı bir başlangıç yapacaklardır. Öncelikli tercihim İY1 !

Brooklyn Nets - Utah Jazz / ÜST
       Doğu Konferansı takımlarından Boston Celtics, Kevin Garnett, Paul Pierce ve Jason Terry'yi takasla bir diğer Doğu ekibi Brooklyn Nets'e gönderdi. Bu karar sadece 1 sezonu kolaylaştıracaktır. Nets maçların son bölümlerini oynayamamaya devam ediyor. Onca tecrübe yığını oyuncu topluluğuna rağmen bu kadar kötü başlangıç yakışmadı. Aynı sıkıntıları Utah tarafı da çekiyor. Houston karşısında 16 sayı öndeyken 11 sayı farkla maçı kaybettiler. Karakter sahibi bir takım olmak çok mu zor anlamıyorum. NBA liginin ruhani durumu gerçekten çok zor ve bu takımların psikolojisine bürünmek için 40 takla atıyorum! Utah eğer bu maçtan güleç ayrılmak istiyorsa tempo yapmak zorunda! Savunma girişimleri sonuçsuz kalacaktır fakat tempolu oyunla Nets'in nefesini kesebilir. İki taraf adına da şimdiden teşekkür ediyorum bize izletecekleri güzel basketbol için.  Pota filelerinin sabit kalmayacağını ve toplam sayıdan ÜST olacağını düşünüyorum.
Hazırlayan: Hakan GERİN
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder