4 Kasım 2013 Pazartesi

PTT 1. Lig'de Haftanın Dikkat Çekenleri!

       PTT 1. Lig'de zorlu bir haftayı daha geride bıraktık.Önceki haftalara göre adrenalinin biraz daha yükseldiği maçları fazlasıyla yaşamaya başladık. Orduspor'un liderliğini sürdürdüğü haftada Kahramanmaraşspor ilk galibiyetini alırken Adanaspor'un üst üste 5 beraberlik serisinin ardından kazanması ve Ankaraspor-Balıkesirspor maçındaki hadiseler öne çıkan bazı başlıklardı.

       Ne yazık ki bu hafta da hakem hataları haftanın en önemli olayını oluşturdu. Hakemlerin günden güne belirginleşen kötü yönetimleri yine kimseyi memnun etmedi. Fırat Aydınus'un yönettiği Ankaraspor-Balıkesirspor maçında yaşanan olaylar ise bir hayli ilginçti. Fırat Aydınus'un yönettiği maç kadar saha içinde ve kenarda yaşanan hararetli anlar da haftaya adeta damgasını vurdu. Maçın ikinci yarısında Tisdell ile Caner'in mücadelesinde komik bir şekilde penaltı noktasına giden Aydınus, Balıkesirsporlu İlhan Depe'nin pozisyonunda ise düdüğü ağzına götürüp çalmaması kafalarda büyük soru işaretleri bıraktı. Ankaraspor'un kullandığı penaltının ardından Bilal Aziz'in Balıkesirsporlu taraftarların olduğu bölüme gidip el hareketlerinde bulunması ise bir futbolcu karakterine, sporda barış ve dostluk olgusuna ise hiç uymadı. Saha içinde bunlar yaşanırken bir de tartışılan penaltının sonrasında saha kenarında, Osman Özköylü ile Balıkesirspor antrenörlerinden Deniz Kolgu arasında yaşananlar maçta öne çıkan en hararetli anlardı. Özköylü'nün küfür ettiği iddiaları, saha içinde Balıkesirsporlu Ertuğrul ile girdiği diyalog ve sonrasında Deniz hoca ile tartışmaları, tansiyonu beklenmedik bir şekilde yükseltti. Aydınus'un verdiği penaltı sonrası cereyan eden bu olaylar yine Aydınus tarafından iki hocanın da tribüne gönderilmesiyle bir nebze de olsa son buldu derken, İlhan Depe'nin az önce değindiğim penaltı pozisyonu ile beraber maç içinde kalmadı, maç bitimine ve sonrasında TRT'nin TV programlarına kadar taşan bir karmaşaya dönüştü. Osman Özköylü ısrarla küfür etmediğini söylerken, İsmail Ertekin de "duymadım" diyerek doğruladı. Futbolcu Ertuğrul Arslan ise maç sonunda büyüğüm olduğu için özür diledim derken İsmail Ertekin ise benim olduğum bir yerde böyle şeyler olmaz diyerek Osman Özköylü'nün fevri söylemlerine karşı daha sakin bir tepki göstererek Ankaraspor'un hocasını kınadı.

       Bu maç elbette haftanın en çok yankı uyandıran maçlarından biriydi fakat Şanlıurfaspor-1461 Trabzon maçının hakemi Halis Özkahya, Orduspor-Adana Demirspor maçının hakemi Tolga Özkalfa maç boyunca gösterdiği yönetimle adeta sınıfta kaldılar. Taraftarlardan oldukça fazla tepki toplayan bu hakemlerin ortak noktası ise -ne ilginçtir ki- FİFA düzeyinde üst düzey hakemler olmasıydı. Bu hakemlerin tabiri caizse Süper Lig'in çöplüğünde istediklerini 'öttürmesi' futbolun içinde olan tabii hatalar mı, yoksa doğrudan görül(e)meyen nedenler mi var? sorularını herkesin aklına düşürürdü ve bu lige verilen değer bir kez daha gün yüzüne çıktı.

       Gelelim ligin başka hayal kırıklıklarına.. Hiç kuşkusuz ki burada üç takım Adana Demirspor, Fethiyespor ve Şanlıurfaspor öne çıkıyor. Adana Demirspor'un ve Şanlıurfaspor'un oyuncu kadrosu göz önüne alındığında elbette beklentiler de fazlasıyla yükseliyor. Adana Demirspor'un Yücel İldiz ile kaliteli kadrosuyla bu denli kötü sonuçlar alması kabullenilebilir durum olmadığı gibi, Yücel Hoca'nın da takım için aynı ısrarı ve hatalarını sürdürmesi de ilginç. Raşit Çetiner ile süregelen ve sonrasında Şanlıurfaspor'da yaşanan teknik sorunlar da benzer şekilde seyrediyor. Bu takımlara göre daha zor günler yaşayan ve her maç neredeyse averaj takımı olan Fethiyespor'da da pozitif anlamda işlerin olduğunu söylemek zor. Her ne kadar teknik direktör değişikliği taraftarı olmasam da bazı takımlar için bu şart ya da daha doğru bir söylemle kurtuluş olarak adlandırmamız yanlış olmaz.

       Bu kadar olumsuz tablo içinde yaşanan birkaç güzelliklere de değinmeden geçmek olmaz. Kahramanmaraşspor'un ligdeki ilk galibiyeti ile tanışması "Edeler"i fazlasıyla mutlu etti. Öyle ki bu galibiyet için haftalarca beklediler. Alınan 4-1'lik galibiyet oldukça iyi bir sonuç ve bundan sonraki haftalar için maçlara daha moralli ve özgüvenli çıkmalarını sağlayacak. Manisaspor ve Adanaspor'un oynadığı iyi futbol bu hafta fazlasıyla öne çıktı. Karşıyaka'ya konuk olan Denizlispor ise son dakika golüyle kazanarak son günlerdeki değişim rüzgarını Mersin'den sonra Karşıyaka deplasmanında da estirerek sürdürdü. Samsunspor deplasmandaki puan kayıplarına bu haftayı da ekledi. Taraftarın çok şeyler beklediği Adiloviç ise ilk golünü penaltıdan atarken, maç bitimiyle beraber Bucaspor taraftarının son dakika penaltısına çok öfkelendiğini ve sahaya giren birkaç kişi olduğu görüldü. Bana göre haftanın en keyifli maçı ise 0-0 bitmesine rağmen Mersin İdmanyurdu-Boluspor maçıydı, iki takımın da verdiği mücadele, Mersin'in direkten dönen topları ve Ali Tandoğan'ın atılmasına rağmen üstün Mersin oyunu sonucu değiştirmese de maçı keyifli bir hale getirdi.

       Lider Orduspor ve Adanaspor'a değinerek son sözlerimizi söyleyelim. İki haftadır şansının fazlasıyla yanında olduğu bir gerçek Orduspor'un; fakat bir futbol takımı için bütünleşmiş bir yapı teşkil eden bu topluluğun kötü oynayarak kazanması da ayrı bir başarıdır. Denizlispor maçından sonra Adana Demirspor karşısında alınan galibiyet bunu açıkça gösterdi. Adana Demirspor'un attığı beraberlik golünden sonra kalesinde verdiği pozisyonlarla yenilgiye düşmesi olası bir durumken, Ferhat'ın rakibine çarpıp ağlara giden golü oyunu Orduspor lehine tekrar çevirirken şans yine mor-beyazlıların tarafını seçmiş oldu. Orduspor'da cezası biten Salih Sefercik ve Soro'nun bu maçta mükemmel oynadığını belirtmemiz gerekiyor. Adanaspor taraftarı ise Adana Demirspor derbi maçıyla beraber yükseltilen bilet fiyatlarına oldukça tepkiliydi bu hafta.5 TL olan kale arkası bilet fiyatlarının 10 TL'ye yükseltilmesien tepki olarak, Adanaspor taraftarı 'Bilet 10 TL mi? Şampiyonlar Ligi'ndeyiz de bizim mi haberimiz yok?' pankartı açarak olaya ironik açıdan yaklaştı. Maçın başlarında stadı terk ederek tepkilerini ilginç bir şekilde ortaya koymaları da oldukça güzeldi.
Yazar: Onur DÜNDAR
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder