4 Kasım 2013 Pazartesi

PTT 1. Lig Panorama | 11. Hafta

       11. haftayı geride bıraktığımızda, Kahramanmaraşspor'un evinde TKİ Tavşanlı'yı farklı mağlup etmesiyle ligde galibiyeti olmayan takım kalmadı. Haftanın, sürprizleri Denizlispor'un deplasmanda Karşıyaka'yı yenmesi ve 1461 Trabzon takımının Urfa'dan galip ayrılmasıydı. Mersin İdman Yurdu evinde Boluspor ile berabere kalırken, Samsunspor son dakika gollerine devam etti ve deplasmanda Bucaspor'dan bir puan almayı başardı. Ev sahibi takımlarının ağırlıklı olarak kazandığı haftada Orduspor liderliğini sürdürdü

Haftanın Takımı: Denizlispor ve 1461 Trabzon
Haftanın Teknik Direktörü: Erkan Sözeri (Orduspor)
Haftanın Futbolcusu: Izu Azuka (Kahramanmaraşspor)
Haftanın Üzüntüsü: Ankaraspor-Balıkesirspor maçında Teknik Direktör/Antrenör tartışması
Haftanın Formsuzu: Ali Tandoğan (Mersin İdman Yurdu)
Haftanın Gölü: Bekir Yılmaz (Manisaspor) ve Burak Çalık (Balıkesirspor)

Ankaraspor-Balıkesirspor
       Açılış maçında Ankaraspor ile Balıkesirspor takımları karşı karşıya geldi. Ankaraspor geriye düştüğü maçta çabuk toparladı ve sahadan galip ayrılan takım oldu. Burak Çalık'ın attığı güzel gole Ankaraspor kanatlardan taşıdığı toplar ile pozisyon aradı ve önce Emrullah sonra Müslim ile bulduğu goller ile öne geçti. Bilal Aziz'in attığı müthiş penaltı ise skoru belirledi. Ankaraspor'un rakibi iyi analiz ettiği ve bunu iyi çalıştığı  sahanın her noktasında kendini gösteriyordu. Atak başlangıçları ve kullanmak istediği bölgeler benzerlik gösteriyor ve bunlardan gayet verimli olgun ataklar oluşuyordu. Balıkesirspor takımı deplasmanda puan kaybediyor. Çok çabuk ve hızlı oyuncuları bulunmasına rağmen ve gol bulmasına rağmen savunma hatalar yapmaya ve kolay goller yemeye başladılar.

Şanlıurfaspor-1461 Trabzon
       Şanlıurfaspor evinde 1461 Trabzon'a mağlup oldu. Trabzon takımı kendisine yakışır bir şekilde kontratağı tercih etti ve yakaladığı pozisyonu Taha gol yapmayı başardı. Her ne gerekçe ile olursa olsun yerde yatan oyuncuyu kendi rızası dışında bir oyuncunun, hakemin ya da bir başka kişinin zorla kaldırması söz konusu dahi olamaz. Zaman çalmaya yönelik olduğunu düşünen Sezer Badur rakibi yerden zorla kaldırmaya çalışması hataydı ve buna tepkisi sert olan Savaş'ın davranışı da sorumsuzcaydı. Her iki oyuncunun da oyundan atılması ders olacak şekilde doğru kararlardı. Şanlıurfaspor'un kenarlardan taşıdığı topları önce Yasin sonra Banahene harcadı. 1461 Trabzon'un kontrataklarda bulduğu pozisyonları kaçıran ise Barış ve Yakubu oldu.

Manisaspor-Fethiyespor
       Haftanın en gollü maçında Manisaspor, rakibi Fethiyespor'u gole boğdu ve haftanın kazananlarından oldu. Girdiği sayısız gol pozisyonundan 5 gol bulmayı başaran Manisaspor'da Bekir ve Eray'ın attığı şık goller haftanın güzelliklerindendi. Fethiyespor ise sahada hiç bir varlık gösteremedi ve hem hücum hem de savunma anlamında büyük sıkıntılar yaşadı.

Kahramanmaraşspor-TKİ Tavşanlı
       Kahramanmaraşspor evinde ilk galibiyetini aldı ve puanını beşe çıkardı. İki yabancısı Oseni ve Azuka'nın çok iyi performans gösterdiği maçta, TKİ Tavşanlı maalesef yine duran toplardan başka bir varlık gösteremedi. Cafercan'ın kullandığı her korner ve serbest atış rakip kalede tehlike yaratırken, savunmada büyük boşluklar vererek hatalar yaptılar. Maraş taraftarları haftalardır bize ne olur iyi bir şey yazın diyordu, galibiyete hasret taraftara bu hafta ne yazsak az kalır. Alt sıralarda mücadele ettiği rakiplerinden birini yenmiş olmasının ayrı bir avantajını yakalamış oldular.

Adanaspor-Gaziantep BŞB
       Adanaspor haftalardır yenilmiyor ve bu hafta da evinde Gaziantep BŞB.Spor karşısında çok önemli bir galibiyet aldı. Antep takımın etkili olduğu dakikalarda Yaşar'ın müthiş kurtarışları maçın kaderini değiştiren anlardandı. Adanaspor'un değişiklikleri ikinci yarıda oyuna damgasını vurdu. Ahmet Dereli'nin oyuna girdikten sonra attığı golü Ergin ve Tiago'nun golleri takip etti ve Adanaspor sahadan net bir skor ile ayrıldı. Adanaspor her geçen gün çok daha iyi duruma geliyor ve puan sıralamasında yukarılarda yerini almaya başladı. Antep takımı teknik direktör değişikliğine gitti. Hasan Özer çalışmayı seven ve dünya futbolunu yakından takip eden bir antrenör PTT 1. Ligi iyi bilen iki yardımcı antrenör ile kısa sürede lige adapte olacağını düşünüyorum. Bu maçta da iyi oynayan bir takımları vardı, gol yollarındaki sorunları çözerlerse ligde sorun yaşamazlar.

Mersin İdman Yurdu-Boluspor
       Mersin İdman Yurdu evinde Boluspor'a puan kaptırdı. Mersin takımın etkili oynadığı maçta Ali Tandoğan'ın çok gereksiz yaptığı hareket futbol adına üzücüydü ve belki de takımının galip geleceği bir maçta berabere bitirmesine neden oldu. Mersin takımı eksik kaldıktan sonra da birçok pozisyona girdi, direkten dönen topu oldu ancak Mersin'in direnci ve isteği galibiyet için yetmedi. Normal şartlarda Boluspor'un bir puan alarak dönmesi başarı fakat rakip eksik kaldıktan sonra bu fırsat değerlendirilebilirlerdi. Fatih Şen'in eksikliğinde yine forma şansı bulan Alican takımda çok sırıttı ve etkisiz kaldı. Atacan iyi bir performans gösterdi ve takıma güven verdi. Alp'ın soğukkanlılığı ve topa hakimiyeti, orta alanda topu olumlu kullanmalarını sağladı. Ali Tandoğan'ın kırmızı kart gördüğü pozisyonda biraz erken davransa gol yapabileceği güzel bir pozisyondu. Boluspor yarıştan kopmamak istiyorsa kazanmaya başlaması lazım çünkü üst sıralarda içerde dışarda kazanan takımlar var ve puan farkı açılıyor.

Karşıyaka-Denizlispor
       Karşıyaka, baştan sona üstün oynadığı maçta golü bulamayınca son dakika kontra golüne engel olamadı ve sahasında mağlup oldu. Karşıyaka takımı yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi, özellikle Caner'in pozisyonu çok net gol şansıydı. Maçın son anlarında Denizlispor yedek kulübesi ayağa kalkmış maç bitsin bir puan alalım derken gelen gol ile kulübe bayram yerine döndü.

Orduspor-Adana Demirspor
       Orduspor keyif vermeye devam ediyor, içeride dışarıda aldığı galibiyetler ile ligin zirvesinde olmayı fazlası ile hak ediyorlar. 10 maçta 25 puan alarak büyük bir başarıya imza atıyorlar. Kendilerine şunu hatırlatmak istiyorum, son 11 yıldır puan sıralamasında ilk 40 puana ulaşan takım süper lige çıkmış ve bu gelenek 11 yıldır hiç bozulmadı. Orduspor'da Salih ve Soro'nun ön plana çıktığı maçta Adana Demirspor kan kaybetmeye devam ediyor. Hücum hattı ve kadro kalitesi bu kadar güçlü bir takımın daha sağlam bir savunma yapısına bürünmesi gerekiyor.

Yazar: Namet ATEŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder