16 Kasım 2013 Cumartesi

Röportaj: Alperen Uysal (Galatasaray)

       Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu Galatasaray A2 takımının kalecisi Alperen Uysal. U20 Milli takımımızda da forma giyen 1994 doğumlu başarılı kaleciyle "Hagi Talent Cup" turnuvasında "En İyi Kaleci" seçilmişti. Yazarımız Oğuzhan Arslan'ın yaptığı bu keyifli röportajı hep birlikte okuyalım..

Futbola nasıl başladın? Futbolcu olmanda ve kaleciliği seçmende kimlerin etkisi oldu?
 
       Futbola babam sayesinde başladım. 6 yaşında beni futbol okuluna yazdırdı ve o gün futbola ilk adımımı atmış oldum. Babam da eski bir kaleci olduğu için kaleciliği seçmemde babamın katkısı çok büyüktür.

Galatasaray alt yapısında başlayan kariyerinde kimlerin sana katkısı oldu ? Buralara gelmende hangi hocaların daha çok rolü var sence?

       Beni Galatasaray altyapısına kazandıran Nezih Ali Boloğlu'dur. Onun hakkını ödeyemem ve verdiği eğitim sayesinde çok yol kat ettim. Sevgili hocalarımdan Uğur Kurt'un da bende emeği çoktur. Son olarak şu an Abdullah Senih Yaban'la çalışıyorum, onun da çok katkısı oldu. Milli takımlar statüsünde Abdullah Ercan ve Hasan Gültang hocalarımla Avrupa üçüncülüğü yaşamıştık. Sevgili hocalarımın da katkıları vardır.

Galatasaray takımında küçük yaşlardan itibaren forma giyen bir isim olarak, Galatasaray alt yapı felsefesini, Florya Metin Oktay tesislerinin havasını bizlere anlatır mısın?

       Galatasaray'a 12 yaşında geldim ve 8 yıldır tesislerde kalıyorum, dolayısıyla Galatasaray kültürüyle büyüdüm diyebilirim. Burada dostluk, arkadaşlık ortamı harika. Tesislerde Gökcan Gelmen, Birkan Tetik ve Altuğ Taş gibi arkadaşlarımla güzel vakit geçiriyoruz. Özellikle Hakan Kaya hocamızın gelmesiyle tam bir aile ortamında yaşıyoruz. Galatasaray ailesinde yer almaktan gurur duyuyorum.

Zaman zaman Galatasaray takımının başarılı file bekçileri Muslera, Eray İşcan ve Ufuk Ceylan ile birlikte A takım idmanlarında yer alma fırsatı yakalıyorsun. Dünyaca ünlü bir kaleciyle çalışmak nasıl bir duygu ve Muslera idmanlarda sana tavsiyelerde bulunuyor mu?

       Zaman zaman idmanlara çıkma fırsatı yakalıyorum, orada kalıcı olacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum. Fernando Muslera gibi dünyaca ünlü bir kaleciyle çalışmak benim için onur verici, antrenmanlara çıktığımızda bana verdiği tavsiyeler oldu. Özellike topu çelmek yerine hep tutmaya çalışması önemli bir özelliği diyebilirim. Kişilik olarak sıcakkanlı bir insan, ondan öğreneceğimiz daha çok şey var.

Babanız Levent Uysal'ın da Balıkesirspor'un efsane kalecilerinden biri olduğunu biliyoruz. Levent Bey'den kalecilik bakımından öğütler alır mısın?

       Babam sayesinde kaleciliğe başladım. Onu izleme fırsatı bulamadığım için üzgünüm ama Balıkesir'de herkes babam hakkında iyi şeyler söylüyor. İnşallah onun hayallerini gerçekleştireceğim.

Geleceğe dair hedeflerini ve kariyerin hakkında düşüncelerini bizlere aktarır mısın?

       İleride tabi ki Galatasaray formasını giymek isterim. Tüm yaş kategorilerinde oynadığım milli takım formasını A takım düzeyinde giymek en büyük arzum. Tüm futbolcuların istediği gibi elbette yurtdışı hedeflerim de var. İngiltere ligi ilk tercihim ama öncelikle Galatasaray formasıyla başarılı bir kaleci olmak istiyorum.

Bu sene ülkemizde gerçekleştirilen U-20 Dünya Kupası'nda milli takımımızın kadrosunda yer almış bir isimsin. Turnuva hakkında genel düşüncelerin ve takımımızın performansı hakkında yorumların nelerdir ?

       Dünya Kupası bizim açımızdan daha iyi geçebilirdi, bu çok önemli turnuvayı daha iyi değerlendirebilirdik. İnşallah ileride A takım düzeyinde Dünya Kupası oynama fırsatı bulurum. Fransa'dan Pogba ve Kolombiya'dan Quintero ve Galatasaray'a transfer olan Bruma çok iyi oyuncular.

Galatasaray formasıyla Romanya'da düzenlenen ''Hagi Talent Cup" turnuvasında "En İyi Kaleci" ödülünü almış bir oyuncu olarak düşüncelerini aktarır mısın?

Real Madrid ve Barcelona'nın da olduğu bir turnuvada ödül almak çok güzel bir duygu tabi ki. Benim için verimli bir turnuva olmuştu, güzel tecrübeler edindim.

Bu keyifli sohbet ve bize zaman ayırdığın için teşekkürler. Son olarak senin söylemek istediğin bir şey var mı?

       Bu keyifli röportaj için ben sizlere teşekkür ederim, iyi yayınlar..
Röportaj: Oğuzhan ARSLAN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder