18 Kasım 2013 Pazartesi

Scout Raporu: İsmail Erdoğan (Beylerbeyi)

       Karagümrük ile Beylerbeyi arasında dün oynanan maçı izlemek için Vefa Stadı'ndaydım. Maçın analizinden ziyade Beylerbeyi takımında forma giyen İsmail Erdoğan'dan bahsetmek istiyorum size. 1993 doğumlu olan Hifsullah İsmail Erdoğan oynadığı futbolla fark yaratmaya devam ediyor.

       İsmail'i Bergama maçında sağ bek olarak izlemiştim. O maçtaki performansıyla benim dikkatimi çekmiş, oyuncuyu PTT 1. Lig hatta Süper Lig takımlarına önermiştim. Türk futbolunun sağ beke ihtiyacı olduğu bu dönemde; devamlılığı, kademeye çok iyi girmesi, çevre kontrolü ve bindirmeleriyle sağ açığa yaptığı katkısı sayesinde bu ligin üstünde bir görüntüsü vardı. Tarz olarak Bursaspor forması giyen Şener Özbayraklı'ya benzetmiştim, inşallah futbolculuk kariyeri de onun gibi kademe kademe ilerler.

       Dünkü maçta sakatlıklar ve cezalılardan dolayı Beylerbeyi teknik ekibi tarafından sağ açık/sol açık gibi oynatılan genç oyuncu, ofansif olarak da ne kadar etkili olabileceğini gösterdi. Süratiyle tekniğini birleştirip fuleli çalımları, adam eksiltmesi, sürekli dikine oynamasıyla Simao'nun İspanya'da oynadığı yılları anımsatıyordu.

İsmail Erdoğan kimdir?
       12 Temmuz 1993 Yalova doğumlu olan İsmail Erdoğan, Yalovaspor alt yapısından yetişmiş bir genç yetenek. 2010 yılında Yalovaspor 2. Lig'deyken Hakan Çobanoğlu tarafından A takıma alınan İsmail, o dönem ofansif yetenekleri ve tarzı nedeniyle "Yattara" lakabıyla tanınmıştı. İsmail Erdoğan geçtiğimiz sezon başında Beylerbeyi ile 3 yıllık sözleşme imzalamış ve ilk sezonunda 12 maçta 2 gol atmıştı. Bu sezon takımın değişmez ismi olan genç oyuncu şu ana kadar 14 maçta 2 gol atmayı başardı.

        PTT 1. Lig ya da Süper Lig takımlarından birinin bu çocuğu alıp işlemesi gerek. Daha iyi antrenman ve teknik-taktik bilgilerine sahip olursa Türk futbolu büyük bir oyuncu kazanabilir. Ayrıca milli takımda kendi yaş kategorisinde kampa alınıp orada da farklı ortama girmesi ve gelişmesi sağlanabilir. Umarım bu yazımın da biraz etkisi olur ve İsmail büyük takımlarının izleme komiteleri tarafından izlenir, seneye üst liglerde ve milli takımımızda oynar. TM ekibi olarak genç kardeşimize kariyerinde başarılar diliyorum.
Hazırlayan: Ali KARAKAŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

3 yorum:

  1. İsmail Erdoğan hala üzerine ekleyerek devam ediyor fakat ne yazık ki fark edip transfer etmek isteyen kimse yok olsa gerek ki beylerbeyinde şahaserler yaratmaya devam ediyor...

    YanıtlaSil
  2. EsEs'e hoşgeldin..

    YanıtlaSil