24 Aralık 2013 Salı

Ankaragücü’nün Yeni Umut'u

       Son iki senede yaşadığı büyük sıkıntılarla üst üste lig düşerek TFF 2. Lig’e gerileyen 103 yıllık çınar Ankaragücü, sezona "Diriliş" sloganıyla başladı. Transfer süresinin bitmesine birkaç gün kala transfer yasağı kalkan Ankaragücü yönetimi, Süper Lig tecrübesi olan futbolcuları takıma kazandırarak bu sezon PTT 1. Lig için en güçlü adaylardan biri olduğunu gösterdi.

       Ankaragücü’nün en büyük avantajlarından biri de geçen sezonki kadrosundaki isimlerin çoğunu koruması oldu. Bunlardan birisi de Ankaragücü’nün genç ismi Mehmet Umut Nayir'di. 28 Nisan 1993 doğumlu olan Umut, geçen sezon Ankaragücü’nde profesyonel olmuştu. Umut geçen yıl 17 maçta forma giyip 1 gol atarken küme düşen Ankaragücü’nde sezon onun adına çok iyi geçmemişti. Yeni sezonda da Ankaragücü forması giymeye devam eden Umut, çıktığı 13 maçta 9 gol atarak tecrübeli futbolcu Levent Kale ile takımını sırtlayan isim oldu. Umut, 2011-2012 sezonunda A2 Lig’inde Ankaragücü formasıyla çıktığı 28 maçta  20 gole imza atarak bir sonraki sezon profesyonel edilmişti. Bu başarının tesadüf olmadığı belki de o zamanlardan belliydi.

Zlatan Umutovic
       Umut’un hava toplarındaki başarısı ve fiziğinin kuvvetli olmasının yanında tekniği ve ayaklarına hakim olması Zlatan Ibrahimovic’i andırıyor. Bu performansını arttırması dahilinde Milli takımımızın yeni bir forvet kazanacağı da aşikar.

       Milli takımımızın bugünkü forvetlerinden Umut Bulut’un da parladığı takımın Ankaragücü olması beni bu başlığı atmaya itti açıkçası. Umut şimdiden bir çok Süper Lig ve PTT 1. Lig takımını peşine takmış durumda ancak en azından sezon sonuna kadar ne Ankaragücü’nün onu, ne de onun Ankaragücü’nü bırakacağını sanmıyorum.

Hukuk Fakültesi Öğrencisi
       Genelde futbolcular derslerinde başarısız insanlar olarak bilinir. Böyle bilinmeleri de gerçekten doğal, çünkü futbolcuların geneli futbolcu oldukları için akademik hayatlarını devam ettiremiyorlar. Umut ise ülkemizin en iyi hukuk fakültelerinden biri olan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitimine devam ettiriyor. Şu an 2. sınıf öğrencisi olan Umut, bir röportaja verdiği cevapta en büyük hayalinin avukatlığı ve futbolculuğu birlikte götürmek olduğunu söylemiş. Bu iki işi birlikte götüren isimlerden biri de çok yakından tanıdığımız bugün Beşiktaş’ın teknik direktörlüğü yapan Slaven Bilic.

       Avukat kardeşimizin gollerini daha fazla izlemek dileğiyle. Sizlere de tavsiyem bu çocuğu iyi takip edin. Türkiye’ye yeni bir forvet geliyor.
Hazırlayan: Hüseyin KARABACAK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder