20 Aralık 2013 Cuma

Aramızdan Erken Ayrılanlar!

       Bundan 1 hafta önce KKTC 1.Lig takımlarından Dumlupınar Türk Spor oyuncusu Ali Ceylan, Lefkoşe-Gazimağusa ana yolu üzerinde meydana gelen kazada yaşama gözlerini yumdu. Ceylan 20 Şubat'ta 30'lu yaşlara ilk adımını atacaktı; ama kader onu aramızdan erkenden alıverdi.

       Ölüm soğuk ve elemdir; üstelik erken yaşlarda kapıyı çaldı mı üzüntünün tarifi daha da acı oluyor. Futbol dünyasında aramızdan erken yaşta ayrılanlardan biriydi Ali Ceylan. Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dilemekten başka çaremiz yok maalesef! Basınımız onu es geçip gitti; ölümünden haberi bile olmadı hiçbirinin... Bu vesile ile sizlere, yakın zamanda aramızdan erken ayrılanları derleme gereği duyduk. Onlar bir daha geri gelmeyecek; hiç değilse aziz hatıralarını yad edelim ve onları unutmayalım.

Ediz Bahtiyaroğlu
       1986 yılında Novi Pazar’da dünyaya gelen Boşnak asıllı Türk futbolcu futbol macerasına Bursaspor alt yapısında başladı. Babasının onun için anlattıklarını gazete ve internet sitelerinden okumuştuk hep birlikte. Evin okumaya en ilgisiz çocuğuymuş Ediz. Çocukluğunda sokak arasında başlamış futbol sevdasına. Sokaklardan gelip Ankaraspor, Ankaragücü, Bucaspor, Eskişehirspor gibi önemli takımların formasını giymişti Ediz. Gittiği takımlardaki ortak özelliği ise taraftarın ona olan sevgisiydi.1.90’lık dev bir stoper olan Ediz, mücadeleci yapısıyla ön plana çıkıyordu. Takıma yeni katılan Necati Ateş’e sosyal medyada takılmasıyla insanların tebessüm ettiren Ediz, ertesi sabah uyandığımızda bizi o kadar çok üzdü ki. Milli takımımızın alt yaş kategorilerinde de forma giyen Ediz'i 5 Eylül 2012'de kaybettik.

Antonio de Nigris
       1 Nisan 1978'de doğan Meksikalı golcü De Nigris, Gaziantepspor’un ülkemize kazandırdığı yabancı oyunculardan biriydi. 2006-2007 sezonunda Gaziantepspor’a transfer olan De Nigris, Ankaraspor ve Ankaragücü formalarını da terletti. 2007-2008 sezonunda Gaziantepspor forması giyerken Fenerbahçe’ye attığı bir gol sonrası taktığı maske ile dikkatleri çekmişti. De Nigris, Türkiye yıllarından sonra Yunan takımı Larissa’ya gitti ve 16 Kasım 2009'da kalbine yenik düştü. Gece 3:30 sularında göğsünde bir ağrıyla uyanan futbolcunun eşi ambulans çağırdı ancak futbolcu, hastaneye götürülürken hayata gözlerine yumdu. Vefatından sonra Ankaragücü'de oynadığı dönemde kulüp doktoru tarafından kalp rahatsızlığı konusunda bilgi verildiği ve futbolu bırakması önerildiği haberleri de basında yer buldu.

Gürsel Yaprakçı
       1987 yılında dünyaya gelen Konyalı bir kaleciydi Gürsel. Konya Demirspor’da futbol hayatına başlayan Gürsel, daha sonra Konya’nın 2. Lig’deki takımı Konya Şekerspor’un kalesini korumaya başladı ve uzun süre bu takımda oynadı. Gelecek vaadeden bir kaleciyken 31 Mayıs 2011'de alacak verecek meselesi nedeniyle henüz 23 yaşındayken silahla vurularak öldürüldü. 2010'un Haziran ayında evlenen Gürsel'in ölümünden 20 gün önce Mehmet ismini verdikleri oğlu dünyaya gelmişti ama kader onları çok erken ayırdı.

Gökmen Yıldıran
       1978 yılında Orhangazi'de doğan Gökmen, Vanspor, Ankaragücü, Diyarbakır, Altay, Adanaspor, İstanbulspor ve son olarak Elazığspor’da futbol oynadı. 1995-1996 sezonunda amatör kümede olan Orhangazi Gençlerbirliği'nde forma giyerken ertesi sezon Ankaragücü'ne transfer olarak amatör kümeden birinci lige direkt transfer olan ilk ve tek futbolcu oldmayı başardı. 1 kez Ümit, 21 kez de Genç Milli takım formaları giyen Gökmen birçok 2005-06 sezonunda Elazığspor'da oynarken henüz 28 yaşında hayatını kaybetti. 9 Ağustos 2006'da Elazığspor Tesisleri’nde yapılan idmanda aniden fenalaşan Gökmen, kulüp doktorlarının ilk müdahalelesinin ardından Fırat Üniversitesi Tıp Merkezi’ne kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak aramızdan ayrıldı. Gökmen, 1999 depreminden bir gün sonra kalp krizi sonucu hayatını kaybeden babası Abdullah Yıldıran ile aynı kaderi paylaşmıştı.

Doğan Seyfi Atlı
       10 Eylül 1980 Edirne doğumlu olan Doğan Seyfi, futbola Anafartalarspor’da başladı. 1998 yılında Edirnespor'a transfer olarak profesyonel olan genç golcü, 21 golle 3.Lig gol kralı olunca birçok takımın dikkatini çekti ve Denizlispor'a transfer oldu. İlk sezonunda daha çok PAF takımda oynayan Doğan Seyfi, 24 maçta 21 yol atmayı başarmıştı. Ertesi sezon A takımın değişilmez golcüsü olmayı başarab ve bir Türkiye Kupası maçında Fenerbahçe’ye gol atıp turu getiren Doğan Seyfi, o gün ülkenin gündemine oturmuştu.
Yaşı henüz 21’di ve gelecek vaad ediyordu. 17 Aralık 2001 günü antrenmana geç kaldığını fark edince yetişmek için aşırı hız yapınca Aydın-Denizli otoyolunda Dallıca, Nazilli'de direksiyon kontrolünü kaybedip köprü bariyerlerine çarptı ve olay yerinde hayatını kaybetti. Denizlispor onun ölümünden sonra sezonun diğer maçlarına siyah formalarıyla çıktı ve 18 numarayı kimseye vermedi. Adı Denizli Belediyespor'un stadına verilen Doğan Seyfi Atlı yıllar geçse de hiç unutulmadı.

Ergün Bedir
       1980'de Patnos'ta doğan Ergün, Anamur Belediyespor’un kaptanıydı. Futbola kardeşi Emrah Bedir’le birlikte Anamur Belediyespor’da başladı. Kardeşi Adanaspor, Adana Demirspor, Altay gibi takımlarda top koştururken Ergün ise Süper Amatör'de devam etti futbol hayatına. Hep Anamur ve çevresindeki ilçelerin takımlarında oynadı. En son futbola başladığı Anamur Belediyespor’a yeniden dönmüştü Ergün. 21 Mayıs 2010'da antrenmana gitmek için yolda yürürken kendisini kovalayan köpeklerden kaçmaya çalışan Ergün, yoldan geçen arabanın çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Ergün, Anamur halkı tarafından çok sevilen bir oyuncuydu ve vefatı Anamur halkında büyük üzüntü yarattı.

Can Çetinkaya/Güner Yıldız
       Can ve Güner Keşanspor’un futbolcularıydı. Can 22, Güner 19 yaşındaydı. Hayalleri üst liglerde oynamaktı. İki oyuncuda hem yeteneklilerdi, hem de takımın neşe kaynaklarıydı. 8 Ocak 2012'de Antalya kampına giderken trafik kazasında vefat ettiler. 2 futbolcunun yaşamını yitirdiği, 22 kişinin de yaralandığı Keşanspor kafilesinin kazadan sadece 5 dakika önce otobüste çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Kaza sonucu Can Çetinkaya olay yerinde, Güner Yıldız ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken herkesi hüzne boğmuştu.

       İlk bakışta aklımıza gelenler bunlar. Onlar kendilerini çok özlettiler. Hepsinin ruhu şad, mekanı cennet olsun.
Hazırlayan: Hüseyin KARABACAK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder