13 Aralık 2013 Cuma

Bize Her Yer Deplasman!

       Trabzonsporlu taraftarın takımlarının dış saha karşılaşmalarında da yalnız olmadığını hissettirmek için yaptıkları tezahüratını herkes bilir: “Bize her yer Trabzon”. Amma ve lâkin bu durum bazı takımlar için tersine işler durumda… Hele hele iç saha karşılaşmalarını kendi evinden yüzlerce ya da binlerce kilometre ötede oynamak zorundalarsa, rakip sahalarda mücadele etmekten hiçbir farkı kalmıyor; bazen de o rakip sahalar, sözde iç sahalardan daha yakın (!) olabiliyor

       Avşaspor, Şarköyspor, Kınalıadaspor, Heybeliadaspor ve Adalarspor. Bu takımların adlarını daha önce duymamış olabilirsiniz; fakat bu takımlar yerel ligde mücadele etmelerine karşın, iç saha karşılaşmalarını başka yerlerde oynuyor. Özellikle Avşaspor, rakip takımlar ulaşım konusunda sıkıntı yaşamasın diye yaklaşık 20 yıldır onları başka sahalarda ağırlayarak Guinness Rekorlar Kitabı'na adeta mesaj yolluyorlar. Bu çetin koşullara inat savaşımına devam eden Marmara ekibi, önceki sezon Balıkesir 2.Amatör Marmara Grubu’nda şampiyonluk göğüslemeyi başarmış ve geçen sene 1. Amatör’ü 6.sırada kapatmıştı. Ancak bu sene bordo-mavililer için sezon parlak geçmiyor; zira 9 maçta sadece 1 puanla ligin dibinde yer alıyorlar.

       Tekirdağ futbolunun en eski kulüplerinden biri olan Şarköyspor ise deniz manzaralı sahaya sahip olmasına karşın soyunma odalarınının yetersizliği nedeniyle üç seneden beri rakiplerini Malkara, Tekirdağ ve Hayrabolu’da ağırlamak zorunda kalıyor. Kırmızı-beyazlılar Şarköy’deki en son maçını 20 Şubat 2011 tarihinde Çorlu Sanayispor’a karşı oynamış ve rakibine 1-0 yenilmekten kurtulamamıştı. Süper Amatör’de şu ana kadar oynadığı 6 maçta 10 toplayan Şarköy, aldığı 9 puanın tamamını evsahibi konumunda oynadığı maçlarda almıştı. Çorlu Sanayispor’u Tekirdağ’da 3-2 yenerlerken; Hayrabolu’daki maçlarda da Sultanköyspor’u 2-1, Malkaraspor’u 2-0’la geçtiler.

ŞARKÖY STADI (Şarköyspor-Malkaraspor U19 maçından bir görüntü/4 Nisan 2013)
       Türk futbolunun efsanelerinden Lefter Küçükandonyadis’in futbola başladığı yer olan Adalar’ın temsilcisi Adalarspor da iç saha maçlarını Kartal ve Pendik’te oynamasına karşın geçtiğimiz sezon İstanbul 1. Amatör 14. Grup’ta şampiyonluğa ulaştı. Bu sezon iç saha maçlarının çoğunu Kartal Yunus Sahası’nda oynayan Adalar sadece Hasköyspor’u Pendik Çamlık Sahası’nda, Şilespor’u da Maltepe Başıbüyük Sahası’nda ağırladılar. Lige iyi bir başlangıç yapmalarına karşın son haftalarda inanılmaz bir düşüş yaşayan yeşil-beyazlılar artık önümüzdeki senenin hesaplarını yapmaya başladılar.

       1. Amatör’de mücadele eden Heybeliadaspor ve Kınalıadaspor’un kendilerine ait sahaları olmalarına karşın, saha koşulları oldukça elverişsiz olduğundan Kartal Yunus ve Maltepe Başıbüyük’te oynamak zorunda kalan diğer takımlar. 14.Grup’ta mücadele eden Heybeliadaspor geçen sene 2.Amatör’den bu lige yükselmişti.

       Sözü geçen beş takımdan dördü bu haftayı kendi sahalarında (!) geçirecekler; Adalarspor ise Esen Bayburtspor’a konuk olacak. Merak edenler için bu haftalık programı verelim: Şarköy-Çorlu Gençlerbirliği (Hayrabolu İlçe Stadı,13:00), Heybeliada-Kozyatağı İdman Yurdu (Maltepe İdealtepe Sahası, 14:15), Kınalıada-Küçükyalı Yelken (Maltepe Başıbüyük Sahası, 14:15) ve Avşa-Sarıköy (Bandırma Sanayi Sahası, 12:00) Karşılaşmaların tümü pazar günü oynanacak…

Yazar: Erkan ADAY
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder