3 Aralık 2013 Salı

Erman Özgür'den 1.Lig'de Haftanın Değerlendirmesi

Ankaraspor: Şanlıurfaspor'a deplasmanda 4 gol atarak galip gelen lider Ankaraspor'da işler yolunda. Özellikle deplasman galibiyetleriyle dikkat çeken Osman Hoca'nın talebeleri geniş bir kadro ve güçlü kulüp yapısıyla şampiyonluğun en güçlü adayı olmaya devam ediyor.
Orduspor: Maddi sıkıntılarla boğuşmasına rağmen başarılı performansını sürdüren Orduspor, Anıl'ın liderliğinde iddiasını sürdürse de, devre arası transferinin kapalı olması en önemli dezavantajı. Erkan Hoca'nın bu şartlar altındaki performansıyla ligin en başarılı hocası olduğu söylenebilir.
İstanbul BBSK: Orduspor'un aksine maddi imkanlar bakımından PTT 1. Lig'in en güçlü takımı olan İstanbul temsilcisinin Adana Demirspor karşısında aldığı galibiyette Enver gösterdiği performansla dikkat çekti. Doka, Visca, Mustafa Sarp ve Mehmet Batdal'ın katkılarıyla İBB tekrar Süper Lig'e dönmeye oldukça yakın.
Balıkesirspor: PTT 1.Lig'in sürpriz şampiyonluk adayı Balıkesirspor, Ordu galibiyetiyle tekrar iddialı bir konuma geldi. Ertuğrul'un sırtladığı orta saha hattı Karikari ve Lalawele'nin forvetteki katkılarıyla ilk yarıyı ilk 3 sıra içinde bitirebilmek adına oldukça iddialı olduğunu gösterdi.
Mersin İdman Yurdu: Çok kaliteli bir kadroya sahip olmasına rağmen ekonomik problemleri çözemediği takdirde playoffa bile kalması tehlikeye girebilecek olan Mersin temsilcisinin mucizevi bir maçla Samsunspor galibiyetine rağmen kolay gol yeme hastalığı devam ediyor. Bu takımın en büyük problemi.
Manisaspor: Erkan Hoca ile birlikte bu ligdeki en başarılı hocalardan birine sahip olan Manisaspor, haftada maç kaybetmedi. Kemal Özdeş istikrarlı kadrosuyla gösterdiği performans alkışı hakediyor. Manisaspor devre arası nokta transferler yapabilirse şampiyonluk için iddialı konuma gelebilir.
Şanlıurfaspor: Hayal kırıklığının en büyüğünü yaşayan Şanlıurfaspor'da maç kazanabilmek Banahane'nin performansına kalmış durumda. Bir türlü takım olmayı başaramayan Şanlıurfaspor, geçen yıl Göztepe'nin yaşadığı sıkıntıların bir benzerini yaşamaya devam ediyor.
Samsunspor: İlk 6 için iddiasını sürdürmek isteyen Samsunspor'da sakatlıktan çıkan Adiloviç, Umar ve Musa Sinan'ın form durumları takımın bu yılki kaderini belirleyecek en önemli unsurlar.
1461 Trabzon: Genç kadrosuyla bu ligde hedefi diğer takımlardan çok farklı olan Trabzon temsilcisi, şampiyonluktan çok genç oyuncuları tecrübelendirmeyi hedefliyor. Özellikle iyi bir kumaş olan Barış Memiş için artık Süper Lig'e hazır olduğunu söylemek mümkün.
Karşıyaka: İstikrarsız sonuçlar almaya devam eden Karşıyaka'da henüz hedefi belirleyememiş bir takım konumunda. Galip gelmesine rağmen 1461 maçındaki görüntüsüyle ümit vermeyen İzmir temsilcisi için üst sıralar oldukça zor görünüyor.
Denizlispor: Yusuf Şimşek'in dokunuşuyla çok kritik maçlar kazanan horozlar, tehlike sınırının üstüne çıksa da yetersiz kadrosuyla sezon sonuna kadar düşmeme mücadelesi verecek gibi görünüyor.
Adana Demirspor: Mustafa Uğur'un takımın başına geri dönmesiyle toparlanmasına rağmen henüz üst sıralara tırmanmayı başaramayan Adana Demirspor'da özellikle şampiyonluk mücadelesi veren takımlarla oynanan maçlarda alınan başarısız sonuçlar dikkat çekici.
Gaziantep BŞB: Gösterdiği performansla ne şampiyonluktan ne de düşme korkusu yaşamasından bahsedemeyeceğimiz Gaziantep temsilcisindee en önemli sıkıntı sıradanlık. Eğer Hasan Özer'e devre arası istediği transferleri yapma şansı verilirse hedef takımı olma şansı yakalayabilirler.
Bucaspor: Bu ligin en kaliteli genç oyuncularına sahip olan Bucaspor, zaman zaman bunun sıkıntısını yaşasa da bol gollü maçlar oynayarak bize keyif vermeye devam ediyor.
Adanaspor: Teknik direktör istikrarsızlığına kadro zaafiyetini ekleyen turuncularda sıkıntılı takımlardan. Sahasında mağlup olduğu Buca maçından sonra transfer için en hareketli takımlardan biri Adanaspor olacak gibi görünüyor.
Boluspor: Her yıl şampiyonluk parolasıyla lige başlayan Boluspor, devre arasını en iyi değerlendirmesi gereken takımlardan. Besim Durmuş son hafta oynanan Kahramanmaraşspor maçında, ligin en zayıf takımlarından birinin karşısında işinin ne kadar zor olduğunu net bir şekilde gördü.
Tavşanlı Linyitspor: Rakibi 1. dakikada 10 kişi kalmasına rağmen kendi sahasında Denizlispor'a kaybeden Tavşanlı'da Erol tok görevini bırakırken Kütahya ekibi için daha ilk yarıda tehlike çanları çalmaya başladı. Kahramanmaraşspor: PTT 1. Lig'e yükseldikten sonra kendisine destek bulamayan takımda yetersiz ve uyumsuz kadro yapısı dikkat çekiyor. Bu hafta Boluspor'dan 1 puan alsa da işi mucizelere kalmış durumda.
Fethiyespor: Engin İpekoğlu'nu takımın başına getirse de çok büyük bir atılım yapmadığı sürece ligde kalması zor gözüküyor. Şu ana kadar kaptan Onur Okan gözebatan oyuncular arasında yer almayı başardı.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder