6 Aralık 2013 Cuma

Hollanda Ligi Tahmin ve Maç Analizleri


118 UTRECHT NEC NİJMEGEN 1 (1.75)
       Nec Nijmegen kadro potansiyeli ve değeri bakımından bulunuduğu sırayı pek de hak etmiyor. Geçtiğimiz hafta Alkmaar’ı zor da olsa mağlup ederek biraz olsun moral kazandılar. NEC iyi top oynayan ama halen skor tabelasını lehine değiştirmekte zorlanan bir ekip. Alkmaar maçının enerjisiyle çıkacaklar sahaya. Ancak çok zor bir deplasmana çıkıyorlar. Kendi sahasında rakiplerine 3 puan yüzü göstermeyen Utrehct’le karşılaşıyorlar. Öyle kötü bir futbol oynuyordu ki Utrecht, sezon başlarındaki Twente karşısındaki savunma anlayışı amatör seviyedeydi. Şimdi toparlanmış ve Avrupa Kupaları’nın kapısını zorlayan bir takım görüntüsü veriyolar. Nec karşısında zorlanabilirler ancak son haftalar gösterdi ki oyuncular çok formda. Başta Toornstra ve Steve De Ridder olmak üzere ofansif anlamda çeşitlilik sağlıyorlar. Tek önemli eksik Van der Gun. Tahminim Utrecht’in kazanması yönünde olacak.

269 AJAX – NAC BREDA 1 (H) (1.50)
       Hafta içinde Milan’la çok kritik bir maça çıkacak olan Amsterdam ekibi, 3 sene üstüste gelen şampiyonluklardan sonra Avrupa’ya bu sene daha konsantre olmuş durumda. Vitesse mağlubiyetinden sonra puan dahi kaybetmeyen Amsterdam ekibinde işler yolunda. Nac Breda karşısında 2 3 oyuncusunu dinlendireceklerini düşünüyorum. Rahat bir oyun ortaya koyabilirler. Dar bir kadroya sahip Nac Breda’nın dirençli bir oyun sergileyeceklerini sanmıyorum. Ajax 2 farklı kazanır. Bu mücadeleyi Cumartesi 19.45’te FOG TV’den naklen takip edebilirsiniz.

277 ALKMAAR – TWENTE KG VAR (1.30), 2.5 ÜSTÜ (1.40)
       Dick Advocaat yönetiminde geçtiğimiz hafta ilk mağlubiyetini tadan Alkmaar’da 3 as oyuncusundan kart ve sakatlıklar sebebiyle oynatamamıştı. Advocaat’tan sonra ateşlenen ve bi ara liderlik koltuğuna da outran Alkmaar eksiklere rağmen de kazanabilirdi. Ligin en çok pozisyona giren takımını konuk ediyorlar. Twente’de Promes’in oynamayacak olması büyük bir dezavantaj. Tadic ve Castaignos gününde olurlarsa bu ikili gol bulur ancak taraf bahsi büyük risk teşkil ediyor. Mücadele bol gol bekliyorum.

278  WAALWİJK CAMBUUR 1 (1.95)
       Açıkcası itiraf etmek gerekirse Waalwijk’ı ligin en kötü takımı olarak görüyordum. Hem keyif vermiyorlardı hem de takımda beğendiğim oyuncular yoktu. Ancak Ajax maçıyla başlayan serüven bu maça kadar güzel sonuçlar verdi. Ligin bana göre başa bela takımlarından birini ağırlıyor olsalar da sıçrayış için bu maçtan mutlak 3 puan almak zorundalar. Bu güzel futbolu skora yansıtmak zorundalar ve bence bu zorlu maçtan galip ayrılacaklar.


294 PSV – VİTESSE 02 (1.60)
       Nedense bu maça Cocu’nun son şansıartık kazanmalılar diye bakamıyorum çünkü her ne kadar kağıt üzerinde rakibine oranla daha iyi ve yetenekli oyuncuları barındırsalarda ligin zirvesinden inmeye pek niyetli olmayan ve her maç üzerine koyan Vitesse’yi ağırlıyorlar. Ciddi derecede kritik bir maç. Sakat oyunculara bir de De Kuip’te kırmızı kart gören Bruma eklendi. Vitesse’de herşey yolunda. Maça daha çok asılan tarafın Vitesse olacağını düşünüyorum. Sürprizciler 2 de oynayabilir. Cumartesi 21.45’te FOG TV’de… Dev maçı kaçırmayın.

314 HEERENVEEN FEYENOORD İY 0 (2.10)
       Bir yanda Finnbogason, diğer yanda Grazziano Pelle… Eredivisie’nin iki büyük gol silahı düelloya sahne olacak. Haftanin en keyifli maçı olması muhtemel ancak ilk yarıda beraberlik bekliyorum.  Pazar saat 13.30’da FOG TV'den izleyebilirsiniz.

       Bu hafta oynamaya değer olarak gördüğüm 6 maçı yazdım. İçlerinden maç seçerek başka liglerden güvendiğiniz maçlarla kombine edebilirsiniz. Herkese bol şans!
Hazırlayan: Orhun ALİCİKOĞLU
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder