6 Aralık 2013 Cuma

Scout Raporu: Muhammed Emin Balcı

       22 Ocak 1995 doğumlu stoper Muhammed Emin Balcı, futbol hayatına Şanlıurfaspor kulübünde başladı. Alt yapıda 5 yıl geçirdikten sonra genç yeteneklere verdiği önem ve yetiştirdiği yıldızlarla ünlü olan Çanakkale Dardanelspor'a transfer oldu.

       Dardanelspor'da bir yıl geçiren Muhammed Emin, Coca Cola Akademi Ligi'nde 17 defa U-17, 1 defa da U-18 liginde olmak üzere 18 maça çıktı. Dardanelspor'da geçirdiği bir yılın ardından Bahri Kaya döneminde Şanlıurfaspor'a davet edilen futbolcu 2.5 yıllık profesyonel sözleşmeye imza attı. Bu süre zarfında genç yaşına rağmen 46 kez A2 formasını terletti.

       2013-2014 sezonu başında Raşit Çetiner döneminde Şanlıurfaspor'un daimi kadrosunda kendine yer bulan futbolcu, ilk defa Reha Kapsal tarafından Şanlıurfaspor'un geçen hafta Ankaraspor ile oynadığı karşılaşmada 18 kişilik maç kadrosuna dahil edildi.
       Babadan futbolcu olan genç yetenek soğuk kanlılığı, hava hakimiyeti ve güçlü fiziği ile dikkat çekiyor. 1.88 cm boyundaki stoper, izlediğim maçlarında mücadeleci oyun tarzı ve hava toplarındaki hakimiyetiyle göz doldurdu. Topu oyuna sokarken sergilediği soğukkanlılık ve isabetli paslarıyla güven veriyor. İkili mücadelelerdeki üstünlüğü ve kademe anlayışıyla dikkat çeken futbolcuyu ilerleyen haftalarda Şanlıurfaspor'un ilk onbirinde görebiliriz. Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 1. sınıf öğrencisi olan futbolcunun en büyük avantajı ise gençlere önem veren Reha Kapsal.

Hazırlayan: Ersin ASLAN
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder