31 Aralık 2013 Salı

PTT 1. Lig Panorama | 19. Hafta

       PTT 1. Lig'de ilk yarının son maçı ile birlikte ilk devreyi tamamlamış olduk. İlk yarının genel değerlendirmesini dergimizin Ocak ayı sayısında detaylı değerlendireceğiz. 19. Haftaya baktığımız zaman;

Haftanın Takımı: Mersin İdman Yurdu
Haftanın Teknik Direktörü: Hakan Kutlu (Mersin İdman Yurdu)
Haftanın Futbolcusu: Anıl Taşdemir (Orduspor) ve Barış Memiş (1461 Trabzon)
Haftanın Formsuzu: Adanaspor
Haftanın Gölü: Anıl Taşdemir (Orduspor)

TKİ Tavşanlı Linyitspor 0-3 1461 Trabzon
       Hava şartlarının en zor olduğu deplasmanlardan birinde 1461 Trabzon takımı çok önemli bir galibiyet aldı. Düşme hattında en önemli rakiplerinden biri olan Tavşanlı deplasmanında farklı galip gelmek ikinci devre için önemli bir avantaj sağladı. Tavşanlı Linyitspor sahasında galip gelmek için maça etkili ve tempolu başladı fakat üçüncü bölgeye taşıdığı topları sonuçlandırmada yetersiz kaldı. Sezon başından beridir eksikliğini hissettiği forvet oyuncusu yokluğu bu maçta da kendini iyici gösterdi. Cafercan yine en çok çalışan oyuncu konumundaydı. Tavşanlı'nın eksik kalması ile direnci iyice düştü ve 1461 Trabzon rahat bir galibiyet aldı. TKİ Tavşanlı'da Salih hocada görevi bıraktı ve iki devreye Ali Nail Durmuş ile devam edecekler.

Kahramanmaraşspor 1-1 Samsunspor
       Zeminin buzlu olması futbolcuları çok zorladı. Maraşspor yaşadığı ekonomik sıkıntılara rağmen özellikle Orhan hocanın gelişinden sonra ortaya konan futbol ve birer puan olmasına rağmen aldığı puanlar Maraşspor maçlarına ilgiyi artırdı. Maçta ilk yarının mutlak hakimi Samsunspor'du ve ilk yarıda maçı koparabilecek skoru bulabilirlerdi. Fakat ikinci yarıda işler değişti ve Maraşspor maça ağırlığını koymaya başladı. İşler kötü gittikçe Samsunspor değişiklik yapıyor ve yaptıkça takım daha çok baskı görmeye başlıyordu. Maçın bitiş düdüğü çaldığında Samsunsporlu yöneticilerin bir puanı zor kurtardık deyişi maçı özetliyordu

İstanbul BBSK 0-0 Balıkesirspor
       Haftanın en önemli müsabakası konumundaydı ve İBB'nin kaybetmemesi, Ankaraspor'un da puan kaybetmesi ile ilk devrenin liderliğini kendilerine getirdi. Bir önceki hafta Fevzi Özkan'ın son dakikada attığı gol ile üç puan getirmesi bu haftaki beraberliği daha önemli kıldı. İBB'nin içeride oynadığı maçta oyuncuların yeterli motive olamadığı görüyoruz. Maçın önemini ne kadar büyük olursa olsun, stattan izlediğim maçlarda, lig maçlarının hazırlık maçı havasında geçtiğini gördüm. İkinci yarıda karşılıklı ataklar oldu fakat her iki takımda bu ataklardan yararlanamayınca sahada iki takımda memnun ayrıldı.

Denizlispor 0-2 Boluspor
       Denizlispor'da sezon başından beridir devam eden sıkıntılar bitmek bilmiyor, yönetim krizi, ekonomik kriz, teknik ekip krizi derken birde oyuncu krizi baş gösterdi. Yusuf hocanın gidişinden sonra kulübü iyi bilen Özcan hoca ile anlaşma sağlandı. Fakat zaten kısıtlı bir oyuncu kadrosu ile mücadele ederken ligin son maçında eldeki oyuncuları da yedek oturtmak nasıl bir stratejiye hizmet edeceğini ileriki haftalarda göreceğiz. Boluspor'un erken bulduğu golden sonra birçok pozisyona girdir ve forvet sıkıntısı yaşamasına rağmen ilk yarıda farklı bir skor üstünlüğü sağlayabilirdi. İkinci yarıda Denizlispor kenarda beklettiği oyuncuları sahaya sürmeyi başardı ve oyuna denge sağladı fakat golü bulamayınca kalesinde ikinci gölü de gördü. Boluspor deplasmanda kazandığı bu galibiyet ile Teknik ekip ve oyuncular üzerinde baskıyı biraz olsun hafifletti ve gözlerin yönetime dönmesini sağladı. Düşme hattının 4 puan üzerinde olmasına rağmen ikinci yarıda takviye yapması gerekecek yoksa ikinci yarı için işler çok zor geçecek.

Fethiyespor 1-1 G.Antep BŞB.Spor
       Fethiyespor her geçen gün daha iyi oynamaya devam ediyor. Zeminin yağıştan dolayı ağırlaşması oyunu etkilese de mücadele güçlerini artırdılar. Düşme hattından çıkma adına büyük mücadele eden Fethiyespor son lig maçından sonra transferi değerlendireceklerini söylediler, düşme hattının sadece 4 puan gerisindeler ve üstlerde ikinci devre sıkıntı yaşayacak birçok takım var. Yapacakları iyi transferler ile düşme hattından çıkabilecek en önemli takımlardan biri olarak görüyorum, fakat iyi mücadele etmelerine rağmen takviye yapmamaları durumunda bu takımın ligde kalma için yeterli oyuncu kapasitesine sahip olduğunu düşünmüyorum. G.Antep takımı eldeki oyunculardan henüz yeterli derecede verim almış görünmüyor, ve ikinci devrede de bu kadronun oyun yapısında bir değişiklik beklemiyorum, hücum hattına kadar iyi gidiyorlar fakat gol yollarında sıkıntılar yaşamaya devam ediyorlar. Bitiş düdüğü çaldığı zaman galibiyeti kaçıran taraf Fethiyespor takımıydı.

Karşıyaka 1-1 Ankaraspor
       Karşıyaka takımı maça teknik sorumlu Sait hocanın istifası ile çıktığı ilk maçta, ligin en organize takımı Ankaraspor'a karşı ne yapabileceği merak konusuydu. Üstelik çok ciddi savunma oyuncularının eksikliğinden dolayı sıkıntıları vardı. Fakat sahaya müthiş bir mücadele gücü ile çıktılar. Hızlı hücum taktiği ile sahaya çıkan KSK takımı bunu zaman zaman çok iyi yaptığı görüldü.Ankaraspor erken yediği golden sonra rakibin iyice geri çekilmesi ile oyunun kontrolünü eline geçirdi ve kapalı savunmayı açacak taktik varyasyonları denedi. Hakem Suat Aslanboğa'nın hakimiyeti kaybettiği ve kararlarının çok sorgulandığı maçta Ankaraspor eksik kaldığı dakikalarda Karşıyaka takımı net pozisyonları değerlendiremedi. Ankaraspor beraberlik golünü eksik oynadığı maçta bulması ve Karşıyaka deplasmanında da puan ile dönmesi Ankaraspor için önemliydi.

Orduspor 2-0 Şanlıufaspor
       Deplasmanda iyi sonuçlar alan Şanlıurfaspor evinde kötü sonuçlar alan Orduspor'a karşı bu avantajı kullanamadı ve Orduspor'a mağlup oldu. Anıl'ın tekrar takıma dönmesi ve ortaya koyduğu futbol keyifle izlememizi sağladı. Maçın hemen başında önünde seken topa çok iyi vurdu ve önünde seken topa kaleci Fevzi müdahale edemeyince Orduspor öne geçti. Ş.Urfaspor takımının savunması kötü oyunu devam ettiriyor, Yasin'in sakatlığı sonrası oyuna giren Sezer hiçbir varlık gösteremedi. Sol bek Onur'un içeri girdikten sonra tüm topları kaleye zayıf ayağı ile şut atması anlamlandıramadığımı hareketlerdendi.  Orduspor düzenli oyunu ve oyun disiplini ile ilk devre toplayabileceği en yüksek puanı topladı bence. Şanlıurfaspor takımı ise bana göre her mevkiye çok ciddi oyuncu takviyesi yapması lazım.

Mersin İdman Yurdu 3-0 Adanaspor
       Adanaspor üst üste altıncı mağlubiyetini de aldı. Mersin İdman Yurdu ezeli rakibi karşısında çok önemli bir galibiyet alırken özellikle topladığı seyirci ve destek ile ilk devrenin rekorunu kırdılar. İki takımı kıyaslamak doğru olmaz, oyuncu kalitesi açısından uçurum var iki takım arasında, Adanaspor'da hücum hattında Tiago'dan başka mücadele eden ve arayış içinde olan başka oyuncu yok. Orta alanı ve savunması ise bana göre ligin en zayıf takımlarından. Devrenin bitmesini dört gözle bekleyen takımların başında Adanaspor geliyordu. Ara transferde nasıl bir yol çizeceklerini hep beraber göreceğiz. Mersin takımı ara transferde takviyeye ihtiyacı yok fakat ödeme yapılmaması durumunda eldeki oyuncuları kaybederse ikinci devre için işleri çok zor.

Manisaspor 2-0 Bucaspor
       Manisaspor eksik oyuncular ile çıktığı maçta karşısında yaş ortalaması çok düşük bir takım ile çıktı. Maçın genelinde Manisa ve Buca takımlarında 21 yaşın altında 15 oyuncunun bulunması Türk futbolu adına sevindirici bir durumdu. Bucaspor dinamik oyun yapısı ile maça iyi başladı fakat Recep ve Atilla gol yollarında başarılı olamayınca Manisaspor'da Peroviç yine sahneye çıktı ve takımını öne geçirmeyi başardı. Bucaspor beraberliği bulmak için yüklendikçe Manisapor ani ataklar ile pozisyonu bulmaya çalıştı ve bundan ikinci yarının başında bulduğu ikinci gol  ile daha kolay pozisyon buldu.
Hazırlayan: Namet ATEŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder