10 Aralık 2013 Salı

Süper Lig'de Hakem Hataları (14. Hafta)

Çaykur Rizespor – Fenerbahçe
       Lider Fenerbahçe’nin deplasmanda karşı karşıya geldiği Çaykur Rizespor’u 2-1 yendiği maçta dakikalar 64’ü gösterirken, Caner’in topa bilerek ve isteyerek elle müdahalesine hakem Yunus Yıldırım gözünün önünde olmasına rağmen elle oynama kararı verdi fakat sarı kart göstermedi. Oyun 1-1 devam ederken  Caner sarı kartla oynuyordu ve maçtan ihraç edilmesi gerekirdi. Hakemin gözünün önünde olanı görememesi dikkatlerden kaçmadı.

Medical Park Antalyaspor – Kasımpaşa
       Dakikalar 24’ü gösterdiğinde Kasımpaşalı oyuncu İlhan’ın rakibine yaptığı sert müdahalede, hakem Deniz Çoban serbest vuruşun ardından sarı kart İlhan’a sarı kart gösterdi. Fakat burada yanlış olan karar kartın rengi sarı değil kırmızı olmalıydı. Çünkü İlhan’ın rakibine yaptığı hareket hem sakatlamaya yönelik, hem de topla uzaktan yakından alakası yok direkt rakibin ayağına yapılmış bir hareket. Burada hakemin sarı kart yorumu hatalı bir karar oldu. Yine aynı maçta dakikalar 87’yi gösterirken Antalyaspor’lu Isaac’in topu sürerken arkasındaki oyuncu doğru gelen elini dirsek olarak kabul eden Deniz Çoban oyuncuyu direkt kırmızı kartla oyun dışına attı. Bu pozisyonu dikkatle izlediğimizde Isaac’in kolu Kasımpaşalı oyuncunun göğsüne geliyor ve bu nedenle verilebilecek tek karar Kasımpaşa lehine serbest vuruş olabilirdi.

Bursaspor – Gençlerbirliği
       0-0 biten karşılaşmada dakikalar 83’ü gösterirken gelişen Bursaspor atağında ceza yayı çevresinden Şamil’in kaleye gönderdiği top ceza sahası içindeki Gençlerbirliği defansındaki oyuncunun koluna çarpıyor fakat hakem Barış Şimşek bu pozisyonda penaltı kararı vermiyor. Top her ne kadar ele gidiyor olsa da bu tip pozisyonlarda defans oyuncusu ellerini arkaya saklayarak topu karşılamaya çalışmalı. Defans oyuncusu kollarını saklamıyor ve istemeden de olsa topun kaleye gitmesini engelliyor. Burada hakemin kararı penaltı olmalıydı.

Karabükspor – Kayserispor
       Maçın 11. dakikasında gelişen Karabükspor atağında, Kayserisporlu defans oyuncusu Salih adamının bir adım gerisinde kalıyor ve topa yetişemeyeceğini anlayınca forvet oyuncusu İlhan Parlak’ı ceza yayının hemen önünde indiriyor. Karşılaşmanın hakemi Tolga Özkalfa burada serbest vuruş veriyor ve Salih’e sarı kart gösteriyor. Burada kartın rengi sarı olmaması gerekirdi. Hakem bariz gol şansı olarak değerlendirmedi ama İlhan, Salih’ten kurtulmuştu ve faul olmasaydı topu kontrol edip kaleciyle karşı karşıya kalacaktı. Bu da bariz gol şansı demektir. Bariz gol şansının olduğu durumlarda faul yapılırsa kırmızı kart gerekir. Tolga Özkalfa bu pozisyonda kırmızı kartı atladı.

K.Erciyesspor - Eskişehirspor
       İlk yarının son anlarıa gelinirken Eskişehirspor hücumunda Erciyessporlu Yasin'in ceza sahası içinde Tarık Çamdal'a arkadan yaptığı net faulü hakem Mustafa İlker Coşkun penaltı olarak değerlendirmedi. Oysa ki pozisyonu yakın çekim izlediğimizde Yasin, Tarık'ın sol ayağını makasa aldığını ve hareketin net penaltı gerektirdiğini görebiliyoruz.

       Hakemlerimizin bu hafta haddinden fazla hata yapmasından ötürü bizde bu durumu kaleme alalım istedik. Hata illaki olur ama bu kadarı da biraz fazla değil mi sizce?

Hazırlayan: Serkan ÇOKAYDIN
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder