20 Ocak 2014 Pazartesi

İnceleme: Bekir Yılmaz (Bursaspor)

       Geçtiğimiz günlerde Bursaspor’un yeni transferi Ethem Ercan Pülgir’i tanıtırken Bursaspor’un alt liglerden yaptığı transferlere dikkat çekmiştik. Onurcan Piri, Ethem Ercan Pülgir hamleleriyle bu senede gelenek devam etti. Serinin son ismi ise Manisaspor'dan transfer edilen Bekir Yılmaz oldu. Biz de bu yazıda Bekir Yılmaz’ı sizlere daha yakından tanıtmaya çalışacağız.

FUTBOL YAŞAMI
       25 yaşındaki oyuncu İzmir doğumlu. Çocukluğunda alt yapıdan önce sokakta, okulda futbol oynamaya başlayan Bekir, 12 yaşındayken memleketinin takımlarından Buca Belediyespor’da futbol oynamaya başladı. 18 yaşında Bucaspor alt yapısına transfer oldu. Aynı yıl profesyonel yapılan Bekir 2006/07 sezonunda ilk resmi maçına çıktı. Bu sezondan itibaren gittiği takımlarda düzenli forma giyen genç oyuncu, 2008/09 sezonunda Bucaspor ile şampiyonluk yaşadı ve o zamanki adıyla Bank Asya 1.Lig’e çıktı.

       2009/10 sezonunun devre arasında Manisaspor’a satılan Bekir, o sezonun ikinci yarısını Bucaspor’da kiralık olarak geçirdi. Sezon sonu Bucaspor ile şampiyon olma başarısı gösteren Bekir, bonservisini alan Manisaspor’un yolunu tuttu. O sezondan itibaren Manisaspor’dan başka bir yere gitmeyen Bekir, Manisaspor ile küme düşme üzüntüsünü de yaşadı. PTT 1.Lig’de de Manisaspor ile yola devam eden Bekir, özellikle bu sezon gösterdiği performansla birçok Süper Lig takımının kıskacına girdi ve nihayetinde Bursaspor’a transfer oldu.

OYUN TARZI
       Bekir Yılmaz orta sahanın ortası, yani "göbek" diye tabir edilen yerde oynuyor. Uzaktan şutları oldukça etkili olan oyuncu, genellikle frikiklerde topun başına geçen isim oluyor. Bu sene bizlere frikikten güzel goller izleten Bekir, frikik dışında uzaktan golleriyle de takımına skor anlamında katkı sağlıyor.
       Genel oyun yapısıyla İngiliz orta saha oyuncularını andıran Bekir, İngiliz futbolcuların belirgin özellikleri olan sert oyun, güzel şutlar, defansa ve ofansa yardım gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor. Tarz olarak Steven Gerard'a benzediğini söylersek yanılmış olmayız.

       Yukarıda belirttiğim özelliklerden biri Bekir’in sert oyunu. Bu sert oyunu bazen başına işler açabiliyor. Maçın atmosferine kapılıp bazen çok sert ve yersiz tepkiler verebiliyor. Bu Bekir’in en büyük dezavantajı. Bekir’in sinirlerinden arınıp sakin olması şart. Sadece bu sezondan örnek verecek olursak çıktığı 15 maçta 8 sarı kart alan bir oyuncu Bekir. Aslında bu durum Bekir’in mücadeleci ve hırslı karakterinden kaynaklanıyor ama fazla hırs başa bela açabiliyor. Bu konuda biraz daha dikkatli olması lazım.


       Bekir  sokakta futbola başladığı için çok güçlü. Dayanıklılığı da bir o kadar iyi. Boyu 1.80cm. Hava toplarında çok mükemmel bir isim değil ama bir hava topuna çıkıyorsa o topu kendisi alamazsa bile rakibine de aldırmaz. Gücünü buradan da anlayabiliriz. Bekir oldukça istikrarlı bir oyuncu. Profesyonel olduğu ilk günden itibaren tüm takımlarda düzenli olarak forma giydi.

       Genel olarak yorumlarsak Bekir her takıma lazım olan bir oyuncu. Kanatsız oynayan Bucaspor’da da forma giydi, mükemmel kanatlara sahip olan Manisaspor’da da. (Perovic, Murat Gürbüzerol) Bursaspor’da forma şansı bulmak kolay olmayacak ama Bekir’de potansiyel var, çalıştığı takdirde o formayı alacağını düşünüyorum. Bu sene PTT 1.Lig’de çıktığı 15 maçta 5 gol 6 asiste imza attı. Bu istatistikleri gösterdikten sonra Süper lig takımlarının ilgisini çekmezse çok şaşırtıcı olurdu zaten.

       Bu transferin, hem Bursaspor için hem Bekir için "doğru seçim" olduğunu düşünüyorum. Yıllardır gittiği her takımda iyi oynayan, başarılı olan Bekir milli takım formasını alt yaş kategorileri de dahil hiç terletmedi. Belki de Bursaspor formasıyla Milli takım hedefine de ulaşma şansı bulacaktır.

       Elimizden geldiğince, dilimiz döndüğünce sizlere Bekir Yılmaz’ı tanıtmaya çalıştık. Bir başka yazıda görüşmek dileğiyle.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder