20 Ocak 2014 Pazartesi

İnceleme: Alparslan Öztürk & Tunay Torun

       Süper Lig'de oynadığı iki sezondur yaptığı transferler ve oynadığı futbolla tüm futbol severlerin dikkatini çeken Kasımpaşa, devre arasında gurbetçi oyuncular Alpaslan Öztürk ve Tunay Torun’u kadrosuna kattı. Şu sıralar futbolumuzda en çok tartışılan konulardan olan ve kulüplerimizin tabiri caizse elini kolunu bağlayan  yabancı kuralı nedeniyle yerli statüsünde oynayacak gurbetçi oyuncular da ayrı bir önem kazanmış durumda. Kasımpaşa’nın transferdeki gurbetçi hamlelerini, sizlere daha yakından tanıtmak istiyoruz..

ALPASLAN ÖZTÜRK
16.07.1993 Antwerpen
FUTBOL KARİYERİ
       Futbola onlu yaşların başında şu an Belçika yükselme grubunda mücadele eden Koninklijk Berchem takımında başladı ve 12 yaşında Germinal Beerschot’un alt yapısına transfer oldu. Burada başarılı bir performans gösteren Alpaslan, o zamanlar Premier Lig takımlarından olan Birmingham’ın altyapısına transfer oldu. Zaman zaman Birmingham’ın 18 yaş altı, zaman zaman rezerv takımlarında forma giydi. Birmingham A takımında ise sadece FA Cup kupasında  yedek olarak bekledi ancak hiç forma giyemedi. Burada forma bulamaması nedeniyle 2011 yaz transfer döneminde Birmingham’dan ayrılarak eski takımı Beerschot’a geri döndü. Burada yaklaşık olarak 2 sene forma giydi ve kulübün küme düşmesiyle serbest kaldı. Bu sezon başında Standard Liege ile anlaşarak 5 yıllık sözleşme imzaladı. Gösterdiği başarılı performans ile birçok kulübün transfer listesine giren milli oyuncu, devre arasında satın alma opsiyonuyla beraber Kasımpaşa’ya kiralandı. Milli Takım düzeyinde ise önce Belçika milli formasını giyse de daha sonra Türk Milli takımı seçti ve ay-yıldızlı formayı başarıyla temsil etti.

OYUN PROFİLİ
       Futbolunun temel eğitimini Belçika ve İngiltere'de almış olması büyük bir avantaj. Zayıf yönlerinden ziyade güçlü yönleri çok daha ağır basan çok yönlü bir oyuncu. Zayıf olarak görünen tek özelliği hücum yönünün istenilen seviyeye bir türlü ulaşamaması, skora katkısı düşük. Güçlü yönlerine geldiğimizde ise defansif yönünün kuvvetli olması en belirgin özelliği. Çok yönlü olması onu birçok mevkiinin alternatifi konumuna getiriyor, bu önemli bir avantaj. Sorumluluk alarak orta sahayı toplayabilecek liderlik vasıflarına sahip bir oyuncu. Aldığı topları genelde isabetli kullanır, hızlı bir oyuncudur. Defansif ağırlıklı bir oyuncu için tekniği de yeterli düzeydedir
KADRO DURUMU
       Kasımpaşa kadrosunda iki yerde hatta gerektiğinde üç yerde kullanılabilir.(ön libero, sağ bek ve sağ kanat). Bana kalırsa sağ bekten ziyade ön liberoda Andre Castro’nun partneri olur ve hatta o bölgeye cuk oturur. Castro ile birbirlerini özellik bakımından tamamlayan profildeler  ve ligimizin en iyi ikililerinden biri olabilirler. Bu mevkiide görev yapan diğer futbolcuların performanslarına baktığımızda formayı kapmakta da zorluk yaşamaz.

TUNAY TORUN
21.04.1990 Hamburg
FUTBOL KARİYERİ
       Kariyerine küçük yaşlarda St.Pauli takımında başladı.16 yaşında Hamburg’a transfer oldu ve Hamburg’un U19 ve ikinci takımlarında forma giydi. 2008 yılında Hamburg’un A takımına geçti ve burada 3 sezon forma giydi. 2011-2012 sezonu için Hertha Berlin ile anlaştı. İlk zamanlar forma şansı bulsa da daha sonra ilk 11’deki yerini kaybetti. Sonraki sezon Stuttgart ile anlaştı. Yine ilk başlarda iyi performans gösterdi fakat geçirdiği sakatlıklar ile oynayamamaya başladı. Bu sezon sadece UEFA Avrupa Ligi'nde 55 dakika sahada kaldı. Devre arasında 700.000 Euro karşılında Kasımpaşa ile 3.5 yıllık sözleşme imzaladı. Milli takım kariyerinde küüçk yaşlrdan itibaren Almanya Milli takımını reddederek tüm yaş gruplarında ülkemiz için mücadele etmiş bir oyuncudur.

OYUN PROFİLİ
       Geçen sezonun sonları ve bu sezon neredeyse hiç forma giymemiş bir  futbolcu. Maç eksikliği ve ritmini bulamaması zayıf yönlerinin başında geliyor. Maç sırasında demoralize olduğunda kendini toparlaması oldukça zor, -ki bu bir futbolcu için performansını direkt etkileyecek önemli bir dezavantaj. Hücum oynamasına rağmen A takım düzeylerinde istatistik açısından fazla katkı verememesi de bir handikap. Güçlü yönlerini daha çok iyi olduğu dönemlere göre yorumlamak zorundayım zira 1 senedir neredeyse futbol oynamadı. En göze batan özelliği her iki ayağını da iyi kullanması. Ayrıca takım oyununu ön plana çıkarması ve mücadeleci yapısı da öne çıkan özellikleri

KADRO DURUMU
       Tunay Torun’un maç eksikliğini ve ritmini bulması epey zaman alabilir. Şu anki haliyle Kasımpaşa’da kanat orijinli oyuncuları kesmesi zor, hatta imkansız. Sağ kanatta şu an formda olan Viudez ve Adem ile şu haliyle aşık atamaz sol kanatta zaman zaman Babel’i görüyoruz. Babel’e yedek olmak için bence Halil ile yarışır. Yan mevki olarak forvet arkasında da oynamışlığı var fakat önünde Scarione gibi patlama yaşayan bir oyuncu var.

Hazırlayan: Muhammed EKTİ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder