28 Ocak 2014 Salı

Purple Stockings

       Orduspor, Hacettepe, Keçiörengücü, Yomraspor, Sinopspor, Afjet Afyonspor, Anderlecht, Tennis Borussia Berlin... Bu takımların ortak özelliklerini sorsam, renklerinin mor-beyaz olması dersiniz kuşkusuz; fakat bu takımların bir diğer özelliği de bu sezonun zirve adaylarından olmaları. Hatta bazıları şimdiden zirvenin tadını çıkarıyor...

       KKTC Süper Lig'te heyecan, yaklaşık bir aylık ardından yeniden başladı. Ev sahiplerinin çok cömert (!) davrandığı haftanın en dikkat çeken karşılaşması, Lefkoşe Atatürk Stadı'nda oynanan Yenicami Ağdelen-Lefke Türk Spor arasındaydı. İlk yarının son karşılaşmasında "Forrest" lakaplı Küçük Kaymaklıspor'u tek golle yenerek 2014'e lider giren Kıbrıs'ın karakartalı Ağdelen liderliğini sürdürmek, lig üçüncüsü Lefke Türk Gücü ise zirveye daha da yaklaşmak amacıyla sahaya çıkmıştı. Ligin ilk yarısındaki karşılaşmayı siyah-beyazlı ekip Oladeji, Tansel (2) ve Uğur'un golleriyle 4-1 almış ve lige çok iyi bir başlangıç yaptı.


       Karşılaşma çok ilginç bir gelişme ile başladı: Yenicami'nin konçlarının siyah, Lefke'ninkiler de mor olunca ev sahibi ekibin bir futbolcusu, renkler karışmasın diye "Lefke'nin çorabı yoksa biz verelim" deyiverdi. Bu sözler konuk Menekşeleri motive etmiş olmalı k, yıldız golcüleri Kasım ve Sherman'ın 40. ve 45.dakikalarda attığı gollerle sahadan 2-0 galip ayrılıp rakiplerinin 8 karşılaşmalık yengi (galibiyet) serisini bozarak Cihangir'i 3-0 yenen Küçük Kaymaklıspor'un yeniden zirveye oturmasını sağladılar. Üst üste 4.maçlarını kazanarak yarışta "ben de varım" diyen Menekşeler, karşılaşma sonrası çoraplarını çıkararak ilginç bir gösteriye imza atmayı da ihmal etmediler. Soyunma odasında ise son dönemlerde popüler olan "güçlü adamlar" pozu yerine zafer pozu vermeyi tercih etti mor-beyazlılar.

       Averajla zirveyi kaptıran Yenicamispor, ligteki en son yenilgisini 26 Ekim 2013'te Mormenekşe'ye karşı 3-2'lik sonuçla almıştı; yalnız o Mormenekşe'nin alternatif forması mor olsa da resmi renkleri yeşil-kırmızı. Zirve iddiasını sürdürmek isteyen Lefke, cumartesi günü Cihangirspor'u 16 Ağustos Stadı'nda ağırlarken, 5 Şubat tarihinde de Pepsi Kupası'nın 2.Turu'nda Doğan Türk Birliği'ne Girne'de konuk olacak.
Yazar: Erkan ADAY
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder