5 Ocak 2014 Pazar

Röportaj: Üstün Bilgi (Kayseri Erciyesspor)

       Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu Kayseri Erciyesspor'un 25 yaşındaki golcüsü Üstün Bilgi. Kızılcahamamspor formasıyla 24 gol atarak rekor kırıp gol kralı olduktan sonra Kayseri Erciyesspor'a transfer olan golcü oyuncu bu sezon Süper Lig'deki ilk maçında gol atma başarısı göstermişti.

Merhabalar Üstün Bilgi, bizlere futbola başlama öykünü anlatır mısın?
       Merhabalar. Futbola her çocuk gibi sokakalrda başladım ben de. İlerleyen senelerde babam Bursaspor'un alt yapı seçmelerine yazdırdı ve seçildim. Ve böylelikle futbola Bursaspor alt yapısında başlamış oldum.

Alt yapılardan Süper Lig'e uzanan kariyerinde sana en çok kimlerin katkısı oldu. Buralara gelmende hangi hocaların daha çok rolü var sence?
       Bana Bursasporun alt yapısında Tahsin Tam hocamın çok büyük katkısı olmuştur, babam gibidir. 14-16 yaş liginden PAF takıma kadar ve daha sonraki senelerde 3.Lig'de Bursa Merinosspor'da profosyonelliğe ilk adımımdan itibaren her zaman arkamda desteğini esirgememiştir. Diğer hocalarım da çok önemlidir fakat Tahsin hocamın yeri her zaman ayrıdır.

2 sezon önce, Burak Yılmaz'dan sonra Türkiye liglerinin en skorer oyuncusu olma başarını göstermiş ve Kızılcahamamspor'da gol krallığı yaşamıştın. Bu kariyerinin önemli dönüm noktalarından biriydi, bu konudaki düşüncelerin neler?
       Güvenle oynayan bir futbolcuyum. Bana güvenildiğini hissettiğim zaman daha iyi işlere imza atıyorum. Bursaspor'da PAF takımında forma giyerken Almanya'da düzenlenen özel bir turnuvada gol kralı olmuştum. Profosyonel futbol yaşamımda daha sonra 3. Lig'de Mustafakemalpaşaspor'da da gol kralı olma başarısını yakaladım. Devamında bu istikrarımı Kızılcahamamspor'da devam ettirdim. Kızılcıhamam benim için çok farklıdır. Tunahan hocamız ve başkanımız Erkan Özbey bana çok güvendiler ve 24 gol atmak nasip oldu. Kızılcahamamspor'a kariyerimin dönüm noktası diyebilirim gerçekten.


Mustafakemalpaşaspor, Bursa Merinosspor, Oyak Reanultspor, İskenderun Demir Çelik ve Kızılcahamamspor formalarıyla alt liglerde başarılı işlere imza attın, genç yaşına rağmen birçok takımın formasını giydin. Bu konuda neler diyebilirsin?
       Dediğiniz gibi genç yaşta alt ligde birçok takımda forma giydim. Bazı yerlerde başarılı, bazı yerlerde başarısız oldum. 2. Lig'e ilk kez İskenderun Demir Çelik'e transferimle adım attım fakat Besim Durmuş hocamız bana forma şansı vermedi. Bir sene sonra aynı ligde 24 tane gol atma başarısını gösterdim. Bana güvenildiği zaman elimden geleni her zaman yapan bir oyuncuyum.

Kayseri Erciyesspor'a transferinle PTT 1. Lig'e adım adım attın fakat devamında sezon içerisinde forma şansı bulma konusunda sıkıntılar yaşadın ve ligin 2. devresinde Denizlispor'a transferin gerçekleşti. Bu durum hakkındaki düşüncelerin neler?
       PTT 1. Lig'e Kayseri Erciyespor formasıyla adım atmış oldum fakat takıma biraz geç katılmıştım. Osman Özköylü hocamız bana fazla şans vermedi. Kayseri Erciyesspor'dan devre arası Denizlispor'a kiralandım ve burada takım olarak başarılı maçlara imza attık. Denizlispor'da yarım sezon kiralık oynadıktan sonra bu sezon başı yeniden Kayseri Erciyespor 'a döndüm.

Bu sezon ilk kez Süper Lig'de oynuyorsun, ligin ilk yarısındaki performansın hakkında neler düşünüyorsun?
       Her futbolcunun yaşayabileceği form düşüklüğünü geçen sezon yaşadım. Bu sezon itibariyle Kayseri Erciyes forması altında futbolseverlere gerçek Üstün Bilgi'yi göstermeye çalışıyorum. Başkanımız Ziya Eren ve eski hocamız Fuat Çapa sezon öncesi bana inandılar. Onların bana güvenini boşa çıkarmamak için elimden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğim.

Bugün eline geçirdiğin şansı yakalayabilmek için çok uzun süre bekledin. Bu sezon ilk 11'de sahaya çıktığın ilk maçta golünü atmayı başardın. Bu konudaki düşüncelerin neler?
       Süper Lig'de oynamak her futbolcunun hayalini kurduğu önemli bir şeydir. Dediğiniz gibi Süper Lig'de ilk 11'de forma şansı yakaladığım ilk maçımda gol atma başarısı gösterdim. Bu ligin ağırlığını biliyorum ve ona göre çalışmalarımı gerçekleştiriyorum. Tek hedefim Süper Lig'de kalıcı olabilmek. 2. devrede yeni hocamız Hikmet Karamanın gelişiyle birlikte forma şansı bulmak için elimden geleni yapacağım.

Süper Lig piyasasında çok büyük paralar dönüyor ama alt liglerde önemli sıkıntılar yaşandığını biliyoruz. Uzun yıllar alt liglerde oynamış biri olarak o yıllarda yaşadığın en büyük sorunlar, gördüğün önemli eksikler nelerdi?
       Süper Lig'deki takımların birçoğunun finansal açıdan alt liglerdeki takımlardan kat kat güçlü olduğunu düşünüyorum. Alt liglerdeki takımların gelir kaynakları yok denecek kadar az. Alt liglerde oynuyorsanız para kazanmak çok zor. Paranızı gününde alamıyorsunuz, verilen sözler tutulmuyor Alt liglerde futbol bilinçsiz yöneticiler tarafından yönetiliyor. Süper Lig'de böyle sıkıntılar olmadığı için futbolcuların da kafaları rahat oluyor ve yüzde yüz performans gösterebiliyorlar.

Futbolun dışında hayatında neler var? Nelerden hoşlanırsın, boş zamanlarında neler yaparsın?
       Sosyal bir insanım. Zamanımın çoğunu memleketim Bursa'da geçiriyorum. Boş zamanlarımda Bursa'da ailemle ve arkadaşlarımla birlikte zaman geçirmeye çalışıyorum.

Bu keyifli sohbet ve bize zaman ayırdığın için teşekkürler. Son olarak senin okuyucularımıza iletmek istediğin bir şey var mı?
       Bana bu röportaj fırsatını verdiğiniz için ben teşekkür ederim. TransferMerkez'i sosyal medyada takip ediyorum. Alt liglere verdiğiniz önemden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Yayın hayatınızda başarılar.
Röportaj: Oğuzhan ARSLAN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder