9 Ocak 2014 Perşembe

Zara Belediyespor'un Yükselişi

       Bölgesele Amatör Lig'de 3 sezondur adından sıkça bahsettiren bir Zara Belediyespor var. İlk başta gerçekleştirdikleri ilginç transferlerle adını duyuran Sivas ekibi, son iki sezondur 3. Ligin kapısından dönüyor. Önce Refahiye sonra da Bafra ekipleri Zara Belediyespor'u geride bırakarak 3. Lige adım attılar ama Sivas ekibinde pes etmek yok. Bu sezona da iddialı başladılar hatta daha da pişmiş bir takım görünümündeler artık.

       Zara'nın geçen sene yaşadığı düş kırıklığına değinmeden olmaz. Bu maçı kazanmış olsalardı Bafra'nın aldığı sonuca bakmaksızın 3. lige merhaba diyeceklerdi. Geçen sezon sadece birincilerinin 3. Lig'e yükselmesi kuralı açıkçası çok can yaktı. Bir Zonguldak Kömürspor örneği var hala belleklerde tazeliğini koruyan. Ve 44 Malatyaspor'un düştüğü durum da oldukça enteresandı. Belki de federasyonu tekrar play-offlu sistemi uygulama konusunda ikna eden bu problemler oldu. Bana göre play-offlu sistem de çok adil değil ama geçen sezon gördük ki beterin beteri var.

       Zara Belediyespor, ilk yarı sonunda BAL 4. Grup'ta 33 puanla grup lideri ve en yakın rakibine 7 puan fark atmış durumda. Takımın, geçen sezona göre daha sıkı bir savunma yapması dikkat çekiyor. Bu sayede deplasmanlarda oldukça kritik galibiyetler aldılar. İçerde de etkili oyunlarını sürdürüyorlar ve bol gollü galibiyetler almaktalar. Asıl önemli husus ise henüz mağlubiyet almamış olmaları. Ligde sadece 3 beraberlik alan Sivas ekibi yoluna namağlup olarak devam ediyor. Zara Belediyespor dışında sadece Çine Madranspor, Sincan Belediyespor ve Edirnespor takımları namağlup durumda ligde.

       Bu sezon takımdan ayrılan fazla oyuncu olmadı, geçen sezonun iskelet kadrosunu koruyup birkaç tane de nokta transfer yaptılar. Bu isimlerden biri geçen sezonun hüsranla biten final niteliğindeki maçta ev sahibi Bulancak'ın kalesini gole kapayan Tuğrul Karatosun... Bu sene Zara'nın başarısı için ter döken file bekçisi gayet iyi maçlar çıkarıyor, kalede güven veriyor. Bu sezon takıma önemli katkı sunan isimlerin başında golcü Fatih Özaydın, Alp Kaya, Emre Açıkgöz ve bir yıllık ayrılığın ardından takıma geri dönen Serdar Mert var. Takıma ikinci yarıda Sivas 4 Eylül Belediyespor'dan Okan Aslan da dahil olacak.

       Büyük ihtimalle sezon sonu play-off oynayacak olan takımda yöneticiler belli ki bu sefer işi sıkı tutmak istiyor. Yine başaramazlarsa moraller çok bozulacaktır. Şehir dışındaki Zaralılar'ın takıma ilgi alakası gayet iyi. 3. Lig'e yükselirlerse İstanbul'daki deplasmanlar çok farklı geçecektir onlar için. Takım devre arası Nevşehir'de kamp yaparak 2. yarıya hazırlanıyor. İkinci devre Fatsa, Sorgun, İlkadım gibi ekiplerle oynayacakları maçlar çok belirleyici olacak.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder