18 Şubat 2014 Salı

Bay Akademisyen ile Pozisyon Analizi

Fenerbahçe - Kasımpaşa

       Fenerbahçe orta sahasının alan paylaşım hataları yaptığı bir pozisyon. 2. bölgede rakibi karşılayacak oyuncu yok. Savunma dengesiz, kademe hataları yapılıyor. Alves, çevre kontrolü eksikliği ile adamını kaçırıyor.

       Ofansif olarak baktığımızda kontra oynanmış uzun bir top savunma dengesinin bozulması için uygun bir ortam hazırlıyor. Ön direğe çok yerinde bir orta ve sonrasında düzgün bir kafa vuruşu ile gol geliyor.

Antalyaspor - Galatasaray

       Bu pozisyonda orta alandaki üç Galatasaraylı oyuncu savunma yönünden eksik kalıyor. Ceyhun'un rakibini takip etmemesi büyük tehlikenin başlangıcı oluyor. Savunmadaki ikili mecburen switch edip oyuncu değiştiriyorlar ancak altıpas önünde 3 hücum oyuncusuna karşı iki savunma oyuncusu ile yakalanmak sıkıntılı.

       Ofansif anlamda ise yine uzun oynanan bir top sonrasında güzel bir ceza sahası koşusu görüyoruz. Etkili pozisyonda şut tercihi doğru ancak alternatif olarak demarke pozisyonda iki hücum oyuncusu daha görülüyor. Atılan şut sonrası top Muslera'dan sekip kornere çıkıyor.


Beşiktaş - Bursaspor

       Almedia'da atılan uzun top sonrası Almeida'nın pozisyon almadaki üstünlüğünü kullanıp topu arkadaşına indirmesi ve birinci sınıf bir ön direk koşusu ve uzak köşeye yaptığı tek vuruş ile bulduğu gol, bana göre santraforlar için derslik niteliğinde.

       Savunma anlamında ise ilk müdahalelerdeki sıkıntıların gole sebep verdiğini görüyoruz. İkiye tek pozisyonlarda hücum oyuncusuna hareket kabiliyeti bırakmamak gerekiyor. Sonuçta sadece iki hücum oyuncusu ile gelen golü Bursaspor'un oturup değerlendirmesi gerekiyor.


Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder