18 Şubat 2014 Salı

Polatlı'nın Şimşekleri Havalandır Fileleri

       Polatlıspor'dan, futbolla ilgilenmeye başladığım 1995 senesinde Teleteks aracılığıyla haberdar olmuştum. Zaten o sezon, profesyonel ligde mücadele ettikleri en son sezondu. Vasat geçen onlarca sezonun ardından 2009-2010'da ellerine tarihi bir fırsat geçmişti: O sene 3.Lig'e terfi karşılaşmaları son kez oynanacaktı; ertesi sezon yürürlüğe girecek BAL'da mücadele edebilmesi için Ankara Süper Amatör'ü ilk dördün içinde bitirmesi yeterliydi; ne var ki 23. haftada rakip sahada Pursaklar'a 2-1, ertesi hafta da ligde hiçbir iddiası bulunmayan Jandarmagücü'ne kendi sahasında 4-0 kaybedince kaçan trenin arkasından bakakalıyorlardı.

       2011-2012 sezonun son haftasında Yurtkurspor'a 19 Mayıs 1 Nolu Saha'da konuk olan Polatlı, rakibine 3-0'la boyun eğince 1.Amatör'e yol alacaklardı. O dönemin yerel gazetelerine bakıldığında, kulübün hocalığını hâlen yapan Ali Kılavuz önderliğinde çetin koşullar altında mücadele ettikleri açıkça görülüyordu... Öte yandan 1990'lı yılların Egospor'u, şimdikinin Bugsaş'ı 2012 yazında Polatlı'ya taşınma kararı alıyor, kulübün arma ve renklerini Polatlı'ya çeviriyordu: Şehitler Anıtı ve sarı-siyah.

       Yıllardır profesyonel lige hasret Polatlılılar, takımı bağrına basar ve hemen hemen karşılaşmada takıma desteklerini esirgemezler. 3 Mart 2013'teki Ünyespor randevusundan itibaren Yenikent ASAŞ'ta oynamaya başlamalarıyla film kopacak ve sezon sonunda play-off'a kalınmasına karşın Ankaraspor ile ironik bağ kopmamasından dolayı play-off dışı kalınacaktı; bunun üzerine Polatlılı taraftarlar, 1.Amatör'deki özbeöz takımları Polatlıspor'a geri dönüş yapacaklardı. Şimşekler de 2013 yazını boş geçirmeyerek 20 futbolcuyla sözleşme imzaladı. Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik de kulübün Süper Amatör'e çıkmasını istediğini de beyan etmişti.

       1.Amatör 5.Grup'u lider tamamlayarak ilk aşamayı başarıyla geçen ve play-off'a kalmayı başaran sarı-siyahlılar, Demetevler yenilgisi ve Kalespor beraberliğine karşın Haymanaspor galibiyetiyle ilk üç için yeniden umutlanırken; 3.Lig 3.Grup mücadele eden Ankara'nın göçebe takımı Şekerspor, 9 Şubat'tan itibaren ligde kalan iç saha karşılaşmalarını Polatlı'da oynamaya karar vermişti. Zaten yeşil-beyazlıların kulüp başkanı Orhan Kapelman da Polatlı'da kalıcı olmayacaklarını, isimlerinin gelecek sezon Polatlı olarak değişebileceğini söylüyor. Ayrıca ilçeye 10.000 kişilik stad da seçim vaadleri arasında...

       Yerel seçimlere yaklaşık bir ay kalması ve bu yaşananlar, aklımda bir takım soru işaretlerine neden olmuyor değil!! Sanırım bu film daha önce görülenin aynısı; yalnızca senaryodaki başroller ve isimler farklı...
 Yazar: Erkan ADAY
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder