2 Şubat 2014 Pazar

Maç Analizi: Eskişehirspor-Fenerbahçe

       Fenerbahçe'nin üst üste oynayacağı  2 zorlu deplasmanın ilk virajıydı Eskişehir. Eskişehir deplasmanlarının zorluğu bilinmekle birlikte geçen haftaki Konya maçında oynanan oyun Fenerbahçe için bu deplasman öncesi tehlike çanlarını çaldırıyordu.


       Son 18 gün içinde 6.maçına çıkan Eskişehirspor, kupadaki ve ligdeki Bursaspor maçlarının aksine bazı değişikliklerle sahaya çıktı. Takımın yalnız savunma anlamında değil, zaman zaman hücum anlamında da en önemli oyuncularından olan Diego maç kadrosuna alınmadı. Brezilyalı oyuncunun yorgunluğu nedeniyle dinlendirildiği açıklandı. Orta sahada N'Diaye'nin gönderilmesinin ardından Hürriyet-Aytaç ikilisi oynadı. Jorguera ve Erman'da hücum anlamında takımın olgun ataklar gerçekleştirmesini sağladılar. Erkan Zengin 4-5-1 şeklinde dizilen Es Es'in Bienvenü'nün ardındaki gizli gol silahı olarak sahaya çıktı.

       Ersun Yanal, Holmen'e Baroni'nin yerine görev verdi. Emenike'nin sakatlığında da Webo ilk 11'deydi. Holmen'in uzun süredir ilk 11'de oynamaması ve takım arkadaşlarıyla yaşadığı saha içi pas anlaşmazlıkları Fenerbahçe'nin orta saha üstünlüğünü maçın büyük bölümünde Eskişehirspor'a vermesine neden oldu. Webo ve Sow ikilisi de Akaminko-Servet tandeminin arasında etkisiz kaldılar. Hürriyet-Jorguera-Erman ve Aytaç orta sahada sarı lacivertlilerin pas trafiğini kesti. Caner Erkin'in ceza sahasına gönderdiği tehlikeli toplar dışında pozisyon bulamadılar.


       İlk yarıda öne geçtikten sonra oyunu yeterince tutamayan ve hafif bir panik havasıyla birlikte pas yapmak yerine arkaya yaslanan Eskişehirspor, Fenerbahçe'nin baskısına fazla dayanamadan kalesinde golü gördü.

       İkinci yarı topu çok iyi dolaştıran Eskişehirspor, 2. golü atmadan önce yaklaşık 15 dakika Fenerbahçe'yi kendi yarı sahasına hapsederek oyunun tek hakimi oldu. Bienvenü, attığı gole ve Bruno Alves'le olan boğuşmasına rağmen ileride duvar olamaması Eskişehirspor'un daha olgun ataklar geliştirmesini engelledi. Necati ve Kamara'nın girmesiyle rakip kaleye daha dikine ve tehlikeli giden Eskişehirspor, Erkan Zengin'in 1. sınıf kalitede bir vuruşuyla galibiyete uzandı.

Erkan Zengin maç boyu Fenerbahçe savunmasına zor anlar yaşattı.
       İkinci yarıda Kuyt'ın harcadığı (Elle attığı gol ve soldan dışarı vurduğu pozisyon) fırsatlar maçın kırılma anlarıydı. Eskişehirspor genel anlamda pozisyon vermedi ancak bu iki pozisyon maç sonunda fizik olarak daha diri kalan Es Es'i maça olan inancını daha da arttırdı.

       Bu sezon çok formda olan Caner Erkin ve Gökhan Gönül, Eskişehirspor karşısında etkisiz kaldılar. Orta sahadaki 4'lüyü geçseler de çok başarılı bir maç çıkaran Tarık Çamdal ve Özgür Çek bu iki ismi çok iyi kontrol ettiler. Özellikle Özgür Çek'in ikinci yarıda hücumda yaptığı bindirmeler çok etkili oldu.

       Erkan Zengin'in Necati Ateş'in oyuna girmesiyle daha geniş alan bularak driblingle rakip kaleye gittiği pozisyonlardan biri gol oldu. Hürriyet ve Aytaç savunma anlamında çok iyi mücadele ederek ikinci yarıda Fenerbahçe ataklarının bir çoğunu daha başlamadan kestiler. İlk yarıda öne geçtiklerinde yapamadıkları pas trafiğini 2. golden sonra yapıp oyunu tuttular. Eskişehirspor'un pas yaparak topu dolaştırması hem zamanı yedi hem de topun aldığı mesafenin artmasıyla Fenerbahçeli oyuncular yoruldu ve topu takip edemediler.Bu da kırmızı şimşeklerin hak ettiği zaferi almasını sağladı.


       Maçı açık tribünden izleyen Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, maçtan sonra yine Eskişehirspor taraftarına değindi. Gerçekten de maç boyu neredeyse susmayan ve özellikle 2.yarıda çok büyük bir destek veren Eskişehirspor taraftarları da galibiyette önemli paya sahip. Maddi sorunlar yaşayan ve kadroyu güçlendirme adına transfer yapamayıp üstüne Tello ve N'Diaye'yi de gönderen kırmızı siyahlılar, bu zorlu maçta her türlü sorunu gözardı ederek taraftarıyla, taraftarının arasında maçı izleyen başkanıyla ve futbolcusuyla birlik olarak çok önemli bir galibiyete imza attı.
Yazar: Anıl YAZAR
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder