2 Şubat 2014 Pazar

Teknik Analiz: Eskişehirspor-Fenerbahçe

       Eskişehir deplasmanı Fenerbahçe için çok zorlu geçti. Kaybedilen 3 puan camiada huzursuzluğa sebep olmuş olabilir. Peki Eskişehirspor maçı Fenerbahçe için nasıl geçti?

       Haftanın sürpriz ismi sanıyorum Holmen'di. Ersun Yanal, tercihini o bölgede çoğunlukla Christian'dan yana kullanırken, bu hafta Meireles'in de takıma dönmesi ile birlikte Christian tribüne çıkan isim oldu.

       Biraz rakamlara bakalım;

       Topla oynama sayısında 18. hafta ortalaması 648, bu hafta ise çok altında kaldılar; 547. Aynı şekilde pas sayısında da lig ortalamalarının altında kaldılar; 18 hafta ortalaması 409 pas iken bu maçta toplam pas sayısı 341 de kaldı. Holmen, Meireles, Topal 3'lüsünün daha fazla pas alışverişi yapıp takımın ofansif üretkenliğini artırmaları gerekiyor.

       Kat edilen mesafelere bakınca Fenerbahçe'nin 111 km civarlarında olan ortalamasını bu maçta yakaladığını görüyoruz;


       Şut sayılarında ise 15 olan sezon ortalamasının birz altında kaldığını görüyoruz; toplamda 13 şut attı Fenerbahçe.


       Önemli istatistiklerden biri de takımın kendi kalesine ortalama mesafesi. Bu veri, oyunu karşı alanda oynamaya çalışmak, baskı kurmak gibi sonuçlar çıkarmamıza imkan veren önemli bir veri. Fenerbahçe'nin sezon ortalaması 57 metre; takımın oldukça önde oynayan bir anlayışı olduğunu söyleyebiliriz. Eskişehirspor karşısında ise ortalamaları 52 metre oldu. Eskişehirspor'un da 53.2 metre ortalamada oynayarak Fenerbahçe'ye karşılık verdiğini görüyoruz.
     
       Ersun Yanal, ofansif anlamda farklı üretkenlikler sağlamak zorunda. Bunu ara transfer döneminin bitişine çok az bir süre kala yeni bir oyuncu ile de yapabilir. Ya da kendi içinde farklı bir model de geliştirebilir. Şüphesiz ki bu sancıda Alper, temposunu kazanırsa Emre ve Meireles önemli yer tutacaklar. Bu görev biraz da Ersun Yanal'da bitiyor. İdeal kurgunun Topal-Meireles-Emre veya Alper 3'lüsünün olduğunu düşünüyorum.
         Takım savunmasında da bu üçlünün önemi büyük olacak. Fenerbahçe'nin takım savunmasını geliştirmesi gerekiyor. Aşağıdaki örnek pozisyonda savunma hattının önünde alan paylaşımının sağlıklı yapılmadığı görülüyor. Adam ve alan paylaşımlarında sıkıntılar görülüyor.

 

       20. hafta Sivasspor maçı da zorlu geçmeye aday bir maç olacak. Özellikle Emenike ve Webo'nun da yokluğunda takımın nasıl bir diziliş ile çıkacağı merak konusu. Ben Sow'un ileri uca çekilmesi gerektiğini düşünüyorum. Veya sağ tarafa bir alternatif bulunabilir ise Kuyt'ta bir seçenek olabilir. Hatta belki iki birlikte...

       Kuyt'ın Eskişehirspor maçında en çok şut atan ve aşağıdaki görselde de görebileceğiniz gibi takımın en net pozisyonlarına giren oyuncusu olduğunu görüyoruz. Oyun bilgisi ve tecrübesi takımın ileri ucunda oynamasını kaldırabilecek kalitede. Ayrıca kariyerinde bu mevkiide oynamışlığı da var. Muhakkak Ersun Yanal bu ihtimallerin hepsini kafasında tartıp kendi doğrularını sahaya yansıtacaktır.


       7 puanlık bir fark olsa da Sivasspor maçı psikolojik olarak ta çok büyük önem taşıyor. Burada alınacak bir galibiyet bir gövde gösterisi olacak diyebiliriz. Aksi durumda ise camiada panik havası oluşabilir.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder