14 Şubat 2014 Cuma

Haftasonu İddaa Tahminleri

Fenerbahçe-Kasımpaşa
Tahmin: 1 (
H) Oran: 1.80
       Ligin ikinci yarısına 8 puan farkla başlayan Fenerbahçe son 2 haftada 6 puan kaybederek rakiplerini zirveye yaklaştırdı. Üst üste iki deplasman maçından da boynu bükük ayrılan sarı lacivertliler, geçen hafta oynadıkları Sivas maçında 10 kişi kalmalarına rağmen geriye düştükleri dakikadan sonra bile halen maçı çevirebilme hissiyatını taraftarına verdi. Puan kayıpları, yanlış kadro planlaması, sakatlıklar ve cezalılar derken Fenerbahçe cepten yemeye son vermek için Saraçoğlu’nun çimlerine çıkıyor. Fenerbahçe Pazar akşamı Kadıköy’de sezonun en kritik mücadelesine çıkacak. Kasımpaşa ise haftalardır 3 puana hasret… Böyle bir tabloda Fenerbahçe’nin maçı daha çok isteyen taraf olduğuna inanıyorum. Kadrodaki değişiklikler, cezalılar olmasına rağmen Pazar günü Fenerbahçe’nin, takdir edilesi taraftarlarına bol gollü bir akşam yaşatmaları sürpriz olmaz.

Karabükspor-Trabzonspor
Tahmin: 1 Oran: 2.10
       Sahasında oynadığı Bursaspor maçı haricinde kendi evinde oynadığı maçlarda taraftarlarına pozitif futbol izlettiren Karabükspor’un büyük takımlara karşı ters bir rakip olduğu aşikar… Enaramo’nun da takıma uyum sağlamasıyla kolay gol bulan bir takım haline geldi.  Geri dörtlüde sıkıntılar elbette yaşanıyor. İç sahada 5 gol yemeleri yanıltıcı olmamalı. Son dört iç saha maçının üçünde gol yediler. Tolunay Kafkas’ın öğrencileri Trabzonspor karşısında bir iki adım önde görünüyor. Karadeniz Fırtınası’nda deplasman karnesinin yanı sıra Akçay’ın istifası da gerçekleşince iyice çıkmaza girdi. Cumartesi günkü maçta Karabük galibiyeti sürpriz olmayacaktır.

Eskişehirspor-Sivasspor
Tahmin: İY 0
Oran: 2.10
       Hafta içi Ziraat Türkiye Kupası’nda birbirini tartan iki takım bu hafta ligde de karşı karşıya geliyor. Son iki haftada Fenerbahçe’yi deviren iki takımın mücadelesi haftanın sonucunu en çok merak ettiğim maçlardan biri olacak. İki takım da kolay gol bulan takımlar. Sivasspor hafta içi oynanan  mücadelede aslarını dinlendirdi, kozlarını bu maça sakladı. Bahis açısından en seçilesi tercih ilk yarı beraberlik yönünde.

Manchester City-Chelsea
Tahmin: KG Var Oran: 1.40
       Premier Lig’de bu hafta maç yok, gözler yine FA Cup mücadelelerine çevrilecek. Bu maçlardan en dikkat çekeniyse kuşkusuz Manchester City-Chelsea karşılaşması. Manchester City Lig Kupası’nda finale kaldı, Şampiyonlar Ligi ve Premier Lig yarışı varken FA Cup’a ne kadar önem verirler açıkcası soru işareti. Chelsea ise FA Cup’a rakibinden daha çok önem verdiğini gösterecektir. Biz yine de temkinli yaklaşalım ve gol var seçeneğini tercih edelim. Sürprizciler bu maça 2 de oynayabilir.

Atletico Madrid-Vallodolid
Tahmin: 1 (H) Oran: 1.40
       Geçen haftaki Almeira kazasıyla liderliği saman alevi gibi sönen Atletico Madrid, bu hafta Valladolid karşısında aynı tabloyu görmek istemiyor. Atletico Madrid şampiyon olmak istiyorsa bu ve bu gibi maçlarda puan kaybı yaşamaması gerekir. Valladolid karşısında Real Madrid ve Almeira mağlubiyetlerini unutturacaklarını tahmin ediyorum.

Twente-Vitesse
Tahmin: 2.5 Gol Üstü Oran: 1.30
       NEC Nijmegen maçıyla başlayan düşüş ve ardından gelen puan kayıpları… Vitesse kötü futbolunu biraz da zorlu fikstürüne de borçlu olsa gerek. Arka arkaya 3 deplasman maçının ardından nihayet evinde bir karşılaşmaya çıkacak olan Twente ise bu zorlu 3 deplasmandan 6 puan çıkartmayı başardı. Taraf bahsi açısından yine de uzak durmak lazım. 2.5 gol üstünün aşılacağı bir karşılaşma olarak görüyorum.

Ankaragücü-Körfez FK
Tahmin: 1 Oran: 1.20
       Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta Altınordu ve Alanyaspor karşı karşıya gelmişti, sahada gol sesi yükselmemişti. Aynı saatte Diyarbakır BBSK deplasmanında 2 puan bırakan Başkent ekibi zirvede önemli bir avantajı kapamamıştı. Ankaragücü'nün bu hafta müthiş taraftarının desteğiyle Körfez Futbol karşısında puan kaybedeceğini sanmıyorum.

Hazırlayan: Orhun ALİCİKOĞLU
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder