6 Şubat 2014 Perşembe

İnceleme: Adana Demirspor

İlk Yarı Performansı
       Adana Demirspor'da sezon başında olan seçimde, yeni Başkan Mustafa Tuncel olmuştu ve taraftarlara 19 yıllık Süper Lig hasretlerini bu sene bitirmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söylemişti. Yeni yönetimiyle beraber sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Adana Demirspor'da ilk iş olarak 2012-2013 sezonunun 6. haftasında göreve gelen ve devam eden sezonda takıma müthiş bir çıkış yakalatan ligide 7. sırada bitirerek 1461 Trabzon'un yerine Adana Demirspor'u Play Off'lara götüren fakat Play-Off'larda yarı finalde Manisaspor'a kaybeden Mustafa Uğur'un yerine Yücel İldiz göreve getirilmişti. Adana Demirspor camiasında Yücel İldiz'in göreve getirilmesi olumlu olarak karşılanmıştı. Zira Yücel hoca bundan önceki takımı olan Kardemir Karabükspor'u 2.Lig'den Süper Lig'e kadar çıkararak büyük bir başarı örneği sergilemişti. Aynı çıkışı Adana Demirspor için de yapılacağı düşünülüyordu, fakat olmadı. Yeni sezonda 17 yeni transfer yapan Adana Demirspor Yücel İldiz'le beraber yeniden yapılanmayı umuyordu ve geçen sezondan 12 futbolcu ile yollar ayrılmıştı. Yeni transferlerden en çok göze batanlar Efe İnanç, Mehmet Eren Boyraz, Jan Rajnoch, Juninho ve Dorge Rostand'dı.


       Mavi - Lacivertliler için sezon hiç de iyi başlamamıştı, ilk 10 haftada alınan 11 puanda bunu gösteriyordu zaten. Yücel İldiz'in koltuğu artık sallanmaya başlarken 11. haftada alınan 3-1'lik Orduspor mağlubiyetiyle artık taraftarın gözünde Yücel İldiz bitmişti ve 12. haftadaki Adana 5 Ocak Stadında oynanan Karşıyaka beraberliğinin ardından taraftarlarca Yücel İldiz istifaya davet edildi ve ardından görevinden ayrıldı. Yönetim Yücel İldiz'in yerinegeçtiğimiz sezonunun başarılı Teknik Direktörü Mustafa Uğur'u göreve getirdi. Sezonun ilk yarısının kalan 6 maçında ise 3 galibiyet, 2 mağlubiyet, 1 beraberlik alan Mustafa Uğur yönetimli Adana Demirspor'da saha dışında da önemli gelişmeler oluyor ve 28 Aralık 2013'te gerçekleşen kongrede Başkan Mustafa Tuncel ve yönetimi görevi artık yeni Başkan Selahattin Aydoğdu ve yönetimine bırakıyodu. Yeni göreve gelen Aydoğdu ve yönetimi ligin ilk devresini 10. sırada tamamlayan Adana Demirspor'u eski güzel günlerine geri getirmek için geldiklerini ve kısa sürede takımı üst sıralara tırmanacaklarını söylemişti.

Ocak Ayında Ödenen Borçlar ve Giden Futbolcular
       Adana Demirspor'da yeni gelen yönetimle beraber takımdaki mevcut futbolcu borçları ödenmiş, taraftarlar ve futbolcular bu durumdan oldukça hoşnut olmuşlardı. Bunun yanı sıra kulübü alacakları nedeniyle TFF'ye şikayet eden futbolculardan Keremcan ve Gökay takımdan ayrılırken Mesut ve Nurettin ise takımda kaldı. Ayrıca Kamil Ahmet, Rajnoch ve Birol Hikmet'in de sözleşmeleri karşılıklı olarak fesh edildi.

İkinci Devrede Bambaşka Adana Demirspor
       İkinci devrenin ilk haftasında (20.Hafta) evinde Boluspor ile karşılaşan Adana Demirspor 2-1'lik skorla rakibini devirerek 2. devreye iyi bir başlangıç yaptı, 21. haftada ise deplasmanda Gaziantep BŞB'yi Aybars'ın 90+3'te attığı golle yine 2-1 geçen Adana Demirspor, böylelikle sezonunda ilk dış saha galibiyetini almış oldu. 22. Hafta da evinde genç ve dinamik bir takım olan 1461 Trabzon'u ağırlayan Mavi - Lacivert'li takım 1461 Trabzon'u da yine 2-1'lik skorla geçti. 23. Haftada ise Play Off yolunda kritik viraj olan Balıkesir deplasmanından 1-0 mağlup ayrılan takım an itibariyle PTT 1.Lig'de 31 puan ile 8. sırada yer alıyor.

Ara Transferde Gelenler
       Takıma yeni katılanlar isimlerde oldu, ara transferde alınan isimlerin büyük çoğunluğu kiralıktı. Çaykur Rizespor'dan genç sol bek Oğuzhan Berber, Polonyalı file bekçisi Pawelek, Kayserispor'dan 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Bilal Gülden, Sivasspor'dan geçtiğimiz senelerde Ankaragücü'nde forma giyen forvet ve forvet arkası mevkilerde oynayan Timur Bayram Özgöz ve Karabükspor'dan ilk yarıyı Manisaspor'da geçiren Umut Sözen gibi önemli isimler kiralandı. Bu oyuncuların dışında bonservisi elinde bulunan takımın eski oyuncularından İlhan Aydoğdu transfer edildi.

Mehmet Eren Boyraz Faktörü
       Bu alınan galibiyetlerde özellikle Mehmet Eren'in skora katkısı takıma büyük bir güç kattı. Taraftarların sevgilisi olan 32 yaşındaki yıldız futbolcu sol açıkta oynamasına rağmen bu sezon çıktığı 21 lig maçında 9 gol attı ve 4 asist yaptı.

Hazırlayan: Uğur YILMAZ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

2 yorum:

  1. Bu değerlendirme değil özet olmus

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten değerlendirme yazmıyor inceleme yazıyor..

      Sil