11 Şubat 2014 Salı

Nevşehir Basketbolu

       İç Anadolu Bölgesinin küçük şehirlerinden birisi olan Nevşehir, sadece turizm alanında adından söz ettirmiyor bu dönemlerde. Bunun tek sebebi ise basketbola adanmış hayatlar ve çalışma azmi...

       Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi'nde mücadele eden Nevşehir Üniversitesi, şehre yeni bir soluk getirmiş durumda. Geçen sene ligin alt sıralarında yer almasına rağmen bu sene oynadığı güzel basketbol ve genç kadrosuyla ligin iddialı takımlarına bile kök söktürüyorlar. Nevşehir Üniversitesi Bayan Basketbol takımı Nevşehir şehrine de yeni bir soluk getirdi.

       Antrenör Mustafa Yarılı önderliğinde alışık olmadığımız bir basketbol oynayan ve karşılaşmanın son dakikasına kadar mücadele eden Nevşehir Üniversitesi, sınırlı bütçesi ve maddi yetersizliklere rağmen basketbolun parke üzerinde kazanıldığının bir örneği olarak karşımıza çıkıyor.

       Genç ve dinamik kadrosunun yanında fedakâr ve çalışkan teknik ekibiyle bu sezon başarılı bir performans sergileyen Nevşehir Üniversitesi, A Grubu'nda 7 galibiyet alarak grubunda 5.sırada yer aldı ve bir üst tura çıktı.

       Sezon öncesinde hedefini 2.tur olarak belirleyen Nevşehir Üniversitesi Basketbol takımı, şimdilik hedefini gerçekleştirmiş durumda gözüküyor. 2. turda D Grubu'nda yer alacak olan Nevşehir Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, Ormanspor, As Osmaniye Gençlik, Mülkiye, Tekkeköy ve Balçova Belediye ile mücadele edecek.

       Kim bilir bu şirin basketbol şehri ve basketbol emekçileri bir sürprize daha imza atar ve Nevşehir için 2013-2014 sezonu unutulmayacak bir hal alır.
Yazar: Harun YAPAR
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder