11 Şubat 2014 Salı

PTT 1. Lig Panorama | 24. Hafta

       PTT 1.Lig'de heyecanın yüksek olduğu haftalardan birini geride bıraktık. İlk yedi sırada bulunan tüm takımların ilk ikiden çıkma şansı devam ediyor. Orta sırada yer alan takımlar puan kaybedince ilk 6 şanslarını zora soktular. Alt sıralarda heyecan tüm hızı ile devam ediyor. Fethiyespor haftayı üç puanla kapatınca ilk defa düşme hattının üstünde yer aldı. TKİ Tavşanlı aldığı üç puanla ligde kalma mücadelesini devam ettirirken Kahramanmaraşspor iyi futbol ortaya koymasına rağmen haftayı yine puan alamadan kapattı. Fakat Kahramanmaraşspor taraftarı bize Borussia Dortmund taraftarını hatırlattı. Her şey kötü gidince ayakta kalan tek şey taraftarıydı ve bu destek onları kısa sürede inanılması güç başarılara ulaştırdı. Kazansan da kaybetsen de bir gönüle takım aşkı girdi mi hiç bir sonuç bunu söküp atamaz. Takımlarının bulunduğu konumda gösterdikleri destek ile haftanın alkışını hak ettiler.

Haftanın Takımı: Fethiyespor ve Kahramanmaraşspor Taraftarı
Haftanın Teknik Direktörü: Engin İpekoğlu (Fethiyespor)
Haftanın Futbolcusu: Zafer Çevik (Bucaspor) ve Nduka Ozokwo (Mersin İ.Y.)
Haftanın Formsuzu: Günay Güvenç (Adanaspor) ve Soner Şahin (Samsunspor)
Haftanın Gölü: Yusuf Akyel (Adana Demirspor)

 Adana Demirspor 3-3 Samsunspor
       Haftanın açılış maçında tam bir gol düellosu yaşandı. Adana Demirspor devre arası yaptığı transferler ile sahaya çıkarak kendi saha ve seyircisi önünde ikinci devre için iddiasını ortaya koymak istiyordu. Üstelik Samsunspor puan sıralamasında da üstünde bulunuyordu ve puan farkını azaltmak için kazanılması gereken bir maçtı. Adana temsilcisi maça iyi başladı ve orta alanda topu fazla oyalamadan hücum hattına taşımayı başardı. Kaleci Soner oyunda kaldığı süre boyunca inanılmaz hatalar yaptı ve takımının yediği gollerde ön plana çıktı. Soner ve savunmanın ortak hataları ile Adana Demirspor bir anda iki farkla öne geçti. Samsunspor şaşkınlığı üzerinden atıp biran önce karşılık vermek için özellikle kanatları kullandı ve Pawelek'in yaptığı büyük hatada Musa Aydın iyi yükseldi ve kafa golü ile farkı bire indirdi. Mesut ev sahibi adına üçüncü golü atığında dakikalar daha 22'yi gösteriyordu. Kaleci Soner sakatlanıp oyundan çıkınca oyuncu değişikliğinin biri kalede kullanıldı. İkinci yarı Samsunspor ataklarını önlemede ev sahibi takım sıkıntılar yaşadı. Özellikle Umar ve Ekigho ile ikinci yarı Samsunspor hücum organizasyonlarını artırırken, Adana Demirspor bu ataklara önlem alacak hamleleri yapamadı. Kazanılan penaltı ve Adilovic'in savunma arkasına sarkarak attığı güzel gol ile zorlu deplasmandan puan çıkarmayı başardı.

İstanbul BBSK 3-1 Adanaspor
       Adanaspor sezon boyuncu ilk defa yedekleri ile beraber bu denli kuvvetli bir kadro ile sahaya çıktı. Son üç haftada ortaya koyduğu olumlu futbolda eklenince acaba güçlü rakibi karşısında sürpriz yapar mi diye düşündüğümüz bir maç oldu. İstanbul BBSK kadro ağırlığını ortaya koydu ve maçı baştan sona üstün oynayarak önemli bir galibiyet aldı. Adanaspor duran toplar ile gol bulmaya çalışırken Fatih Şen'in yine ortaya sert kestiği topa kimse dokunamayınca gol oldu ve Adanaspor deplasmanda öne geçti. Ev sahibi takım kenar ortalarında Adanaspor kalecisi Günay'ın yaptığı hatalar golün gelmesine neden oldu. Fahri'nin de ikinci sarı karttan atılması Adanaspor takımını iyice zor durumda bıraktı. Selçuk'un topu uzaklaştırmaya çalışırken topu İbrahim'e vurması konsantrasyon kaybı ve iletişimsizlikten başka bir şey değildi. İstanbul BBSK aldığı bu galibiyet ile Ankaraspor'da puan kaybedince lider ile puanlarını eşitledi. Adanaspor düşme hattında yarıştığı üç rakibi ile arka arkaya oynayacağı maçlar başlıyor ve bu üç hafta ligdeki konumlarını belirleyebilir.

Kahramanmaraşspor 0-2 Mersin İdman Yurdu
       Kahramanmaraşspor evinde çıktığı ilk gece maçında taraftarın müthiş ilgisi ile karşılaştı. Taraftarın bu desteği ile maça müthiş başladı ve arka arkaya gerçekleştirdiği ataklar ile Mersin İdman Yurdu takımının kalesinde tehlikeler yarattı. Eğer buldukları pozisyonları gol ile sonuçlandırabilselerdi maça avantajlı başlayacaklardı. Mersin İdman Yurdu takımı bulduğu pozisyonu golcüsü Emrah ile değerlendirdi ve öne geçti. Kahramanmaraşspor takımının coşkusu, oynama isteği ve oyun yapısı her geçen gün iyiye gitmesine rağmen gol yollarında başarılı olamayınca mağlubiyetten kurtulamıyorlar. Mersin İdman Yurdu, Güven'in atılması ile eksik kaldı ama buna rağmen maçı gol yemeden bitirmeleri önemliydi. Maçın bitmesine yakın bulduğu ikinci gol ile son dakikaları rahat bitirdi. Özellikle Ahmet Şahin'in iki golden önce verdiği paslar çok değerliydi. Bir maç eksik olmasına rağmen liderle aradaki puan farkı sadece dört. Gol yollarında sıkıntı yaşamayacaklarını düşünüyorum artık, eğer tempolarını yükseltmeyi başarır ve takım savunmasını daha da güçlendirirlerse son haftaya kadar liderlik mücadelesi içinde olurlar. Kazanmalarına rağmen rakibe çok sayıda pozisyon verdiler. Hücuma çıkmayı seven bek oyuncuları arkada büyük boşluklar bırakıyorlar.

Boluspor 0-1 Balıkesirspor
       Boluspor çok farklı kazanabileceği maçtan puan almadan ayrıldı. Bunun nedenini haftalardır yazıyorduk. Gol vuruşu yapabilecek bir santrfor eksikliği takımın şu an bulunduğu yerde olmasına nedendir. Bu liglerin en etkili kenar oyuncularına sahip olan Boluspor kanatları en etkili kullandığı maçlardan biri oldu. Fakat kenardan taşıdıkları topları gol yapabilecek bir oyuncu bir türlü bulunamadı. Boluspor, maça iki forvet ile çıkarak verilebilecek doğru kararlardan biri verilmişti. İskender hava toplarında eksik göründü ama buna rağmen tüm kenar ortalarda ön direğe İskender arkasında Emrah kaldı. Kenar oyuncuların tersten içeri girdikten sonra yaptıkları vuruşlar zayıf ayakları ile yaptığı vuruşlar oldu. Orta alandan dripling ile top taşıyacak bir oyuncunun eksikliği göze battı. Savunmada topun iki kişiden seke seke gidip Muhammet Reis'in önünde kalması ve gol vuruşundaki ustalığı Boluspor'a bir maçtan fazlasını kaybettirdi. Balıkesirspor'da gözle görülür bir düşüş var. Balıkesirspor'un hücum ve savunma hattından bir eksiklik yok tam aksine daha da güçlenmiş durumda. Fakat orta alandaki direnç artık görülmüyor ve rakip takımlar orta alanı çok çabuk geçerek savunma ile karşı karşıya kalıyorlar. Çok kritik pozisyonlarda Hasan'ın hamleleri puan getirdi. Kötü oynadıkları haftada da üç puan almaları üst sıralarda kalmaları anlamında önemliydi.

TKİ Tavşanlı Linyitspor 2-0 Ş.Urfaspor
       TKİ Tavşanlı Linyitspor maça etkili başladı. Tavşanlı'da özellikle Agbetu'nun tekrar takıma geri dönmesi ve Özgür Can'ın da takıma katılması etkili bir hücum hattının olmasını sağladı. Attıkları ilk golde hücum hattında yaptıkları kombine organizasyon ve Özgür Can'ın etkili vuruşu takımı öne geçirdi. Şanlıurfaspor takımı, karşısında tahminlerinden daha dinamik ve istekli bir takım gördüler. Özellikle hücuma çıkarken kaptırdıkları toplar ve savunma oyuncuların yaptıkları hatalar Tavşanlı'nın kolay pozisyon bulmasına vesile oldu. Agbetu'nun attığı golde yaptığı dripling ve etkili vuruş galibiyeti taçlandırdı.

G.Antep BBSK 0-0 1461 Trabzon
       Alt sıralardan kurtulmak için kazanılacak en güzel maçlardan biriydi her iki takım içinde. Açık futbol oynayan ve ofansif düşüncede olan iki takımın mücadelesinde Antep takımı oyuna hakimdi ve geliştirdiği ataklar ile çok sayıda pozisyon buldu. Fakat gol yollarında yaşadıkları sorun devam ediyor. Bu maçta, nedenlerinden biri de kaleyi gördükleri yerde hemen sonuçlandırmaya çalışmalarından kaynaklandı. Oysa çok oyuncu ile hücum ettikleri ataklarda bile pas yerine şutu tercih etmeleri gol şanslarını azalttı. 1461 Trabzon takımı istediği hücum organizasyonlarını gerçekleştiremedi, fakat buna rağmen deplasmanda gol yemeyerek hem puan aldı hem de rakibi ile arasındaki puan farkını korudu.

Tekden Denizlispor 0-4 Bucaspor
       Tekden Denizlispor, evinde oynadığı maça iyi başladı ve maçın henüz başında pozisyonlar buldu. Geriye düştükten sonra da oyundan kopmadı fakat her nedense ikinci yarı savunmanın yaptığı hataları anlamış değilim. Gereğinden fazla risk alıp geriden kaptırılan toplar Denizlispor takımının sonunu hazırladı. Bucaspor bulduğu pozisyonları iyi değerlendirdi. Zafer attığı serbest atış, penaltı ve gol ile takımının skor yükünü taşıdı. Bucaspor aldığı bu galibiyet ile düşme hattındaki rakibi ile olan puan farkını artırdı.

Manisaspor 1-2 Orduspor
       Orduspor, kazanmasına rağmen oynadığı oyun temposunun düşüklüğü ve çok geriye çekilmesinden dolayı eleştirilere hedef oluyordu. Zorlu bir deplasman maçında yine öne geçti ve öne geçtiği bir maçı daha galibiyet ile bitirdi. Hafta içinde takım kaptanlığında yapılan değişiklik acaba takım içinde sorunlar mı baş gösterdi diye düşünürken Anıl Taşdemir'in takım bütünlüğü için attığı twit ve maçta ortaya konulan performans Orduspor'un hedefinden şaşmadığını gösterdi. Orduspor iki farklı skoru yakaladıktan sonra yine aynı alışkanlığa büründü ve skoru korumak için çok geri çekildi. Manisaspor golü bulduktan sonra ataklarını sıklaştıramadı ve beraberlik golünü bulamadı. Manisaspor kenarları kullanmaya devam ediyor ve kenarlardan taşıdıkları toplarda Abdulkadir içerde çok yalnız kalıyor orta alandan merkeze yeterli destek yok. Manisaspor sahasında şampiyonluk mücadelesi verdiği rakibine mağlup olarak büyük kayıp yaşadı.

Fethiyespor 3-1 Ankaraspor
       Haftanın kapanış maçında Fethiyespor evinde ligin lideri Ankaraspor'u ağırladı. Fethiyespor haftalar sonra son maçında Bucaspor'a mağlup olmuştu. Ankaraspor ise mağlubiyeti unutmuş bir takım olarak maça çıktı. Fethiyespor oynadığı futbol, ortaya koyduğu mücadele ve aldığı galibiyet ile kesinlikle bu ligde kalmayı hak edecek bir takıma dönüştü. Maçı kısaca özetleyecek olursak, Ankaraspor ilk ciddi atağını 57.dakikada gerçekleştirebildiğini söylemek gerek. Ankaraspor oyuncu değişikliklerinden sonra hücumda etkili olmaya başladı ve başta özellikle hücum hattı için tercih edilen oyuncuların performansı teknik ekipte pişmanlığa neden olmuştur diye düşünüyorum.
Hazırlayan: Namet ATEŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder