21 Şubat 2014 Cuma

PTT 1. Lig Panorama | 26. Hafta

       Hafta içi oynanan maçlarda büyük sürprizler gerçekleşti ve alt sıralarda yer alan TKİ Tavşanlı, Boluspor, Adanaspor ve  Denizlispor aldıkları galibiyetler ile ilk yedi takım dışında bulunan tüm takımları düşme hattına soktular. Mersin İdman Yurdu aldığı mağlubiyet ile ilk 2 için psikolojik bir darbe yemiş oldu. Haftanın golsüz ve beraberlikle biten maçı olmazken toplamda 25 gol atıldı.

Haftanın Takımı: Tavşanlı Linyitspor
Haftanın Teknik Direktörü: Ali Nail Durmuş (Tavşanlı Linyitspor)
Haftanın Futbolcusu: Kahe (Denizlispor) ve Özgür Can (Tavşanlı Linyitspor)
Haftanın Formsuzu: Mersin İdman Yurdu
Haftanın Gölü: Bilal Aziz (Ankaraspor)

 Boluspor 1-0 Bucaspor
       Boluspor maça Teknik Direktör Besim Durmuş'un ayrılmasından sonra antrenör Yılmaz Özen ile çıktı. Rakibi üç haftadır galip gelen ve organize ataklar ile iyi hücum yapabilen, bunun yanında iyi mücadele eden genç oyuncuların yoğunlukta olduğu Bucaspor'du. Yılmaz hoca taraftarı, yönetimi ve oyuncuları bu maçın kazanılması gerektiğine inandırdı. Önce yönetim bilet fiyatlarını düşürdü, sonra taraftarlar çağrılar yapıp organizasyonlar yaptı ve neredeyse tüm basın takıma desteğini gösterdi. Böyle bir durumda heyecana kapılıp çok hücum ağırlıklı bir oyun yapısı sergilemek yerine oyuncuları yakından bildiği için kaynakları etkili kullanma ve eldeki kadrodan tam verim almaya yönelik bir oyun yapısını tercih etti Yılmaz Hoca. Eldeki oyuncuların en etkili kullanımı için tek forvet ve arkalarından dinamik ve yaratıcı bir oyuncu olan Emre, kanatlarda ise Dimitrov ve İsmail her takımın başına bela olacak bir yapıdır. Sabırlı bir oyun yapısı ve ilk yarı bek oyuncularını çok hücuma çıkarmaması çok doğru tercihlerdi, çünkü Bucaspor gibi hızlı ve etkili hücumlar yapabilen bir takıma karşı yenilecek bir gol takım üzerindeki havanın dağılmasına neden olabilirdi. İkinci yarı bek oyuncularını daha fazla hücuma çıkardı ve ortaya koydukları oyunla galibiyeti hak eden taraf oldular. Kanatları bu kadar etkili olan bir takımın rakip ceza sahası içinde etkili olabilmesi için orta alandan hücuma destek gerektiğini haftalardır yazıyorduk, Emre'nin forvet arkasında oynaması bu boşluğu fazlası ile doldurdu. Bucaspor maç içinde rakibin bu kadar çok hamlesi ile karşılaşacağını düşünmüyordu. Çünkü yaptığı her değişiklik Boluspor takımının savunmasını daha da rahatlatan hamleler oldu.

TKİ Tavşanlı Linyitspor 4 - 0 Mersin İdman Yurdu
       Tavşanlı takımı ligden kopacak mı diye düşünürken ligin güçlü ekiplerinden Mersin İdman Yurdu karşısında muhteşem bir oyuna ve galibiyete imza attılar. Düşme hattındaki bir takımın böylesine güçlü bir ekibe karşı savunma yapacağı tahmin edilirken daha maçın başında bek oyuncuları da dahil çok adam ile etkili hücumlar gerçekleştirdiler. Açık futbol oynamaları rakibin de kolay pozisyon bulmasını sağladı. Karşılıklı gerçekleşen ataklardan gol gelmeyince kaleye giden topa Anıl'ın kendini korumaya çalışırken açık olan kolları penaltıya sebebiyet verdi ve Agbetu iyi vuruş ile takımını öne geçirdi. Mersin takımı geriye düştükten sonra hemen karşılık vermek adına savunmada büyük boşluklar verdi, zaten hücuma çıkmayı seven iki bek oyuncusu varken göbekten stoperlerin de pozisyonlarını kaybetmesi Luciano'yu orta sahadan kaleci ile baş başa kalmasını sağladı. Mersin takımı çıktığı hücumlardan boş döndükçe sıkıntı büyümeye ve konsantrasyon kaybının artmasına neden oldu. Kornerde adam paylaşımları hayali olunca Ersin ön direkte iyi yükseldi ve farkı üçe çıkardı. Tavşanlı takımı rakibin çok risk alarak hücum etmesinden çok sayıda kontratak yakaladı, Emrah ile çok net pozisyondan yararlanamadı fakat maç boyuncu çok istekli ve etkili oyun sergileyen Özgür Can, yakaladığı pozisyonu affetmedi ve güzel bir plase ile skoru belirleyen oldu. Tavşanlı aldığı bu galibiyet ile düşme hattına çok sayıda takımın girmesini sağladı. Diğer taraftan Mersin İdman Yurdu ilk iki iddiasını korumak istiyorsa bir an önce toparlanmalıdır.

İstanbul BBSK 0-1 Orduspor
       PTT 1.Lig'in deplasmanda en başarılı takımı Orduspor'un, şampiyonluk mücadelesi verdiği rakibi karşısında neler yapabileceği merak konusuydu. İstanbul BBSK alacağı bir galibiyet ile hem rakibine büyük bir darbe vuracak hem ilk 2 için avantajlı konuma gelecekti. Bu önemde bir maça etkili başlayan taraf ev sahibi takım oldu. Üst üste bulduğu pozisyonlarda bir türlü gol yapma başarısı göstermediler, özellikle kanatlardan taşıdıkları toplar ile gol aradılar. Orduspor kalecisi Alişan birçok pozisyonda topu elinden kaçırmasına rağmen Orduspor defans oyuncuları top ve kale güvenliğini zamanında alarak İstanbul BBSK takımının golüne engel oldular. Orduspor'un Landel ile bulduğu iki pozisyonu da kaleci Oğuzhan topu kornere çelmeyi başardı. İBB duran topları etkili kullanamayınca, oyuna sonradan dahil olan Ufukhan rakibin hatalı kurduğu barajı affetmedi ve takımın tek golünü bularak adete altı puan değerinde bir gol atmış oldu. Orduspor rakiplerine göre bir maçı eksik olmasına rağmen bulunduğu yer itibari ile ilk iki iddiasını sürdürmeye devam ediyor ve bu galibiyetten sonra en büyük adaylardan biri oldu. Ankaraspor'un kazanması ile İBB ile aradaki puan farkı beşe çıktı.

Adana Demirspor 2-3 Ankaraspor
       Adana Demirspor teknik direktör Mustafa Uğur'un istifası sonra maça Nurettin Yılmaz ile çıktı ve yeni bir başlangıç yapmak istedikleri maçta karşılarında ligin en güçlü takımlarından Ankaraspor vardı. Alınacak bir galibiyet rakibin gücü derecesinde önem kazanacaktı. Her şey Adana Demirspor'un dilediği gibi gidiyordu. Serdar Eyilik'in vuruşunda Pawelek başarılıydı fakat Rostand'ın orta alandan taşıdığı ve Timur'a çıkardığı topta Timur'un güzel vuruşunda Ankaraspor kalecisi İsmail aynı başarıyı gösteremiyordu ve Adana Demirspor sahasında öne geçiyordu. Juninho, Ankaraspor savunmasının yaptığı hatayı affetmedi ve çaprazda düzgün bir vuruş ile takımını iki farklı üstünlüğe ulaştırdı. İkinci yarı istikrarlı oyun yapısını sürdürdü Ankaraspor fakat karşısında çok da dirençli bir savunma ile karşılaşmadı. Gökhan Ünal önce çapraza taşır gibi yaptı ve usta bir vuruş ile farkı bire indirdi. İkinci golde Adana Demirspor ceza sahası içinde adeta antrenman golü buldular. Önce Gökhan topuk pası verdi ardından yapılan vuruşa Serdar Eyilik büyük bir çaba ile tamamladı ve skoru beraberliğe getirdi. Golde ofsayt itirazları anlamsızdı çünkü Serdar geriden koşu ile gelip vuruş yaptı. Bilal Aziz frikikte ustalığını yine gösterdi ve bize haftanın en güzel gollerinden birini izlettirdi. Ankaraspor emin adımlar ile yolunda devam ederken, Adana Demirspor ilk altıdan tam 12 puan geriye düştü.

Tekden Denizlispor 3-1 Şanlıurfaspor
       Düşme hattının en ateşli bölgesinde bulunan Denizlispor, evinde Şanlıurfaspor'u konuk etti. Her iki takımın da savunma zaafiyetleri vardı ve her iki takım da galibiyet almakta sıkıntı yaşıyorlardı. Maça etkili başlayan taraf konuk takım Şanlıurfaspor oldu. Ceza sahası içinde uygun pozisyonda Ercan etkili vurmasına rağmen topu dışarı attı. Denizlispor bulduğu ilk pozisyonda Kahe ve Barış çok iyi bir kombine oyun sergilediler ve Kahe ustalığını gösterip takımını öne geçirdi. Şanlıurfaspor üçüncü bölgeye gitmekte bir problem yaşamamasına rağmen gol yollarında etkili olamıyor ve çok oyuncu ile hücum etmesine rağmen karambol bir oyun yapısı ortaya çıkıyordu. Yousef, kalabalık Denizlispor savunması arasında topu çizgiden geçirmeyi başaramadı. Buna benzer bir pozisyonda Abdulhamit penaltı noktasından topu kale yerine dışarı gönderdi. Denizlispor skoru korumak için hiç geri çekilmedi ve hücuma çıkmak için çok yönlü oyun sergiledi. Kenardan gelen topa Kahe çok iyi vurdu fakat kaleci Fevzi iyi çıkardı. Denizlispor özellikle soldan Yordanov'u kaçırmaya çalıştı, Yordanov iyi değerlendirdi ve skoru ikiye çıkardı. Yordanov bununla da yetinmedi ve rakip savunma arkasına etkili koşular yaptı, Fevzi'nin çıktığı bir pozisyonda (Fevzi pozisyon sonlanana kadar Yordanov'u takip etmediği için) Yordanov çok rahat dönüp içeri ortasını kesti ve Kahe etkili yükselip boş kaleye golü buldu. Maçın bitimine yakın ceza sahası içinde Yousef serbest vuruşu etkili kullandı ve skoru belirledi. Maç sonunda Reha Kapsal Şanlıurfaspor'dan ayrıldı.

Fethiyespor 0-1 Adanaspor
       Son haftalarda etkili futbol oynayan iki takım, Fethiye'de karşı karşıya geldi. Her iki takımın da kazanmak istediği maç, mücadelenin üst düzey olduğu bir maç oldu. İlk etkili atağı Adanaspor sol çaprazdan Fatih Şen'in kullandığı serbest atış ile gerçekleştirdi. Fethiyespor özellikle maç boyuncu kanatları kullanmaya çalıştı. Ali Dere beklenmedik şekilde çaprazdan iyi vurdu ve kaleci Günay sadece kornere çelebildi. Hemen arkasından maçın ilk ciddi atakta Ahmet Aras çaprazdan içeri girdi ve ortaya çıkardığı topa ters taraftan içeri giren Ali Dere vuramayınca atak sonuçsuz kaldı. Tiago savunma arkasına yaptığı koşuda topla buluştu ve Ndjock topa çıkınca Tiago topu çok iyi çekti ve Ndjock 'un yaptığı penaltıydı. Adanaspor cephesinde bariz gol şansı için itirazlar oldu fakat kaleci çıkınca içeri koşu yapan Fethiyespor savunma oyuncuları bariz gol şansını bozdular. Tiago penaltıyı çok iyi kullanmasına rağmen Ndjock iyi uzandı ve çıkarmayı başardı. Sonraki süreçte Fethiyespor savunması çok öne çıkınca arkasında büyük boşluklar bıraktı, Ergin Keleş topla çaprazdan çok iyi girdi fakat aynı güzellikle vuruş yapamayınca Ndjock kolay çıkardı. Adanaspor'un organize geldiği atakların birinde Tiago üç oyuncunun içinden çıkmayı başardı, oradan çıktıktan sonra Kenan kademeye girmesi gerekirken, Kenan girmiyor ve stoper adamını bırakıp kademeye koşuyor, Ergin öne çok iyi aldatma yapıp arkada kalıyor ve  rahat bir gol atmayı başarıyor. Golden sonra Adanaspor'un net bir pozisyonu olmadı, Fethiyespor Krasniqi ile, sonradan oyuna dahil olan Emre ile pozisyonlardan yararlanamadı ve son olarak serbest atıştan İrfan çok iyi vurmasına rağmen Adanaspor kalecisi Günay haftanın kurtarışına imza attı.

Kahramanmaraşspor 1-4 Karşıyaka
       Karşıyaka zorlu deplasmanlardan birinde Kahramanmaraşspor ile karşılaştı ancak rahat kazandığı bir maç oldu. Maça her iki takım da dengeli başladı ve iki tarafın da ciddi bir pozisyonu yoktu. Maraş takımı savunmadan çıkarken kaptırdıkları topu Ofoedu çizgiden çok iyi taşıdı ve ortaya çıkardığı topta arka tarafta bomboş kalan Mustafa Sevgi rahat bir gol attı. Golden sonra Kahramanmaraş takımı karşılık vermek adına organizasyonlar gerçekleştirdi fakat topu üçüncü bölgeye taşımada problemler yaşadılar. Karşıyaka'nın korner organizasyonunda kaleci Branko topu elinden kaçırınca savunmadan gelen Cenk rahat bir gol attı. Maraş savunma oyuncuları yaptıkları hatalar ile Karşıyaka takımının işini kolaylaştırdı. Cafercan topla giderken stoper Cafercan'ı karşılamaya çıktı ve onun boşalttığı yere Cafercan çok iyi çıkardı. Can Erdem aynı güzellikle vurdu ve daha 31.dakikada üç farklı skora ulaştılar. Üstelik Erhan'ın ikinci sarı karttan atılması takımın tüm gardını düşürdü. İkinci yarı nasıl bir sonuç ortaya çıkacak derken çok iyi mücadele eden maçtan kopmayan bir Maraş takımı vardı sahada. Sinan'ın serbest atıştan attığı gol tüm olumsuzluklar üzerine insanın içini rahatlatan güzellikteydi. Maçın bitimine yakın Dede'nin topu koruyayım derken yaptığı hamle hatasını Mustafa Sevgi iyi değerlendirdi ve ortaya çıkardığı topa Caner iyi vurdu ve skoru belirledi.

1461 Trabzon 1-2 Balıkesirspor
       Hücumu ve açık futbolu seven iki takımın mücadelesi savunma oyuncuların hataları ile geçti. Maçın henüz başında Balıkesirspor'un başarılı savunma oyuncusu Rıza topu kaleciye vermek yerine çekmeye çalışırken yaptığı hatayı ev sahibi takım adına Ali Han affetmedi ve düzgün bir vuruş ile takımını öne geçirdi ancak 1461 Trabzon'un sevinci fazla uzun sürmedi. Ceza sahasının sağında Muhammet Reis'in kullandığı serbest atışa kaleci Bora hatalı çıkınca Ali Öztürk iyi yükseldi ve boş kaleye topu bırakarak skoru eşitledi. Ev sahibi adına Emre Torun sağ çaprazdan içeri iyi girdi ve yaptığı vuruş kaleciden sekip kaleye girerken İsmail çizgiden kafa ile çıkardı. Balıkesirspor ataklarını yoğunlaştırdığı dakikalarda Muhammet Reis, Lalawele ve Ali Öztürk ile çok iyi bir organizasyona imza attılar ve direkten dönen topa Bora refleks gösteremeyince ona çarpıp gol oldu. Barış Memiş yaptığı etkili dripling sonucu iyi vurdu fakat kaleci Bora'da kaldı. Karşılıklı ataklar ile geçen dakikalarda Muğdat çizgiden içeri iyi taşıdı fakat Ali içerde dokunamayınca atak sonuçsuz kaldı. Maçın geri kalanında 1461 Trabzon oyuncuları Barış ve Savaş ile uzaktan etkili vuruşlar yaptılar fakat sonuç alamadılar.

Gaziantep BBSK 0-1 Samsunspor
       Maçın henüz başında Gaziantep BBSK savunma oyuncusu Cihan Can'ın yaptığı hata sonucu top Adilovic'in önünde kaldı. Adilovic topu iyi taşıdı ve içeri koşu yapan Umar'a iyi kesti, Umar büyük bir ustalıkla düzgün bir vuruş yaparak maçın tek golünü attı. Gaziantep ekibi maç boyunca hızlı hücumlar ile sayısız defa çıktı fakat yine gol yollarında başarılı olamadı. Azu taşıdığı topu Onur'a bıraktı Onur çaprazdan kaleye vurmayı tercih edince top dışarı gitti. Samsunspor buna benzer atakta Taha ile topu dışarı vurdu. Vedat ev sahibi takım adına merkezden taşıdığı topu kaleye vurdu fakat az farkla dışarı çıktı top. Antep takımı gol bulmak için yüklendiği dakikalarda Cihan Can ceza sahası üzerinden dışarı vurdu topu.  Maçta en belirgin şekilde dikkat çeken Erhan'ın serbest atışlarda çaprazdan dahi kaleye vurması oldu. Çok etkili kullanmasına rağmen golü bulamadı. Samsunspor kontratağa çıktığı pozisyonlarda Adilovic ve Ekigho ile değerlendiremediler. Gaziantep BBSK aldığı bu mağlubiyet ile büyük yara aldı ve düşme hattındaki takımların da kazanması ile iyice potaya girdi.

Hazırlayan: Namet ATEŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder