21 Şubat 2014 Cuma

Son Dönemin 3 Unutulmaz G.Saray-Beşiktaş Derbisi

       Ve o gün geldi çattı. Spor Toto Süper Lig’in 22. Haftasında takvimler 22 Şubat’ı gösterdiğinde 2014 yılının ilk derbisinde 41 puanla 3. sırada yer alan Galatasaray 42 puanla 2. sırada yer alan Beşiktaşı konuk edecek. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’daki mücadelede kaybeden taraf, şampiyonluk yarışında çok ağır bir yara alacak şüphesiz. Beraberlik halinde ise en mutlu olacak takım lider Fenerbahçe olacak gibi görünüyor. Biz de bu büyük derbi öncesi son dönemlerde unutamadığımız 3 Galatasaray-Beşiktaş maçını sizlere anımsatmak istedik.

8 Aralık 2002
       Bu maç 16. haftada Ali Sami Yen Stadı'nda karşılaşan iki kulüp için de farklı anlamlar ifade ediyordu. Bir taraf birkaç sezon önce UEFA Kupası sevinci yaşamış ama o yıl mali kriz içerisinde olan ve diğer ezeli rakibi Fenerbahçe'ye 1 ay önce 6-0 yenilen Galatasaray, diğer tarafta ise 100. yılını kutlayan ve sezona şampiyonluk parolasıyla giren Beşiktaş. Bu maç da klasik derbi havasındaydı, maç içinde birçok olaylar oldu, verilmeyen penaltılar tartışıldı. Ancak o maçtan akıllarda kalan şey farklıydı. Türk futbolunun Deli İbo’su İbrahim Üzülmez'in sadece yürürken kullandığı sağ ayağı ile Galatasaray ağlarına bıraktığı o enfes gol. Ahmet Yıldırım’ın pasında topla buluşan İbrahim Üzülmez topu Emre Aşık’tan kurtararak öyle bir gol atmıştı ki bu golü izleyenler bugün bile unutmamıştır. Sezon sonunda amacına ulaşan Beşiktaş hatırlayacağınız gibi başarısını 100. yılında şampiyonlukla taçlandırmıştı. 

29 Eylül 2007
       2007-2008 sezonuna hem Galatasaray hem Beşiktaş sezona şampiyonluk parolasıyla başlamıştı. Ali Sami Yen'de karşı karşıya gelen iki ezeli rakibin maçıda, 24. dakikada Hakan Balta ile öne geçen Galatasaray, 44. dakikada Rodrigo Tello’nun golüne engel olamadı. Maç kıran kırana giderken 77. dakikada Galatasaray, siyah incisi Shabani Nonda’nın golüyle durumu 2-1 yaptı ve sahadan galibiyetle ayrılan taraf olmayı başardı. Bu maçı unutulmazlar arasına sokmamın nedeni tarihin ilk sessiz derbisi olması özelliğinden dolayıdır. Bir önceki sezondan kalan 5 maç seyircisiz oynama cezasını çeken Galatasaray, sessiz derbide gülen taraf olduğu gibi sezon sonunda da şampiyon takım oluyordu.

26 Şubat 2012
       Şimdi ise biraz daha yakın bir tarihe doğru uzanalım. Takvimler 26 Şubat 2012’yi gösterdiğinde 28. haftada maçında Galatasaray’ın mabedi TT Arena’da ilk Galatasaray – Beşiktaş derbisi oynandı. Nefesleri kesen mücadelede Galatasaray kendi evinde 3-2 galip gelmeyi başardı. Kıran kırana oynanan bu mücadeleyi unutulmaz kılan birçok olay var. Arena’daki ilk Beşiktaş derbisi olması, şu anda Porto’da istikrarlı bir görüntü sergileyen Quaresma’nın o akşamki güzel oyunu, Melo ve Toroman’ın güzel golleri ve perdeyi açan ve kapatan isim Elmander. Elmander 15. dakikada gol perdesini açtığı gibi tam maç 2-2 bitecek derken dakikalar 90+1’i gösterdiğinde tekrar sahneye çıktı ve golünü atarak maçın kaderini değiştiren isim olmayı başardı.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder