25 Şubat 2014 Salı

PTT 1. Lig Panorama | 27. Hafta

       Yoğun maç grafiği takımların performanslarını etkiledi ve PTT 1.Lig'in 27. haftasında sürpriz sonuçlar ortaya çıktı. Ankaraspor evinde Boluspor'a mağlup olmaktan kurtulamazken Orduspor geçen maçın flash takımı TKİ Tavşanlı Linyitspor'u farklı yenmeyi başardı. Şanlıurfaspor haftalar sonra evinde kazanırken, İstanbul BBSK zorlu Karşıyaka deplasmanında kazanan taraf oldu. Adanaspor evinde ligde kalma mücadelesi verdiği rakiplerinden Tekden Denizlispor'a mağlup oldu. Ligin altı ve üstü için kıyasıya bir mücadele varken Samsunspor muhteşem taraftarı önünde aldığı galibiyet ile ilk iki şansını yeniden yakaladı. Süper Lig'de Semih Kaya'nın davranışı alt lige de yansıdı ve Mehmet Sıddık İstemi aynı davranışı göstererek alkışı hak etti.

Haftanın Takımı: Boluspor ve Samsunspor Taraftarı
Haftanın Teknik Direktörü: Cihat Arslan (İstanbul BBSK)
Haftanın Futbolcusu: Mehmet Batdal (İstanbul BBSK) ve Abdülkadir Özgen (Manisaspor)
Haftanın Formsuzu: Ankaraspor
Haftanın Gölü: Aminu Umar (Samsunspor) ve Chico Ofoedu (Karşıyaka)

 Orduspor 3 - 0 TKİ Tavşanlı Linyitspor
       Hafta içi güçlü rakiplerini yenme başarısı gösteren iki takım Ordu'da karşılaştılar. Maçın başlaması ile TKİ Tavşanlı Linyitsporlu oyuncular paralarını alamadıkları için yönetimlerini protesto ettiler ve 40 saniye boyunca omuz omuza hareketsiz beklediler, emekçi Orduspor kardeşleri aralarında pas yaparak protestolarına saygılarını gösterdiler. Ev sahibi takım Anıl'ın yeniden ilk onbirde başlaması ile maçta ideal kadrosuna kavuşmuş duruma geldi. Orduspor güçlü takım savunmasının yanında etkili hücumlarda gerçekleştirdiği maç oldu. Maçın henüz başında özellikle sol kanattan Ziya ile rakip kalede tehlikeler yarattılar. 24.dakikada Anıl'ın soldan kullandığı kornere kaleci Metin hatalı çıktı, ve geriden koşu yapıp gelen Emre'yi Sakib kaçırınca Emre'ye sadece dokunmak kaldı ve takımını öne geçirdi. TKİ Tavşanlı geriye düştükten sonra organize ataklar ile hücum edemedi, Özgür Can top almak için çok geriye geldi, Agbettu sürekli hareketli beklemesine rağmen Luciano ve Soner yeterince katkı sağlamayınca hücuma çok organize çıkamadılar. TKİ Tavşanlı ceza sahası üzerinde Anıl'ın yaptığı vuruşa Hasan eli ile müdahale edince hakem tereddütsüz penaltı verdi. Anıl iyi kullandı penaltıyı ve takımını iki farklı skora taşıdı. İkinci yarı farkı azaltmak için Tavşanlı Takımı risk alarak çok adam ile hücum etmeye çalıştı. Orduspor orta alanı da dirençsiz kalınca, rakip üçüncü bölgeye ulaşmak kolay oldu fakat gol yollarında sıkıntıları çözemediler. Geride de aynı şekilde risk almaya başladılar, ve gördükleri baskıda Ersin topu oyundan tutmak için yaptığı hatada Anıl topu kazandı ve içeri yaptığı dripling ile şut şansı buldu fakat topu dışarı vurdu. Tavşanlı takımından Kharchenko oyuna girdikten sonra ceza sahası içine girdi kaleye vurmak yerine pas vermeyi tercih etti fakat kötü bir pas verdi. TKİ Tavşanlı kalan dakikalarda tüm riskleri alarak hücum etmeye çalıştığı dakikalarda arkada büyük boşluklar bıraktı, Emre'ye atılan top ofsayt değildi fakat yardımcı hakem pozisyonu kaçırdı. Maç biterken Ufukhan'ın kullandığı serbest atışa Luciano eli ile müdahale edince penaltı ve ikinci sarı karttan atıldı. Landel penaltıdan skoru belirledi.

Ankaraspor 1-3 Boluspor
       Hafta için maçlarında Boluspor'un yakalamış olduğu birliktelik ve takıma verilen olumlu mesaj ve bu maça özel yönetimce sağlanan dış motivasyon araçları kendini gösterdi ve Boluspor maça istekli ve arzulu başlayan taraf oldu. Orta alanda fazla oyuncu bulundurup yine hafta içi olduğu gibi maça tek forvet ile çıktı. Ankaraspor orta alanda pas yaparken kaptırdığı topları Boluspor isabetli paslar ile rakibine ani hücumlar ile saldırdı. Boluspor'un bu isabetli pas trafiği genelde rakip de görmeye alıştığımız bir durumdu. Ankaraspor rakip üçüncü bölgeye ulaştığı bir atağında Alican topu çizgide çıkardı. Boluspor korner organizasyonunda İsmail ile bulduğu gol sonrası oyun yapısını yine bozmadı ve rakibini orta alanda karşılamaya devam etti. Alp'in sağ çaprazda etkili kullandığı serbest atışa önce İskender ardından Zlatkov müsait pozisyonda dokunamadı. Boluspor orta sahasının en dirençli oyuncusu Alican orta alanda kaptığı topu Emre'ye taşıdı Emre çaprazdan içeri girdi ve rakibi tarafından düşürülünce hem penaltı kazandılar hem de Furkan bariz golden atıldı. Kademesinde oyuncu bulunduğu halde bariz gol şansı olarak değerlendirmesi tartışmalara neden olsa da Emre'nin gol vuruşu yapacak açısı var diye değerlendirdi maçın hakemi. İskender'in Penaltı vuruşunu gol yapmasıyla, Osman hoca maça müdahale etti ve Müslüm'ü çıkartıp oyuna Caner'i aldı. Serdar'ı sola alıp Caner'i çizgi boyuncu kullanmak istedi. İlk yarının bitimine yakın Emre'nin soldan Hakan'ın önüne bıraktığı topu içeride uygun pozisyonda oyuncular olmasına rağmen skor avantajı rahatlığı ile Hakan kaleye vurdu fakat kaleyi bulan bir şut olmadı. İkinci yarıya Ankaraspor'da Mouithys oyundan alındı ve yerine Kenan girdi. Ankaraspor oyun yapısını bozmadan rakibine ataklar gerçekleştirdi, bu dakikalarda Önce Emre sonra İskender ile Boluspor ataklar gerçekleştirdi. Hanni tek başına taşıdığı topa destek gelmeyince kaleye vurmayı tercih etti ve az farkla dışarı çıktı. Cemil'in sırtı dönük Kenan'a müdahalesini penaltı olarak değerlendirdi. Cemil ikinci sarı karttan atılırken, Bilal şık bir penaltı golü attı. Maçın son dakikaları Ankaraspor'un yoğun baskısı olsa da Adem'in çıkardığı topa Abdülkadir iyi vurdu ve skoru belirledi. Boluspor düşme hattındaki rakipleri puan kaybetmesi ile rahat bir nefes alırken Ankaraspor kaybetmesine rağmen liderliğini korudu.

Mersin İdman Yurdu 3-1 Fethiyespor
       Geçen maçta beklenmedik bir skor alan Mersin takımı evinde seyircinin sayısal azlığına rağmen coşkulu bir destek ile karşılaştı. Fethiyespor güçlü bir savunma kurgusu ile rakibini orta alanda karşılamaya çalıştı, fakat Mersin İY orta alan ile hiç ilgilenmeyip kanatları kullanmayı tercih etti ve taktik anlayış kendilerine galibiyeti getiren strateji oldu. Murat Ceylan-Veli zorunlu değişikliği maçın başında geldi. Maçın ilk etkili pozisyonunda Mehmet Yıldız ortaladı fakat Cem Sultan arka direkte hamle yapamadı. Bek oyuncuların oyuna katkısı artıkça Mersin takımı etkinliğini daha da artırdı, Ali'nin ortasında Nduka'nın kafa vuruşunda top kaleyi bulmadı. Korner organizasyonunda Ali etkili orta yaptı ve Mersin'in sürpriz golcüsü Güven kafa ile takımının ilk gölünü bulan oldu. İlk yarının sonuna doğru bu defa ortayı yapan Güven oldu ve Nduka'nın kafa vuruşu yine kaleyi bulmadı. İkinci yarıda Fethiyspor'da Artun'un yerine Ali Dere oyuna dahil oldu. Fethiyespor duran toplarda etkili olamaya çalıştı ve kornerden İrfan'ın atışını ön direkte Emre kafayı vurdu fakat top kaleyi bulmadı. Nduka'nın maç boyuncu hücuma çıkışları ve kafa vuruşları göze çarptı, kornerden Ali'nin vuruşunda iyi yükseldi ve skoru iki farka çıkardı. Mersin İdman Yurdu maç boyuncu tüm duran toplarda etkili oldu. Fethiyespor'un nadir ataklarının birinde İrfan ceza sahası üzerinde vurdu top Ahmet'te kaldı. Fethiyespor Ahmet Aras'ın yokluğunu hissetti. Gökhan'ın soldan ortasını İrfan kafa ile içeri bıraktı fakat Emre topa dokunamadı. Krasniqi ceza sahası üzerinde topla buluştuğu anda arkası dönük olmasına rağmen Ben Yahia eli ile çekip faul yaptı. İrfan iyi bur vuruş ile farkı bire indirdi. Ali Dere'nin oyuna dahil olması ile Fetiyespor kanatları iki yönlü çalışma şansı buldu. Kanatlardan bulduğu bir pozisyonda Ufuk topu yaya çıkardı ve geriden gelen Zizic'in şutu üstten auta çıktı. Ali Dere'nin soldan taşıdığı topa Emre etkisiz vurdu ve top kalecide kaldı. Maçın sonlarına doğru Mersin takımı kaleci ile baş başa pozisyonlar buldu, önce Emrah Bozkurt Ben Yahai'nın pasında kaleci ile baş başa kaldı fakat vuruş şansı bulmadı, ardından Adem kaleci ile baş başa kaldı ve düzgün bir vuruş ile skoru belirledi. Fethiyespor son maçlarda aldığı skorlar ile yakaladığı avantajı kaybediyor.

Manisapor 2-0 Kahramanmaraşspor
       Maçın henüz başında Manisapsor evinde Abdülkadir ile öne geçti. Skor avantajı yakalayan ev sahibi takım oyunu kontrolü altında tutup etkili hücumlar tercih etti. Gökay sol çaprazdan vurduğu top dışarı gitti. Maraş takımı güçlü bir savunma yaparken gol bulması da gerekiyordu. Etkili hücum gerçekleştiremedi fakat devrenin bitimine yakın bulduğu pozisyonu gol yapabilseydi belki ikinci yarıya daha bir motivasyon ile çıkacaklardı. İkinci yarının başlaması ile Manisaspor özellikle sağ kanadı kullanarak hücum etmeyi tercih etti ve üst üste üç pozisyonda Maraş kalecisi Branko başarılıydı. Etkili bir golcünüzün olması takımınıza her zaman güven vermektedir. Abdülkadir yükselen form grafiği ve teknikteki mükemmelliği bize iyi goller seyrettirmektedir. Çaprazdan ceza sahasına girer girmez yaptığı düzgün vuruş skoru iki farka taşıdı. Maraş'ın duran toplarda gol bulma çabası Manisaspor'a kontratak şansı verdi. Eray'ın içeri çıkardığı topu savunma kornere uzaklaştırdı. Manisapor'un sağ çaprazdan kullandığı serbest atışı Fuchs iyi vurdu ve aynı güzellikle Branko kurtardı. Abdülkadir'in serbest atıştaki sert vuruşunda Branko yine aynı güzellikte kurtardı. Manisaspor evinde kazanarak nefes aldı.

Adanaspor 1-3 Tekden Denizlispor
       Adanaspor düşme hattındaki rakipleri ile oynayacağı maçların son ayağında evinde Tekden Denizlispor'u konuk etti. Kazanılan maçların verdiği güven ve seyirci desteği ile kazanmak adına büyük risk alarak maça başlamalarına neden oldu. Maçın başında Adanaspor Uche ile pozisyona girdi fakat değerlendirmedi. Adanaspor baskısını artırdığı dakikalarda önce Mehmet Sak ardından Fatih Şen ile uygun pozisyonda topu dışarı vurdu. Denizlispor bulduğu ilk kontratakta Kahe ile golü buldu. Adanaspor atağa Ergin ile çıktı Ergin'nin ceza sahası içene taşıdığı topta Ömer Kandemir'in yaptığı hamleye penaltı ve kırmızı kart itirazları gelse de hakem devam dedi ve itirazlar sonucu Ergin'e kart çıktı. Adanaspor son haftalarda Fatih Şen'in gelişi ile duran toplarda etkili oluyor ve çaprazdan Fatih'in kullandığı top kimseye çarpmayınca skora eşitlik geldi. Adanaspor yine duran toplarda etkili oldu ve kornerden gelen topu Uche göğsü ile indirdi, fakat Ergin müsait pozisyonda dışarı vurdu. Kahe'nin yükselen performansı maça yansıdı ve kornerden gelen topa iyi yükseldi fakat vuruşu kaleyi bulmadı. Denizlispor kazandığı topları kolay kaybetmeden hücuma taşımaya çalıştı. Yordanov'un soldan taşıdığı topta önce İzzet'i, ardından Merthan'ı ve son Tiago'dan kurtulup müsait pozisyondaki Cihan'a çıkardı. Cihan düzgün bir vuruş ile takımını yeniden öne geçirdi. Golden sonra Adanaspor baskısını yineden hissettirdi, önce cepheden Fatih Şen serbest atışta kaleciyi geçemedi, artından özellikle sol kanattan Denizlispor savunması yoğun baskı altında bırakıldı. Denizlispor kazandığı serbest atışta Barış müthiş vurdu ve uzun zaman sonra ilk defa PTT 1.Ligde bir kalecinin bu denli güzel bir kurtarışına şahit olduk. Adanaspor'un baskısı sonuç getirmeyince uzatma dakikalarında Denizlispor'un kontrataklarına şahit olduk. Şevki'nin taşıdığı topu Kahe'e Şevki'ye bırakma yerine kaleye vurdu top kaleyi bulmadı. Ardından Süleyman'ın taşıdığı topu Yordanov'a bıraktı, Yordanov büyük bir soğukkanlılıkla ve ustalıkla önce kontrol edip sonra skoru belirledi.

Şanlıurfaspor 2-1 Adana Demirspor
       Evinde kötü sonuçlar alan Ş.Urfaspor bu hafta sahasında Adana Demirspor'u mağlup etmeyi başardı. Hücum ağırlıklı sahaya çıkan A.Demirspor maça çok etkili başladı. Juninho ile yakaladığı pozisyonda Juninho dışarı vurdu. Arkasından Timur'un kafa vuruşu Kaleci Fevzi'de kaldı. Mehmet Eren'in solda önünde bulduğu topu dip çizgiye kadar çok iyi taşıdı ve ortaya çıkardığı topa Juninho iyi vurdu ve takımını deplasmanda öne geçirdi. Şanlıurfaspor'un atak yaptığı dakikalarda A.Demirspor kontratağa çok iyi çıktı ve Timur taşıdığı topu çaprazdan dışarı vurdu. İkinci yarıda Zenke ayak dışı ile içeri bıraktığı topa Youssef sahip olduğunda yerde kaldı fakat hakem devam dedi. Youssef in savunma arasına koşusu onu kaleci ile baş başa bıraktı ve düzgün bir vuruş ile takımına beraberliği getirdi. Adana Demirspor adına Timur sağdan topu Yusuf'a çıkardı, Yusuf iyi bir vuruş yaptı fakat Fevzi gole izin vermedi. Şanlıurfaspor duran topta, Volkan arka direğe kesti, kaleci Pawelek hata yapınca Önder arka direkte sadece dokundu ve takımını evinde öne geçirdi. Maçın son anlarında Onur'un ortasını Rostand dışarı vurunca Ş.Urfaspor haftalar sonra evinde üç puanla ayrıldı.

Karşıyaka 1-3 İstanbul BBSK
       Haftanın zorluk derecesi yüksek maçlarından biriydi. Her iki takımında sahaya kazanmak için çıktığı maçta saha zeminin ağırlığı ve oyuncuların arka arkaya üç maç oynamaları oyuncuları zorlayan etken oldu. İstanbul BBSK orta alanda fizik gücü yüksek oyuncular tercih ederek rakibi orta alanda durdurmaya çalıştı. Maçın ilk tehlikeli atağında Ofoedu'nun şutu kalecide kaldı. İstanbul BBSK soldan kullandığı kornerde Mustafa Sarp müsait pozisyonda kafayı vurdu kaleci Bicik iyi çıkardı. Can Erdem'in Cafercan'a pasından Cafercan döndü ve uzak mesafeden iyi vurdu fakat top az farkla üstten auta çıktı. Murat Akın büyük çaba sarf ederek sağ çaprazdan içeri girdi, vuruşu kaleciden döndü ve tekrar tamamlayıp takımını öne geçirdi. Maçın ikinci yarısında ev sahibinden Ahmet Arı altığı topu çok çabuk Ofoedu'ya bıraktı, Ofoedu uzaktan etkili vuruşu ile skora eşitlik getirdi. İstanbul BBSK uzun oynadığı topu Karşıyaka savunması uzaklaştırmaya çalışırken kısa düştü ve Murat Akın topu Mehmet Batdal'ın önüne bıraktı, Batdal seken topa harika vurdu ve takımını öne geçirdi fakat gol sevincini abarttığı gerekçesi ile sarı kart gördü. Maçın bitimine yakın sol çaprazdan taşıdığı topta rakip ile mücadelede ayakta kaldı ve sol çaprazdan düzgün bir vuruş ile skoru belirledi.

Bucaspor 2-1 G.Antep BŞB.Spor
       Bucaspor cezasından dolayı taraftarından yoksun çıktığı maçta, her iki takım adına da büyük eksiklikler vardı. Her iki takımında savunmada eksiklikleri vardı. Bucaspor orta alanda daha çok pas yapan oyuncu bulundururken Antep takımı orta alanda daha çok mücadele eden oyuncunlar bulundurdu. Açıkçası Antep takımı için her hafta aynı şeyleri söylemek hoşumuza gitmiyor artık. Kolay pozisyona giriyor, çok adam ile hücum ediyor fakat gol atma başarısı gösteremiyor, ev sahibi takımın savunmada bir çok hata yapmasına rağmen bunları değerlendirememesi sonucu kaçınılmaz kılıyor. Bucaspor orta alandan final pası verebilen oyuncuların faydasını gördü ve Emre, Rickets ve Taylan ile pozisyonlar buldu. Rickets'ın savunma arasına koşusu, gelen pas ve bekletmeden vuruşu haftanın güzel gollerinden biriydi. Maçın ikinci yarısında Antep takımı hücuma daha çok adam koymayı düşündü fakat bu orta alanda Bucaspor'un daha kolay final pasları atmasını sağladı. Zafer attığı gol ile takımını biraz olsun rahatlattı. Ardından deplasman ekibi Vedat ile farkı tekrar bire indirdi. Bucaspor skoru koruma adına iyice geriye çekildi ve Ömer'inde gününde olması skoru korumalarını sağladı. Antep takımı ateş hattına iyice düştü, Bucaspor o hattan kurtulan takım oldu.

Samsunspor 1-0 1461 Trabzon
       Samsunspor taraftarı tribünlerde yine ustalıklarını gösterdiler ve genellikle büyük Avrupa kulüplerinde gördüğümüz bir showa imza attılar. Evinde kazanarak ilk iki umudunu tekrardan yakaladı, 1461 Trabzon aldığı bu mağlubiyet ile düşme hattının tamda içine girdi. Mücadele gücü yüksek takımda Samsunspor tecrübeli ve yetenekli oyuncuları ile üstünlüğü sağladı. 1461 Trabzon savunma ve orta alanda istediklerini maça yansıttı fakat hücum hattında sıkıntılar yaşadılar ve orta alandan gerekli desteği sağlayamadılar. Samsunspor istediği oyunu bir türlü sergileyemedi ve üçüncü bölgede topu tutup rakibine baskı kuramadı. Musa'nın şık vuruşu direkten döndü. Çok yüksek gelmemesine rağmen Umar'ın yaptığı röveşata haftanın golünün gelmesini sağladı. Bu golde Umar'ın etrafında hiç bir 1461 Trabzon'lu oyuncu olmaması da savunmada yapılan büyük bir hataydı. 
Hazırlayan: Namet ATEŞ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder