25 Şubat 2014 Salı

Scout Raporu: Paul-Georges Ntep (Rennes)

       Scout Raporu sayfamızın bügünkü konuğu Rennes'in genç yeteneği Paul-Georges Ntep. 1992 yılında Kamerun’un en büyük şehri Douala’da dünyaya gelen Ntep, ülkesinin ekonomik sorunlarından ötürü 8 yaşında Paris’e, halasının yanına taşındı. Futbolculuk kariyerine US Ris Orangis takımında başlayan Ntep, burada 2 yıl geçirdikten sonra yapılan izlemeler ve seçmeler sonucunda Auxerre’in dikkatini çekti. Auxerre olmasa da bir başka Fransız ekibi Viry-Chatillon oyuncu ile sözleşme imzaladı. Bu ekipte geçirdiği sürenin ardından birkaç takım daha değiştiren oyuncu en sonunda Auxerre ile resmi anlaşma imzaladı. (2009)

       2009-2010 sezonunda Auxerre ile 18 yaş atı takımı ile antremanlar yapan oyuncu daha sonra gösterdiği gelişim ile A takıma kadar yükseldi. Auxerre formasıyla ilk maçına Bordeaux karşısında çıkan oyuncu, daha sonra Fransa Kupası'nda Bastia’ya karşı oynadı. Fransa Milli takımı alt yaş kategorilerinde 15 kez milli takım forması giyen oyuncu bu karşılaşmalarda 8 gol atmayı başardı. Oyuncu bu sezon başında Auxerre ile gösterdiği performans ile Avrupa'nın önemli takımları tarafından izlenmeye alındı, Arsenal ve Roma’nın transfer listesine girmeyi başardı. Fakat transfer sezonun sonlarına doğru Fransa ligi temsilcilerinden Rennes ile 3.5 yıllık sözleşme imzaladı.

       Ntep daha çok sol kanat ve bazen de sağ kanatta görev alırken özellikle toplu koşulardaki becerisi ve tekniği ile ön plana çıkıyor. Sol kanatta rakip savunmalara zor anlar yaşatan oyuncunun bilek hareketleri, pas, orta ve şut yeteneği gerçekten üst düzeyde. Rennes’nin kendisine ödediği bonservis bedeli ile de oyuncunun değeri bir kat daha da artmış oldu. Ntep birebirde etkili ve sürpriz şutlar çıkarmayı başarıyor. Her iki ayağınıda iyi kullanan oyuncu daha çok sağ ayağını kullanıyor.

       Sol kanatta savunma görevlerini de yerine getirmeye çalışan oyuncu topsuz alanda doğru koşular ve doğru pozisyon almayı gayet iyi bir şekilde gerçekleştiriyor. Fiziksel olarak ikili mücadelelerden kaçmayan oyuncu atletiklik özellikleri ile de ön plana çıkıyor. Genç yaşından ötürü bazen gereksiz şutlar ve çalımlar yapan oyuncunun bu eksikleri, iyi bir antreman eğitimi ile iyileştirilebilir. Fransa 2. Ligi'nde 17 karşılaşmada 7 gol 2 asistlik performans gösteren oyuncu transfer olduğu Rennes’de ise 4 maçta 1 gol ile oynuyor. Ntep'in kanatta oynamasına rağmen bu kadar fazla gol atmasının sebebi ise yaşının getirisiyle bencil olması. Sonuçta kanat oyuncularından günümüzde belirli sayıda gol beklense de oyuncunun asist sayısının düşük olması endişe verici. Yeni takımına uyum sürecini erken atlatması oyuncunun taktiksel yönden gelişime açık olduğunun göstergesi.

       Fransa U21 milli takımında da forma giyen oyuncu, Rennes ile iyi performans göstermesi ile değerini artıracaktır. Ocak transfer döneminde 3.5 milyon Euro karşılığında alınan oyuncu, bu ivmesini koruduğu takdirde daha yüksek bonservislere transfer olacak gibi görünüyor. Oyuncunun kariyer planlaması, özel hayatı ve karakteri belirlendikten sonra yatırıma açık bir isim olduğu görülmekte.
Hazırlayan: Serdar SOYLU
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder