17 Şubat 2014 Pazartesi

Röportaj: Alper Tursun (Alanyaspor)

       Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu Alanyaspor'un 1993 doğumlu sağ beki Alper Tursun. Milli Takımlar 2.Lig Karması'na da seçilen genç oyuncu, bu sezonki başarılı performansıyla herkesin dikkatini çekiyor.

Merhabalar Alper Turan Tursun, bizlere futbola başlama öykünü anlatır mısın?
       Ben henüz 5 yaşındayken annemle benzin istasyonunda bir futbol akademisinin reklamını görmüştük. Annem beni oraya yazdırdı ve böylece futbola ilk adımımı atmış oldum.

Kıbrıs'da Mağusa Türk Gücünde futbol yaşamına devam ederken Türkiye'ye Alanyaspor'a transfer gerçekleşti. Transferin arka yüzünü ve detaylarını senden dinleyelim?
       Dedem Alanya'da yaşadığı için her yaz tatilde onu görmeye geliyordum. Dedem beni Alanyaspor'a tavsiye edince 2001 yılında Alanyaspor'a geldim.

Genç bir oyuncu olmana rağmen önemli takımların transfer listesinde yer aldığını biliyoruz. Bu başarılı performansın ve transfer dedikoduların hakkında neler düşünüyorsun?
       Benim kendi adıma gelişimimi göstermek için Alanyaspor'da oynamam gerekiyordu. Geçen iki yıl yeterince forma şansı bulamadım ama bu sene çok iyi bir sezon yaşıyorum. Ben oynadıkça transfer tekliflerinin geleceğini biliyorum, bunlar beni gayet mutlu ediyor, doğru yolda olduğumu düşünüyorum. Hedeflerimin arasında üst liglerde, büyük takımlarda oynamak var ve bunun için çok çaba gösteriyorum.

İngiltere doğumlu bir futbolcusun. Alanyaspor'da oynamaya başladıktan sonra Türk futbolunu da yakından tanıma fırsatı buldun. İngiltere ile burada oynanan futbolun arasında temel farklar neler sence?
       İngiltere'de futbol daha hızlı ve sert oynanıyor ve daha çok tempolu. Türkiye benim için daha az tempolu ve daha zor futbol oynanan bir lig görüntüsünde.

Alanyaspor formasıyla başarılı bir performans gösterdikten sonra, Milli Takım 2.Lig Karması'na davet edildin. Herhangi bir kategoride ilk defa milli formayı giyiyorsun, ay-yıldızlı formayı giymek sana neler hissettiriyor?
       Milli takım formasını giymek çok gurur verici tabi ki ama bir gün A milli takımda da oynayıp ülkemizi Avrupa ve dünyada temsil etmek istiyorum.

Alanyaspor olarak bu sezonki hedefinizin şampiyonluk olduğunu biliyoruz. Hedeflerinize ulaşmak için ikinci yarıda neler yapmanız gerekli sence?
       İlk önce takım için arkadaşlık ve uyumu daha ileri seviyelere getirerek devamında daha iyi bir oyun ve tempoyla şampiyon olacağımıza inanıyorum.

Hem hücuma katkın hem de kademelere girerek defansa yardımınla modern bir sağ bek görüntüsü çiziyorsun. Sana göre saha içinde artı ve eksilerin neler?
       İlk önce defansif açıdan kendimi geliştirmeyi hedefliyorum. Bir sağ bek oyuncusu için kademe anlayışı ve doğru pozisyon almak çok önemli. Hücumda da ortalarımı biraz daha geliştirmek istiyorum, bunun için idmanlardan sonra ekstra çalışıyorum.

Genç bir oyuncusu ve önünde uzun bir kariyer var. Gelecek sezon takımında kalacak mısın yoksa ufukta bir transfer gözüküyor mu?
       Benim için Alanyaspor'un üst lige çıkması ve orada kalıcı olması çok önemli. Ben de bu takımın bir parçası olarak üst ligde Alanyaspor forması giymek isterim. Daha sonrasında eğer transfer teklifi gelirse kulübümle değerlendirip Süper Lig'de oynamak isterim.

Futbolun dışında hayatında neler var? Nelerden hoşlanırsın, boş zamanlarında neler yaparsın?
       Genelde arkadaşlarımla gezmeyi, eğlenmeyi severim. Odamda yalnızken sürekli müzik dinlerim.

Bu keyifli sohbet ve bize zaman ayırdığın için teşekkürler. Son olarak senin okuyucularımıza iletmek istediğin bir şey var mı?
       Bu fırsatı bana verdiğiniz için ben de size teşekkür ederim. Tüm okuyucularınıza sevgiler, saygılar.
Röportaj: Oğuzhan ARSLAN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder