27 Şubat 2014 Perşembe

Scout Raporu: Serge Aurier (Toulouse)

       Scout Raporu sayfamızın bugünkü konuğu Ligue 1 ekiplerinden Toulouse'nin 21 yaşındakiş Fildişili sağ beki Serge Aurier. 24 Aralık 1992 tarihinde Abidjan’da dünyaya gelen Fildişili oyuncu Fransız vatandaşlığına da sahip. Serge, futbola Fransa’nın Villepinte takımında başladı. Bu takımda öncelikle savunmanın ortasında ve bazen de savunmanın önünde defansif orta saha görevini üstlendi. 2006 yılında Fransa’nın Lens takımına transfer oldu. 2006-2009 yılları arasında Lens forması giyen oyuncunun abisi de aynı takımda oynamaktaydı. Lens takımının genç takımında başarılı olan oyuncu daha sonra A takıma yükselerek 2009-12 yılları arasında profesyonel takımda forma giydi. Lens takımıyla 56 maça çıkan oyuncu burada olağanüstü bir performans göstermese de bazı Fransız takımlarının dikkatini çekmeyi başardı. İlk resmi karşılaşmasını 2009 yılında Saint-Etienne karşısında çıkan oyuncu bu karşılaşmaya çıkarken 16 yaşındaydı.

       2011-2012 kış transfer döneminde ligin önemli ekiplerinden Toulouse takımına transfer olan genç oyuncu, ikinci devrede 10 maçta forma giydi. Aurier, Toulouse’a transfer olurken takım kendisinden büyük bir beklentiye sahip değildi ama onun performansını artırması ve kendini geliştirmesi takımında pozisyonunun bir numaralı ismi olmasını sağladı. 2012-13 sezonunda bazen stoper olarak bazen de gerçek mevkisi olan sağ bekte 28 karşılaşmada şans bulan oyuncu, ligin gelecek vaadeden sağ beklerinden biri olmayı gösterilmeye başlandı. 2013-14 sezonunda ise şu ana kadar 22 maçta görev alan oyuncu hala kendinin geliştirmekte. Milli takım tercihini ise Fransız vatandaşlığı olmasına rağmen Fildişi Sahilleri’nden yana kullanan oyuncu milli takım ile de  4 karşılaşmaya çıkmayı başardı.

       Aurier oyununu sürekli üstüne koyarak geliştirirken, gerçek yeri sağ bek olmasına rağmen savunmanın ortasında görev verilmesi halinde de başarılı bir performans sergiliyor. Sağ bek mevkisinde oynarken fark yaratmayı başaran oyuncu bir bekten beklenen görevlerin büyük bölümünü yerine getiriyır. Savunmada ikili mücadelelerde kalitesini gösteriyor. Savunmanın ortasında kısa paslarla ve dengeli bir oyun oynamayı tercih eden Serge, sağ bek oynadığında toplu ya da topsuz alanda pozisyon takibinde başarılı. Topla uzun koşular yapmayı seven oyuncu, gerekirse 70 metrelik bir alanı kullanarak takımına avantaj sağlıyor. Saha içerisinde zihinsel olarak iyi bir görüntü çizen oyuncu, agresiflikten uzak görüntüsüne rağmen bazen sert müdahalelerde bulunuyor. Kart görmesine neden olan pozisyonların büyük bir bölümünde ise ikili mücadele ya da rakibin akınlarını keserken akıllıca yapılan faullere verilen kartlar olduğu görülmekte.

 
       Bir savunma oyuncusundan beklenmeyecek nitelikle iyi bir sağ ayağa sahip olan Aurier, özellikle bitirici paslar atma konusunda ise gayet yetenekli. Oyuncunun belki de en zayıf özelliği olan topa ilk dokunuş ve ilk kontrol yetenekleri ise belirli bir çalışma sonucu geliştirilebilecek özelliklerden. Yaşına rağmen olgun bir görüntü çizen Aurier, hocasının verdiği görevleri harfiyen yerine getirmeye çalışan ve takımına katkıda bulunan bir oyuncu. Benim dikkatimi çeken bir diğer özelliği ise deplasman karşılaşmalarında daha etkili performans göstermesi. Önündeki hücum oyuncusunu yıpratmayı ve hücumda etkili olmayı başarıyor.Yukarıda bahsettiğim gibi bu sezon stoper mevkisinde de başarılı olan oyuncunun, 1.76 cm boya sahip olması onun o bu bölge için en zayıf yanı.

       Serge Aurier, sağ bek mevkisi için önemli meziyetlere sahip olmasına rağmen şu an için çok fazla ekip tarafından kıskaca alınmış gibi görünmüyor. Tahmini 6 milyon Euro değeri olan oyuncunun transfer edilmesi halinde kendisine biçilen değerden daha fazlasını vereceğine inanıyorum.
Hazırlayan: Serdar SOYLU
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder