23 Şubat 2014 Pazar

Scout Raporu: Victor Andrade (Santos)

       Scout Raporu sayfamızın bugünkü konuğu Brezilya’nın Santos kulübünde forma giyen genç yetenekler Victor Andrade. Andrade, Brezilya basını ve onu seyredenler tarafından yeni  Neymar olarak adlandırsa da pozisyon ve yetenek baz alındığında bunun pek doğru olmadığı anlaşılabilir.

       Victor Andrade Brezilya’nın Aracaju şehrinde 30.09.1995 tarihinde  dünyaya geldi. Her Brezilyalı çocuk gibi o da büyükleri gibi bir futbolcu olmak istiyordu. 12 yaşına geldiğinde Benfica tarafından keşfedilen fakat beğenilmeyen Andrade, kısa bir süre sonra Santos kulübünün dikkatini çekti ve oyuncuya yapılan teklifin kabul görmesiyle Andrade artık Santos’un oyuncusu olmuştu. Yaş grupları olan U13’ü 21 golle, U21’i ise 13 golle gol kralı olarak tamamladı. Bu kadar başarılı bir dönem geçiren Andrade ile Avrupa devleri ilgilenmeye başladılar. Santos Avrupa devlerinin ilgisi üzerine oyuncu ile yeni sözleşme imzalayıp sözleşmesine 50M € serbest kalır maddesini koydular.

       Andrade ilk olarak 2012 yılında Fluminense karşısında Alan Kardec’in yerine oyuna dahil olarak Santos formasını giymeyi başardı. Victor Andrade oynadığı 22 karşılaşmayı 3 golle tamamladı. Andrade oynadığı 22 karşılaşmada bazen sol kanat, sağ kanat ve bazen de forvet mevkisinde şans buldu. Oynadığı karşılaşmalarda top tekniği, pozisyon takibi, çevikliği ve çabukluğu ile göz doldurmayı başardı.

       Victor Andrade daha çok sol kanat ve forvet mevkisinde forma giyerken, oynadığı dakikalarda top tekniği ve top kontrolü ile göz doldururken, her genç yetenek gibi topla çok fazla zaman geçirmesiyle bariz bir bencillik örneği sergiledi. Topla buluştuğu dakikalarda takım arkadaşlarına pozisyon yaratmaya çalışan Victor, top sürüş tekniği ile göz doldurmayı başardı. Topsuz alanda ise zaman zaman doğru koşular yapmayı başardı. Victor’un belki de en büyük özelliği zihinsel olarak yenilgiyi kabullenmeyen ve takım arkadaşlarına liderlik yapma yapısına sahip olması. Bu özelliği onu daha da değerli kılıyor. Yaşına rağmen sahada gösterdiği liderlik gerçekten görülmeye değer.

       Victor Andrade’nin fiziksel olarak güçsüz olması ve boyunun 1.71 cm olması nedeniyle şu an Premier Lig gibi bir ligde forma giymesi zor olsa da şuan 18 yaşında olduğu gerçeği onun bu açıklarını kapatmasını sağlayacak zamanı olduğunu gösteriyor. Victor Andrade’nin Neymar’dan önce Barcelona tarafından izlendiğini bilmekle beraber oyuncunun birçok Avrupa devi tarafından takip edildiğini de duyuyoruz.

       Son olarak Brezilya liginin yapısı ve oyun anlayışının da göz ardı edilmesi doğru olmaz. Brezilya futbolunda başarılı olmuş her oyuncunun Avrupa futboluna uyum sağlaması beklenemez bu nedenle serbest kalma maddesi dışında önerilebilecek daha makul bir fiyata oyuncunun transferi gerçekleşebilir. Oyuncunun Santos ile sözleşmesi 2014 sezonun sonunda sona erecek. Oyuncunun sözleşme görüşmesinde önceliğinin Santos olacağını belirtmesine rağmen birçok Avrupa devinin oyuncunun aklını çelmesini bekliyorum.

Hazırlayan: Serdar SOYLU
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder