28 Mart 2014 Cuma

Araştırma: Süper Lig'e Göz Kırpan Stoperler

       Her ne kadar Türk medyası çok fazla göz önüne getirmese de PTT 1.Lig'de birçok yetenekli oyuncu forma giyiyor. Aralarından bazıları Süper Lig'de de rahatlıkla oynayabilecek kapasiteye sahip. Bugünkü yazımızın konusu PTT 1.Lig'de başarılı performanslarıyla dikkat çeken ve rahatlıkla Süper Lig'de forma giyebilecek kapasiteye sahip genç stoperler. Buyrun, seçtiğimiz stoperleri hep birlikte tanıyalım.

Hikmet Balioğlu
       1990 doğumlu olan Hikmet, futbola 2003 yılında Manisaspor alt yapısında başladı ve 2008 yılında bu kulüpte profesyonel oldu. 2008-09 sezonunun ikinci yarısını ve 2009-10 sezonunun tamamını Menemen Belediyespor'da, 2010-11 sezonunu ise Altınordu'da kiralık olarak geçirdikten sonra Manisapor'a döndü. 2011-12 sezonunda Süper Lig'de mücadele eden Manisaspor'da sadece 4 kez forma giyebilen oyuncu, takımın o sezon küme düşmesiyle sonraki 2 sezon 1.Lig'de Manisaspor'un vazgeçilmez stoperi oldu. Hava toplarına hakim futbolcu, biraz daha kilo alıp güçlendiği taktirde geçilmez bir duvar olur. Hava toplarındaki etkisini hücumda skoru değiştirerek geliştirebilir. U19 milli takımımıza 2 kez, A2 milli takımımıza 6 kez çağırılan genç stoperin hem bu sayıları arttırması hem de Süper Lig'e transfer yapması uzak değil.

Lokman Gör
       1990 doğumlu olan Lokman, ilk futbol lisansını 2002'de Fenerbahçe'den aldı. 2004'de Pendikspor'a, buradan da sırasıyla Gebzespor ve Kasımpaşa'ya transfer oldu. 2008 yılında tekrar Pendikspor'a dönerek profesyonelliğe geçti. Pendikspor'da 4 sezon boyunca oldukça başarılı bir performans ortaya koydu ve üst liglerdeki kulüplerin dikkatini çekti. 2012 yılında Antalyaspor'a transfer oldu. Henüz Antalyaspor forması giymeden geçen sezon Samsunspor'a bu sezonda Ankaraspor'a kiralandı. Ankaraspor'da sergilediği dikkat çekici performansla A2 Milli takımıza çağrıldı. Sol ayaklı bir stoper olması ayrı bir avantajı. Ayrıca ayaklarına hakim, topu oyuna iyi sokabilen bunun yanında da sert, mücadeleci ve pes etmeyen bir oyun karakterine sahip. Zaman zaman maç içerisinde konsantrasyon kaybı yaşama sorunu var ama çalışarak bunun üstesinden gelebilir. Önümüzdeki sezon çok büyük ihtimalle kendisini Süper Lig'de test etme imkanı bulacaktır.

Efe Halil Özarslan
       1990 doğumlu olan Efe, 2002 yılında Çiftlikköy Adonisspor'da başladığı kariyerine 2004 yılında Gençlerbirliği'ne transfer olarak devam etti. 2008 yılında Gençlerbirliği ile 5 yıllık profesyonel sözleşme imzaladı. 1,5 sezon o zamanki adıyla PAF Ligi şimdiki adıyla A2 liginde oynadı. Daha sonra yarım sezon Ankara Demirspor'a, sezon sonunda Hacettepe'ye, bir sonraki sezonda ise Bucaspor'a kiralandı. Efe'nin performansından memnun olan Bucaspor, sezon sonunda oyuncunun bonservisini aldı. Bucaspor'da gösterdiği iyi performansa o sezon da devam eden Ef,e sezon bittiğinde Süper Lig takımlarından teklif almasına rağmen 1.Lig'de kalmayı ve Mersin İdman Yurdu'nda oynamayı tercih etti. Efe, Süper Lig dışında bütün profesyonel liglerde mücadele etti ve alt liglerin kendisine çok şey kattığını düşünüyorum. Güçlü ve fizikli bi stoper olan Efe, savunmada hava toplarına geçit vermediği gibi duran toplarda da hücuma çıkarak skoru değiştirme becerisine sahip. 2009 yılında 2 kez U19 Milli takımımızda oynayan Efe'nin yakın gelecekte milli takıma gidebileceğini düşünüyorum. Efe önümüzdeki sezon Mersin Süper Lig'e çıkamasa bile büyük ihtimalle bir Süper Lig takımının formasını giyecektir.

Mehmet Cansın Çiçek
       1992 doğumlu olan Mehmet Cansın'ın 2003 yılında Gençlerbirliği'nde başladığı futbol kariyeri, bu sezona kadar Hacettepe ve Gençlerbirliği arasında mekik dokuyarak geçti. Sene başında bir kez daha Hacettepe'den Gençlerbirliği'ne transfer oldu ve Denizlispor'a kiralandı. Denizlispor formasıyla sezon başından beri oldukça istikrarlı ve başarılı bir performans sergiliyor. Zamanlaması ve sezgileri oldukça iyi ayrıca çabuk bir oyuncu. Topu oyuna sokma konusunda kendini geliştirdiği taktirde Süper Lig takımları için aranılan isimlerden olacaktır. Henüz milli takım formasıyla tanışamamış olsa da formaya hiç uzak değil.

       Transfer Merkezi ekibi olarak, hem bu arkadaşlara hem de liglerimizde forma giyen tüm futbolculara sakatlıksız, başarılı bir kariyer diliyoruz. Başka bir yazıda görüşmek dileğiyle...

Hazırlayan: Utku YASTIKCI
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder