4 Mart 2014 Salı

Farklı Bir Teknik Direktör Profili: Mehmet Ak

       Geçtiğimiz günlerde Payas Belediye 1975 takımında teknik direktörlük görevine genç isim Mehmet Ak getirildi. Mehmet Hoca yaşına rağmen futbolumuz için güzel işler yapıyor. Tarzı ve tavırlarıyla dikkat çeken Mehmet Ak, gelecek yıllar için çok büyük bir antrenör olacağının da sinyallerini veriyor.

       1982 yılında Trabzon’un Of ilçesinde doğan Mehmet Ak, 2006 yılında Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi bölümünü birincilikle bitirdi ve ardından Konya Selçuk Üniversitesi Antrenman Bilimleri bölümünü de  başarı ile tamamladı. 23 yaşındayken Şekerspor’da antrenörlük hayatına başlayan genç isim, 2008 yılında Rasim Kara ile birlikte Azerbaycan’ın Karabag Agdam takımına gitti.Yarım sezon Rasim Hoca'nın yardımcılığını yapan Mehmet Ak, Rasim Kara'nın oradan ayrılmasıyla Türkiye’ye döndü ve Galatasaray’da Gençlik Gelişim Antrenörü görevi üstlendi.

       Mehmet Hoca, gelen teklif üzerine yeniden Azerbaycan'a Karabag takımınına giderken bu kez teknik direktörlük görevi üstlendi. O yıl Azerbaycan Kupası'nı kazandıktan sonra tekrar Türkiye’ye dönen Mehmet Ak, Bursa Nilüferspor  ve Ankara Demirspor’da teknik direktör olarak görev yaptı. 2010-11 sezonunda birçok Azeri kulübünden teklif alan Mehmet Hoca tekrar Azerbaycan’a dönerek Neftchi Bakü takımıyla anlaştı ve çok başarılı bir sezon geçirdi. 2010-11 sezonunda Neftchi takımıyla şampiyonluk yaşayan Mehmet Ak, Şampiyonlar Ligi’ne katılmaya da hak kazandı.

       Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği’nin hazırladığı "15 Yaş Altı Futbol Eğitim Kılavuzu" adlı kitapta büyük pay sahibi olan Mehmet Ak, aynı zamanda TRT Avaz’da futbol yorumculuğu da yaptı. Son 2 yılda İsviçre ve Almanya’da antrenörlük eğitimleri alan Mehmet Ak, geçtiğimiz hafta Payas Belediye 1975 Spor'un başına getirildi. Ülkemizde genç antrenörler ve teknik adamlara maalesef güvenilmiyor ve şans verilmiyor ama görüyoruz ki Mehmet Ak, ona güvenenleri hiç yanıltmamış ve genç yaşına rağmen oldukça başarılı bir geçmişe sahip olmayı başarmış bir isim. Dileriz bu büyük kulüplerimize örnek olur ve liglerimizde genç teknik adamlarımızı daha sık görürüz. Biz de Transfer Merkezi ekibi olarak Mehmet Ak'a bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyoruz.
Hazırlayan: Emin ÖRNEK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum:

  1. Çok iyi yazı hocam emeğiniz için teşekkürler . Galatasaray SK kurucu Ali Samiyen 1905 Yılında 19 yaşındaydı . Fenerbahçe kurucusu Ziya (Songülen) Bey 1907 Yılında 21 yaşındaydı ikinci başkan Ayetullah Bey 19, Necip (Okaner) Bey 15, Galip (Kulaksızoğlu) Bey 18 yaşındaydı . Beşiktaş kulübünü kurarken, Mehmet Şamil Bey 16, Hüseyin Bereket Bey 14, Ahmet Fetgeri Bey 15, Mehmet Fetgeri Bey 13 yaşındaydı .
    Şeref Bey, Beşiktaş futbol şubesini 17 yaşındayken kurmuştur.18 - 21 Yaş grubu aynı kuşak gençlerin kurdukları Futbol Takımlarının şimdi milyonlarca taraftarları var . Umarım ilerleyen yıllarda gençlere daha fazla imkan ve fırsat sunulur Mehmet Ak Hocamızada kariyerinde başarılar dileriz .

    YanıtlaSil