4 Mart 2014 Salı

Scout Raporu: Ayoze Perez (Tenerife)

       Scout Raporu sayfamızın bugünkü konuğu İspanya 2. Lig ekiplerinden Tenerife’de profesyonel kariyerine devam eden Ayoze. Tam adı Ayoze Perez Gutierrez olan İspanyol oyuncu, İspanya’nın Tenerife şehrinde 23 Temmuz 1993 yılında dünyaya geldi. 179 cm boyundaki forvet oyuncusu, futbola doğduğu şehrin takımı Tenerife kulübünde başladı. 2004 yılında katıldığı Tenerife kulübünde 2012 yılına kadar B takımda yer alan Ayoze, daha sonra 2012-13 sezonunda A takımla çalışmalara başladı. B takımda yer aldığı son sezonda 18 maçta 5 gol atmayı başaran oyuncu bu çalışmalarının karşılığında A takıma yükselmeyi başarmıştı. 2012-13 sezonun ikinci yarısında Alcoron karşısında Tenerife formasıyla ilk maçına çıkan Ayoze, ilk golünü Real Madrid Castilla ekibine atmayı başardı. Tenerife takımıyla bu sezon çıktığı 25 maçta 12 gol 5 asist yapmayı başaran oyuncunun bu performansı herkesin dikkatini çekti ve Avrupa devlerinin gözünden kaçmadı. Fakat bir sezonluk performansı ile transfer edilmesine şüpheyle bakıldı. Ayrıca İspanya ligi ekiplerinden Espanyol’un genç oyuncuyu takip ettiği ve birçok teklif yaptığı bilinse de bu teklifler reddedildi.

       Buraya kadar Ayoze hakkında genel bilgiler verdik, biraz da sahada neler yaptığına değinelim. Ayoze forvet mevkiinde oynayan ama bazen ikinci forvet olarak da görev alan bir oyuncu. Bir forvet oyuncusunun sahip olması gereken birçok özelliği bünyesinde barındırıyor. Rakip savunma arasına yaptığı koşular ile savunmalara zor anlar yaşatan Ayoze; soğukkanlılığı, bitiriciliği, pasları, bilek hareketleri, çalım becerisi, kıvraklığı, tekniği, çalışkanlığı, fiziksel gücü, top kontrolü ve ilk dokunuşuyla fark yaratmayı başarıyor. Gerçekten izlerken kendini hemen fark ettirmeyi başaran oyuncu, saha içinde aldığı kararlarla da çok istikrarlı bir oyuncu olduğunu gösteriyor. Saha içinde yılmadan çalışan oyuncu, zihinsel olarak da kolay kolay maçtan düşmüyor. Kontra atak oynayan ya da etkili ara pasları deneyen oyunculara sahip bir takımda fark yaratacağına inandığım Ayoze, her iki ayağını da harika kullanıyor.

       Hava toplarında iyi olmayan oyuncu zamanlama ve pozisyon bilgisi ile rakipten kurtulmayı başarıyor. Ayoze’nin savunması zayıf olup rakip savunmacılara baskı yapmıyor ve hırslı bir yapıya sahip değil. Bazen topla uzun süreler geçirse de bencil bir yapıya sahip olmadığını söyleyebiliriz. Fırsat bulduğunda takım arkadaşlarına pozisyon hazırlayabilen Ayoze, formunu sürdürdüğü takdirde gelişimini hızlandıracaktır. Maç içinde konsantrasyon sorunu yaşamayan oyuncunun, çabuk sinirlenmediği ve sakin kalmaya çalıştığı görülmekte. Çabuk kart görmeyen oyuncu, fiziksel olarak rakiple mücadele etmekten kaçmamakla beraber gereksiz fauller de yapmıyor.

       Ayoze’nin bu performansını devam ettirmesi halinde talipleri elbette artacaktır fakat şu an oyuncunun tahmini maliyeti 2M € civarında olup sözleşmesi de 2015 yılında sona erecektir. Potansiyeline ulaştığında gerçekten harika bir oyuncu olacağına inandığım Ayoze için değerlendirmelerim şimdilik bu kadar.
Hazırlayan: Serdar SOYLU
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder