25 Mart 2014 Salı

NBA Maç Analizi: Dallas Mavericks-Oklahoma City

       Dallas son dönemde şanssız 3-4 maç çıkartsa da parke üzerinde tam anlamıyla onur mücadelesi veriyor. Özellikle uzatmalarda kaybettikleri Minnesota ve Brooklyn Nets mücadelelerinden alınacak galibiyetler ile çok rahat bir ruh haline bürünebilirlerdi. Dallas psikolojisi sağlıklı bir takım olduğunda ciddi anlamda dolu dolu bir basketbol sergiliyor. Buna en büyük örnek olarak 2010-11 sezonunda ortaya koydukları mücadele anlayışını gösterebilirim. Oklahoma ise batı konferansının yaramaz çocuğu olarak anılmaya başladı. Kevin Durant ve arkadaşları bu sezon şampiyonluk ateşiyle yanıp kavruluyorlar ki bunu başaracak güce fazlasıyla sahipler. En azından son şampiyon Miami kadar karaktersiz ve lakayıt bir takım değiller. Bu sezon ne yapacaklar diye sorarsanız Oklahoma City Tunder - Indiana Pacers finali izletecekler diyebilirim.

       Karşılaşmayla alakalı ise bu mücadele dün yazısını paylaşmış olduğum Chicago Bulls ve Indiana Pacers karşılaşmasıyla aynı oyun düzeninde ve psikolojisinde oynanacaktır. Özellikle Oklahoma'nın vites düşürdüğünü düşünürsek onlar adına play-off savaşı veren Dallas'ı 1 adım önde görmek abes olmaz. Monta Ellis, Shawn Marion, Vince Carter ve Dirk Nowitzki büyük bir inanmışlık sergiliyor. Özellikle Ellis liderlik özellikleriyle takım arkadaşlarını çok bambaşka bir hava taşıdı. Şu an tek sıkıntıları boyalı alanda bırakmış oldukları boş koridorlar. Son 3 maçta potalarında gördükleri 336 sayının 234'nü boyalı alandan gelen şutlarla yediler. Playoff mücadelesi veren bir takım için bu yüzde oldukça fazla diyebilirim. Evet büyük bir enerjiyle oynadıkları doğru, çok kolay sayı ürettikleri de doğru fakat savunma anlamında hiçbir çabaları yok. Oklahoma karşısında alacakları galibiyet onlar için özgüven patlaması yaşatacaktır. Bu konuyla alakalı dün Chicago'yu örnek göstermiştim ve onlar da eminim geri kalan 11 maçından 7 galibiyet çıkartıp hedefleri olan 3'lük potasıyla giriş yapacaklardır. Bugün ise Dallas'a duyduğum güven oldukça fazla! Koç Rick Carlisle ciddi rakiplere karşı gerektiğinde uyguladığı alan savunması ile maç içinde bir kaos ortamı yaratabiliyor. Özellikle Devin Harris'i bu noktada oldukça aktif bir şekilde kullanıyor.

       Oklahoma'dan bahsetmeye gerek olmadığı düşünüyorum. Eminim ki çıkıp en iyi şekilde oyunlarını ortaya koymaya çalışacaklardır fakat karşılarında fazlasıyla çirkef bir Dallas göreceklerini düşünüyorum. Güzel ve zevkli bir mücadele olacaktır. Basketbol severlere önerim bu mücadeleyi izlemeden yeni bir güne merhaba demeyin! Potadan çok top döner toplam sayıdan ALT olur. Dallas mücadeleden galip ayrılır. Yine iki yönlü bir oyun oynancağını düşünerek İY2 MS1 4 oran tercihi de şimdiden hayırlı olsun diyorum. Bol şanslar diliyorum.

Hazırlayan: Hakan GERİN
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder