4 Mart 2014 Salı

PTT 1. Lig Panorama | 28. Hafta

       PTT 1.Lig'de 28. haftada alınan sonuçlardan sonra puan sıralamasındaki ilk sekiz takım Süper Lig mücadelesi verirken geriye kalan on bir takımın ligde kalma savaşı verdiğini görüyoruz. Adana derbisi haftanın maçıydı ve kazanan Adanaspor oldu. Oyun kalitesinin çok yüksek olmadığı haftada atılan 35 gol futbolseverlerin yüzünü güldürdü. PTT 1.Lig'den A Milli takıma davet edilen Birol Parlak (Fethiyespor), Ümit Milli takıma davet edilen Oğuzhan Berber (Adana Demirspor), Hakan Çinemre (Bucaspor) ve Enver Cenk Şahin 'i (İBB) ve kulüplerini tebrik eder, başarılar dileriz.

Haftanın Takımı: Adanaspor
Haftanın Teknik Direktörü: Levent Eriş (Adanaspor)
Haftanın Futbolcusu: Şevki Çınar (Tekden Denizlispor)
Haftanın Formsuzu: Hikmet Balioğlu (Manisaspor)
Haftanın Gölü: Anıl Taşdemir (Orduspor)

 Fethiyespor 2-2 Orduspor
       Ligin hem üst sıralarını hem de alt sıralarını ilgilendiren maçta kazanan olmadı. Maça hızlı başlayan takım Orduspor oldu, kaleci N'Djock'un topu oyun alanında tutmak için yaptığı hata az daha pahalıya mal oluyordu. Emre'nin vurduğu topa son anda müdahale etti ve top çizgiyi geçti mi geçmedi mi tartışmaları başlattı. Fethiyespor özellikle kenarlardan taşıdığı toplar ile rakip kalede pozisyonlar buldu. Emre Okur'un sağdan ortaya çıkardığı topa Ahmet Aras vurdu ve takımını öne geçiren golü buldu. Bir diğer kenar ortada Birol Parlak doğum gününde ve Milli takıma davet edildiği haftada çok iyi yükseldi ve takımının ikinci golünü buldu. Anıl'ın serbest atıştan attığı gol farkı bire indirirken Orduspor'un umutlarını arttırdı. Buna rağmen Fethiyespor ani ataklar ile pozisyonlar buldu. Özellikle Onur ve Kransniqi ile pozisyonlar buldu fakat Alişan iyi çıkardı. Orduspor'un sağdan gerçekleştirdiği atakta kaleye paralel gelen topa Emre Aygün kaleci alanı içinde topa dokunamadı. Maçın en önemli anlarından biri Anıl'ın kornerden direk gol vuruşu yapmasıydı. Anıl'ın topu korner alanına koymadığı gerekçesi ile tartışmalar yaşansa da bu tartışmalar golün güzelliğini gölgede bırakamadı. Maçın sonlarına doğru Ahmet Aras topu çok iyi taşıdı fakat vuruşu aynı güzellikte değildi ve top auta çıktı.

Adana Demirspor 1-3 Adanaspor
       Haftanın en önemli maçı Adana derbisiydi. İki ezeli rakip müthiş bir taraftar desteği altına sahaya çıktı ve iki takımı da galibiyetten başka alacağı sonuç tatmin etmeyecekti. Adanaspor oyuna uzun toplar ile başladı fakat dönen topları almakta sorun yaşadığını görünce bundan vazgeçti ve geriden oyun kurarak topun kendilerinde kalmasını sağladı. Savunma güvenliğini ön planda tuttuğu dakikalarda Rostand topla savunmanın üzerine gitti ve Mehmet Eren ile yaptığı duvar pası sonrası yedi Adanaspor savunma oyuncusuna rağmen ceza sahasına girmeyi başardı ve vuruşu Yiğitcan'dan geri dönünce dönen topu tekrar aldı, düzgün bir vuruş ile takımını öne geçirdi. Golden sonra Özgür'ün sakatlığından dolayı oyuna devam edememesi, orta alandan Ferhat'ın sağ beke geçmesine neden oldu. Efe'nin oyuna girmesi ile orta alan daha ofansif bir konuma geldi, üçlü Adanaspor orta sahasının merkezde üstünlüğü sağlamasına neden oldu. Fatih Şen geriye gelip hiç bir baskı hissetmeden savunmadan aldığı topu rakip savunma arkasına uzun top olarak kullandı ve Uche'nin müthiş deparına Erdi karşılık veremeyince Uche çaprazdan düzgün bir vuruş ile skora eşitlik getirdi. Bu dakikadan sonra maçın temposu iyice düştü ve neredeyse ilk yarının tek ikili mücadelesi Rostand ile Adanaspor teknik direktörü Levent Eriş arasında yaşandı. Adana Demirspor organize hücumlarında bile ileride çoğalamadı ve Rostand-Mehmet Eren ikisinin dışında hücuma katkı sağlayacak oyuncu bulunamadı. Juninho ve Timur'un etkisiz futbolu orta alanın Adanaspor kontrolüne geçmesine neden oldu. Ergin soldan içeri topu iyi taşıdı ve ortaya çıkardığı topta Marko'ya sadece dokunmak kaldı. Adanaspor skor üstünlüğü sağladıktan sonra özellikle kenardan Levent hocanın uyarıları oyuncularını sürekli oyunda tuttu. Maçın sonlarına doğru yine Fatih Şen'in savunma arkasına attığı topta oyuna yeni giren Mehmet Boztepe'nin etkili koşusu, kaleciyi geçişi ve vuruşu haftanın güzel gollerindendi. Adanaspor aldığı bu galibiyet ile Adana Demirspor'u da ateşe attı. Adana Demirspor'un, maçtan sonra eski teknik direktörleri Ercan Albay ile yeniden anlaşmaya vardığı haberi geldi.

İstanbul BBSK 4-3 Manisaspor
       Her iki takımında ikişer eksik oyuncusu bulunuyordu, özellikle İstanbul BBSK takımından Mehmet Batdal ve Zeki önemli eksiklerdi. Maçın hemen başında Murat Akın topla aut çizgisine indi ve penaltı noktasına çıkardığı topa koşu yapan Bangura biranda yerde kaldı, Hikmet'in dokunduğunu düşünen hakem penaltı noktasını gösterdi fakat Hikmet dokunmamıştı. Visca penaltıdan iyi vurdu ve takımın öne geçirdi. İstanbul BBSK özellikle kanatları kullandı ve orta alandan Sedat, Murat ve Mustafa hücuma destek veren oyunculardı. Rızvan'ın sağdan ortasını Sedat kontrol etti fakat Volkan'ın üzerine vurdu. Manisaspor atağında Abdülkadir Causic'e verdiği pasta Causic düzeltip iyi vurdu ve skora eşitlik getirdi. Ev sahibi takımda özellikle Bangura çok hareketli oynadı, Cenk'in önüne iyi bir top bıraktı. Cenk'in vuruşu savunmadan döndü, Manisaspor savunmasında Hikmet uzaklaştırmaya çalıştığı top kısa düşünce, Cenk kaleci Volkan'ın öne çıktığını gördü ve aşırtma yaptığı vuruş az farkla üstten auta çıktı. Murat Akın'ın savunma arkasına yaptığı koşuda Hikmet karşıladı. Murat topu Hikmet'in üzerinden aşırtırken Hikmet topa elle müdahale etti ve ikinci kez ev sahibi takım penaltı kullandı. Visca yine düzgün bir vuruş ile takımını bir kez daha öne geçirdi. Golden sonra İBB ceza sahası içinde yaşanan karambolu çok iyi değerlendiren Gökay iyi vurdu ve skora yeniden eşitlik getirdi. Manisaspor atağında kazandığı korneri Gökay etkili kullandı ve Bangura'nın markajından kurtulan Mikic arka direkte sadece dokundu ve takımını öne geçirdi. İkinci yarı İBB hücum oyuncularını oyuna sürdü ve bunun karşılığını aldı. Özellikle Doka'nın hareketli ve etkili oyunu skora çok fazla katkısı oldu. Orhan'ın soldan taşıdığı topta Doka ve Bangura ile çok etkili bir oyun ortaya çıktı ve Doka düzgün bir vuruş ile skora eşitlik getirdi. İBB'nin etkili atakları devam etti ve Murat Akın etkili vurduğu topu Volkan iyi çıkardı. Bu defa Manisaspor ceza sahası içinde kornerden gelen top uzaklaşmadı Orhan ve Eray dokundu, skor 4-3 oldu. Maçın geri kalanında İBB Doka ve Alaatin ile gole yaklaştı fakat skor değişmedi.

1461 Trabzon 2-3 Bucaspor
       Bucaspor, deplasmanda aldığı bu galibiyet ile düşme korkusunu tamamen yendi ve ilk altı ile arasında sekiz puan olmasına rağmen kalan maçlarında bunun için mücadele etme şansı yakaladı. 1461 Trabzon ise bu mağlubiyet ile ateş çemberine iyice girmiş oldu. Maçta ilk ciddi atağı ev sahibi takım gerçekleştirdi ve Barış topla ceza sahası içine girince biranda kendisini yerde buldu fakat oyun devam etti. Zafer taşıdığı topu Emre'ye oynadı, Emre sağ çaprazdan içeri bıraktığı topta Recep, Zafer'in önüne o kadar iyi bıraktı ki Zafer penaltıdan daha kolay bir vuruş yaparak takımını öne geçirdi. Maç boyuncu her iki takımda rakip savunma arkasına uzun toplar attılar ve bu şekilde birçok pozisyon buldular. Bucaspor savunmasının arkasına atılan topta Emre Torun düzgün bir vuruş yaptı ve skora eşitlik getirdi. Bucaspor'da maç boyuncu en etkili isimlerden olan Emre Şahin savunma arkasına koşu yaptı, topu düzeltip vurdu top savunmadan dönünce sağdan bindiren Çağrı'nın önüne bıraktı ve Çağrı düzgün bir vuruş ile takımın yeniden öne geçirdi. Emre'nin yine savunma arkasına yaptığı koşuda Göksü faul yapınca bariz gol şansından dolayı atıldı. Zafer'in serbest atışındaki düzgün vuruşu üst direkten döndü. 1461 Trabzon takımı özellikle Alihan ile soldan ataklar gerçekleştirdi, Alihan soldan içeri girdi ve ortaya bıraktığı topa Emre Torun bir kez daha dokundu ve skoru belirledi.

Tavşanlı Linyitspor 2-1 Karşıyaka
       TKİ Tavşanlı Linyitspor'un bu galibiyeti alt sıralardan kurtulmanın kolay olmayacağını bir kez daha gösterdi. Maçın ilk ciddi atağında çizgide Cenk'in uzun kullandığı atışı Ars, Ofoedu'ya indirdi, Ofoedu'nun vuruşu az farkla dışarı çıktı. Linyitspor atağında Mustafa Sevgi, Ali Kucik'i yerde bırakınca bariz gol şansından dolayı kırmızı kart ile atıldı. Buna rağmen eksik kalan Karşıyaka Cafercan'ın serbest atıştan kullandığı topta Hüseyin Atalay dokundu ve takımını öne geçirdi. Tavşanlı Linyitspor takımı Özgür Can ile organize bir atak gerçekleştirdi ve geriden gelen Sakıb içeri koşu yapınca topla buluştu ve ortaya bıraktığı topta Ali Kuçik boş kaldı ve düzgün bir vuruş ile skora eşitlik getirdi. Tavşanlı atakları üst üste gelmeye devam etti ve Özgür Can ile Abdi'nin vuruşlarında Bicik iyi çıkardı. Agbetu'nun özellikle ikinci yarıda ortaya koyduğu futbol Karşıyaka savunmasını çok zor durumda bıraktı. Agbetu'nun çıkardığı topa Abdi çıktı, top bir anda Özgür Can'ın önünde kalınca iyi vurdu ve takımını öne geçirdi. Maçın son pozisyonunda yine Agbetu çıkardı bu defa oyuna giren Soner vurdu, kaleci Bicik yine iyi çıkardı.

Boluspor 0-0 Şanlıurfaspor
       Bol pozisyonun olduğu maçta gol çıkmaması iki takımı da memnun etmedi. Maçın ilk pozisyonunda Zenke ortaya çok iyi bıraktı fakat vuruş zayıf olunca top Atacan'da kaldı. Boluspor bu atağa İskender'in Alican'a bıraktığı top ile karşılık verdi. Alican ve İsmail rakipten fazla olmalarına rağmen Alican kaleye vurmayı tercih edince top auta çıktı. Volkan sol kanattan Boluspor ceza sahası içine kadar girdi fakat vuruşu etkisizdi ve Atacan'ın kucağına gitti. Boluspor'un en etkili kullandığı kanat oyuncularından Dimitrov topu hızla taşıdı ve koşu yapan İskender'i kaleci ile baş başa bıraktı. İskender açısını kaybedince vuruşu kaleciden geri döndü. Şanlıurfaspor takımı savunmadan çıkarken Onur'un yaptığı hatada top İsmail'de kaldı, İsmail hızla topu içeri taşıdı ve ortada bulunan Emre'ye çok iyi çıkardı ancak Emre müsait pozisyonda dışarı vurdu. Şanlıurfaspor'un en etkili oyuncularından Zenke taşıdığı topu Volkan'a bıraktı, Volkan'ın vuruşu auta çıktı. İkinci yarıya etkili başlayan takım yine Boluspor'du ve Dimitrov içeri çekip kaleye vurduğu top auta çıktı. Şanlıurfaspor'un maç boyunca yakalamış olduğu en önemli pozisyonda Zenke topu Dilshod'un önüne bıraktı, Dilshod kaleci ile baş başa vuruşunda top kaleciden dışarı çıktı. Boluspor ise bir kez daha İskender ile pozisyondan yararlanamayınca golsüz bir beraberlik kaçınılmaz oldu. 

Denizlispor 2-0 Mersin İdman Yurdu
       Denizlispor sahasında ligin güçlü ekiplerinden Mersin İdman Yurdu'nu etkili bir futbol ile mağlup etmeyi başardı. Mersin takımının yaşadığı ekonomik problemler ligin düşme hattında bulunan takımlarına karşı ve özellikle deplasman maçlarında yeterli motivasyonu göstermediklerine şahit oluyoruz. Denizlispor geliştirdiği ataklarda çok oyuncu ile hücum ettiklerini gördük. Maç boyuncu Mersin takımının çok fazla bir varlık gösteremediğini Nduka'nın bir pozisyonu dışında net bir pozisyon geliştiremediğini gördük. Denizlispor takımında Cihan'ın uzaktan şutunu Ahmet kornere çeldi, Barış serbest atışta uzak bir mesafeden iyi vurdu top direkten oyun alanına döndü. Maç boyuncu dönen topları almayı başaran Denizlispor oldu. Şevki dönen topta önce düzeltti, sonra iyi vurdu ve top Mitrovic'in omzuna çarpıp ağlarla buluştu. Ömer Kandemir'in taşıdığı topa Şevki topuk pası ile destek verdi, Kahe içerde vurduğu top, arka direkte Yordanov ile buluştu ve Yordanov iyi bir vuruş  ile maçın skorunu belirledi. Golden sonra tek pozisyon yine Denizlispor'dan Şevki ile geldi ve çaprazdan içeri girip vuruş yapan Şevki'nün şutu yan ağlarda kaldı.

Gaziantep BŞB.Spor 3-3 Ankaraspor
       Gaziantep BŞB.Spor teknik direktör Hasan Özer'in ayrılmasından sonra Mehmet Polat ile ilk maça çıktı. Orta alanda kalabalık bir oyuncu grubu ile bulunmasına rağmen Ankaraspor orta alanı kolay geçmeyi birçok defa başardı. Galip'in kendi yarı sahasından aldığı top ile orta alandan çok kolay ilerlemesi ve Hanni ile yaptığı uzun mesafe duvar pası Galip'i biranda kaleci ile baş başa bıraktı ve Galip düzgün bir vuruş ile takımını öne geçirdi. Gaziantep BŞB.Spor takımının geliştirdiği atakta, Ankaraspor savunması topu uzaklaştırmada zorluk yaşadı ve Serdar Eyilik arkasında kalan Erdal'ı göremeyince biranda penaltıya sebebiyet verdi. Serdar Deliktaş penaltı golü ile skora yeniden eşitlik getirdi. Ankaraspor organize ataklarına devam etti ve sağdan geliştirdikleri atakta Serdar Eyilik içeri ortaladı, Hanni dokundu ve ceza sahası içine hiç olmaması gerektiği kadar boş bulunan Dilaver iyi bir vuruş ile takımın yeniden öne geçirdi. Gaziantep BŞB.Spor takımının çizgi halinde oynaması kendilerine maç boyunca sıkıntı yaşattı ve Dilaver'in ara pasında bu defa Gökhan Ünal kaleci ile baş başa kaldı ve farkı ikiye çıkardı. Gaziantep BŞB.Spor'un Ankaraspor ceza sahasına kolay girebildiğini gördük, savunmada sayısal olarak fazla olmaları ve penaltıya sebebiyet vermemek için uzak markajlar ceza sahası içinde Azuka'nın kolay dönmesine ve şut atmasına olanak sağladı. Azuka'nın uzak direğe düzgün vuruşu haftanın güzel gollerinden biriydi. Ankaraspor topu koruma adına geride pas yaparken top kısa düştü ve Berkay'ın Ali'ye yaptığı hamle kırmızı kart görmesine neden oldu. Gaziantep BŞB.Spor takımında oyuna dahil olan Murat Kayalı'nın topla ilk buluşması Erhan'ın serbest atışta ceza sahası içine gönderdiği top oldu ve Murat'ın dokunduğu bu top skora eşitliği ve takımına puanı getirdi. 

Balıkesirspor 2-2 Samsunspor
       Haftanın kapanış maçında Samsunspor ile Balıkesirspor karşı karşıya geldi. Haftalardır yenilmeyen ve aldığı puanlar ile üst sıralara yükselen Samsunspor, son dakika golü ile yenilmezlik serisini sürdürdü. Balıkesirspor'un ilk ciddi atağında Muğdat orta alandan Lalawele'ye iyi bir pas bıraktı ve Lalawele iyi vurdu, kaleci Soner topu kornere göndererek kurtardı. Samsunspor bu atağa kanattan taşıdığı top ile karşılık verdi, Adilovic iyi vurdu top üst direkten dışarı çıktı. Musa Aydın arkaya müthiş girdi ve çaprazda kaleci ile baş başa kalacakken İsmail'in arkadan dokunuşu ile yerde kaldı, penaltı ve kırmızı kart üstüne Adilovic'in golü Balıkesirspor'un gücünü azalttı. Samsunspor kanatlardan hücum etmeye devam etti ve Ekigo'nun Adilovic'e verdiği pasta, Adilovic dönerek vurdu kaleci Kingston çıkardı. Balıkesirspor'da günün etkili oyuncularından Lalawele sağ çaprazdan topu düzeltmesi ile vurması bir oldu ve kalabalık Samsunspor savunması arasından geçen top Balıkesirspor'un golünü getirdi. Balıkesirspor atakları devam etti ve Muğdat çaprazda kaleci ile baş başa kaldı vuruşunda top az farkla dışarı çıktı. Samsunspor tüm hatları ile hücuma çıkarken sahneye yine Ekigho girdi, soldan ortasına Musa Aydın dokundu top direkten geri döndü. Balıkesirspor yine kanatlardan etkili geldi ve Muhammet Reis'in Aykut'a verdiği topu Aykut yerden gönderdi ve Muğdat kayarak yaptığı hamle ile takımını öne geçirdi. Maç böyle bitecekken alışık olduğumuz Samsunspor'un son dakika gollerinden bir yenisi geldi. Gol öncesi Arif'in soğukkanlılığı ve attığı çalım sonrası kenara verdiği pasta Ahmet Burak içeri kesti ve rakipten seken topa Adilovic muhteşem vurdu, skora eşitlik geldi. Her iki takımda aldığı birer puan ile ilk iki şansını sürdürdü. 

Hazırlayan: Namet ATEŞ
UEFA A Lisanslı Teknik Direktör
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder