6 Mart 2014 Perşembe

Röportaj: Ahmet Şahbaz (Sivasspor)

       Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu Sivasspor'un ara transfer döneminde Silivrispor'dan transfer ettiği genç stoper Ahmet Şahbaz. Genç oyuncuyla geçmişini, hedeflerini ve gelecek planlarını konuştuk.

Merhabalar Ahmet Şahbaz, bizlere futbola başlama öykünü kısaca anlatır mısın?
       Merhabalar, futbola Kahramanmaraşspor'da başladım. Maraş'ta bir yaz günü tesadüfen ilgimi çeken futbol elemelerine katılmaya karar vermemle bu macera başlamış oldu. Elemeleri kazanıp Kahramanmaraş Belediyespor'un alt yapısında oynamaya başladım. 3 sezon alt kategorilerinde oynadıkdan sonra Kahramanmaraşspor'un PAF takımına transfer oldum. 2 yıl ordada oynadıktan sonra profesyonel futbol hayatım başlamış oldu.

Alt yapılardan Süper Lig'e uzanan kariyerinde sana en çok kimlerin katkısı oldu. Buralara gelmende hangi hocaların daha çok rolü var sence?
       Birçok hocayla çalışma fırsatım oldu, çalıştığım her hocadan birşeyler öğrendim. Onları daima dinledim, onlar da bana yardımcı oldu. İsim vermemi isterseniz, Erdal İşkar, Alaaddin Demirözü, Ahmet Özen, Kadir Ardıç hocalarımın futbol bilgim ve gelişimim açısından bana katkıları çok büyüktür.

Futbola başladığın dönemde, futbol senin için ne anlama geliyordu? Sadece bir oyun mu yoksa gelecekte sana rahat bir hayat sağlayacak bir meslek olarak mı görmüştün?
       Futbola başlamadan önce de futbola karşı büyük bir tutkum vardı. Günümün büyük bölümünü futbolla geçirirdim. Futbola başladığımda kendime hedef koymuştum ve bu hedef doğrultusunda hep çalıştım, bundan sonra da çalışmaya devam edeceğim. Futbol benim hayatımın bir parçası diyebilirim.

Profesyonel futbol yaşamına Kahramanmaraşspor takımında başlamışsın ve devamında sırasıyla Beylerbeyi, Arsinspor ve Silivrispor takımlarında oynadıktan sonra Süper Lig'in başarılı ekiplerinden Sivasspor'a transfer oldun. Sivasspor'a transferin nasıl gerçekleşti?
       Ben Arsinspor'dan ayrıldıktan sonra Silivrispor'la anlaştım ve orada çok güzel bir dönem yaşadım. İyi bir sezon geçiriyorduk ve Türkiye Kupası'nda Ümraniyespor ve Tepecikspor'u eleme başarısını gösterdikten sonra Sivasspor'la eşleşme şansını yakalamıştık. Sivasspor karşısında Kendi adıma ve takım olarak iyi performans sergileyerek oynamıştık. İyi oynadığımı düşünüyordum fakat Sivasspor gibi büyük bir camiaya gelmek aklımdan geçmemişti. Devamında devre arasına yakın sayın Murat Erdoğan'la görüştükten sonra teklifi mutlulukla kabul ettim. Her iki kulübün de anlaşmasının ardından Sivasspor'a imza attım. Burada olmaktan son derece gururlu ve mutluyum.

Alt liglerden Süper Lig platformuna transfer olmak kolay bir şey değil, özellikle 3.Lig'den Süper Lig'e transfer yok denecek kadar az ama sen bunu başardın. Alt liglerde oynayan bir oyuncuyken bir anda kendini burada bulmak nasıl bir duygu?
       3. Lig'den gelip bir anda dünya çapındaki bir ligde forma şansı bulmanın benim için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Futbolda belirlediğiniz bir hedef doğrultusunda yılmadan çalışırsanız ve şansınız da yanınızda olursa iyi işlere imza atabilirsiniz. Ben bu yerlere gelebilmek için çok çalıştım, hocalarımı ve büyüklerimin öğütlerini dikkate aldım ve buralara kadar gelmeyi başardım. Dipnot olarak eklemek istediğim bir başka konu ise 3 . Lig'de çok yetenekli futbolcuların barınıyor, bunları yetkililerin gözardı etmemesini öneriyorum.

Kırmızı-beyazlı takıma transferindeki en önemli isimlerden biri dünya futbolunun sayılı yıldızlarından biri olan Roberto Carlos olduğunu biliyoruz. Genç hocayla ikili ilişkilerinizi ve Sivasspor'a geldiğin günden itibaren izlenimlerini okuyucularımıza aktarır mısın?
       Roberto Carlos gibi bir dünya yıldızını televizyonda izlerken bile insan heyecanlanıyor. Onunla çalışmak benim için çok büyük bir gurur. Roberto hocam bana eksik olduğunu düşündüğü yönlerimi söylüyor ve bunun üzerinde yoğunlaşmamı istiyor. Roberto Carlos'la aynı ortamda çalışmanın yaşattığı duyguları kelimelerle anlatamam.

Milli takımlar ve kulüp takımlarımızda yerli stoperlerin eksikleri konusunda sıkça eleştiriler yapılıyor. Bir stoper olarak bu durumu nasıl yorumluyorsun?
       Stoper mevkiinde sıkıntılar yaşadığımızı biliyoruz ama herşey bizim elimizde aslında. Alt yapı bakımından eksiklerimiz var, öncelikle bu eksiklerimiz kapanırsa önemli isimlerin yetişeceğini düşünüyorum. Alt liglerde çok yetenekli isimlerin olduğunu düşünüyorum. Bu sorunun çözümü alt yapılarda ve eğitimde gizli bence.

Fatih Terim'le birlikte başlayan reform sürecinde A Millî Takım'da oynayabileceğini düşünüyor musun? Milli takımla ilgili kendi adına düşüncelerin neler?
       Her Türk oyuncunun milli takım hayalleri vardır. Benim de ay-yıldızlı formayı giyme konusundaki isteğim oldukça fazla. Ama öncelikle hedefim Sivasspor'da başarılı olmak. Devamında yaşayacağımız başarının milli takım kapısını aralayacağını düşünüyorum. Eğer çağrılırsak milli formayı gururla taşırım. Umarım bu temennilerim gerçekleşir.

Bazı oyuncular sahadaki varlıklarıyla bile takımlarına artı değer katabiliyor, takım arkadaşlarını rahatlatabiliyor. Sivasspor'da bu tip bir oyuncu var mı sana göre?
       Sivasspor'da çok yetenekli oyuncular var, oynayan oynamayan herkes kaliteli isimler. Ancak birkaç isim vermem gerekirse Burhan Eşer, Manuel Da Costa, Aatif Chahechouhe ve Adem Koçak diyebilirim.

Futbolun dışındaki hayatında neler var? Saha dışındaki Ahmet nasıl bir insan?
       Sezon bittiği zaman ailemin yanına gidiyorum, hem özlem giderip hem dinleniyorum. Ama tatilde de olsak spor vazgeçilmezimdir.

TransferMerkez sitemiz ve dergimizi takip ettiğini biliyoruz. Bizimle ilgili yorumlarını almak isteriz?
       Transfer Merkez, dergisi gerçekten çok değerli bir dergi, herkesin okumasını tavsiye ediyorum, Gerçekleştirdiğimiz röportaj için de teşekkürlerimi sunuyorum. Çalışma hayatınızda başarılar.
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder